Zorgverzekering via de werkgever meestal duurder

0 Comments
Zorgverzekering via de werkgever meestal duurder

Het blijkt dat de zorgverzekering via de werkgever meestal duurder is. Vaak zijn dit té uitgebreide pakketten en zijn deze niet op maat voor werknemers. Het kan dus verstandig zijn om te kiezen voor een eigen pakket.

Ouderen

Veel ouderen krijgen orthodontie en komen vaak bij de tandarts. Een echtpaar van 60+ zal dus misschien wél behoefte hebben aan een aanvullende verzekering fysiotherapie en een tandartsverzekering. Bij een collectieve aanvullende verzekering is er vaak sprake van een uitgebreid pakket, maar net deze zorg zit niet in het pakket. Anticonceptie, extra vergoeding voor kraamzorg en andere vergoedingen zitten hier vaak wel in. Daar heeft deze doelgroep juist helemaal niets aan.

Verkeerde pakketten

De pakketten sluiten vaak niet aan. Collectieve verzekeringen worden namelijk niet afgestemd op de behoefte van een bepaald persoon. Dat heeft er ook mee te maken dat er slechts een beperkt aantal pakketten zijn. In veel gevallen is een zorgverzekering via de werkgever daarom ook niet voordeliger. Bedenk daarom goed of dit wel bij u past.

Basisverzekering vaak duurder

Kiest u voor een zorgverzekering via uw werkgever? Dan is de basisverzekering vaak iets duurder. Daar kunt u echter juist goed op besparen door niet te kiezen voor een collectieve verzekering. Bij het basispakket kunt u ook nog eens kiezen voor tussen natura en restitutie. Kiest u voor de restitutieverzekering? Dan is de collectieve zorgverzekering in sommige gevallen wel voordeliger. Een naturaverzekering is vaak voordeliger als u deze zelf afsluit. Vergelijken is daarom ook nooit onverstandig. Zo maakt u altijd de beste keuze. U kunt hier zorgverzekeringen vergelijken.

Orthodontie

Heeft uw kind orthodontie nodig? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een aanvullende verzekering. De kosten kunnen namelijk flink oplopen. Uw kind, onder 18 jaar, is altijd meeverzekerd op uw polis. Een zorgverzekering via de werkgever kan dan voordeliger zijn. Er geldt dan weleens een hogere dekking met een gunstige maandpremie. Ook hiervoor geldt natuurlijk: vergelijken is een absolute must.

Kies een zorgverzekering die bij u past

De moraal van het verhaal: kies altijd voor een zorgverzekering die bij u past. U kunt hier zorgverzekeringen vergelijken. Op basis van uw voorkeuren kunt u gemakkelijk berekenen welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste zorgverzekeraar, op basis van uw voorkeuren, staat bovenaan.