Ziek in het buitenland?

0 Comments
ziek in het buitenland

Iedereen kan natuurlijk ziek worden in het buitenland. Dat hoeft niet per se een infectie te zijn, maar u kunt ook bijvoorbeeld simpelweg een fietsongeluk krijgen. Het is natuurlijk ontzettend veel vervelend als u ziek bent of iets breekt tijdens uw vakantie in het buitenland. Wie kunt u op zo’n moment bellen? U leest het in dit artikel.

Indien u ernstig ziek bent of een ongeluk krijgt

Bent u ernstig ziek in bet buitenland of heeft u een ongeluk gekregen? Dan is het raadzaam om de lokale hulpdiensten te bellen. De Nederlandse alarmcentrale kan u hier namelijk niet direct bij helpen. Nadien kunt u de alarmcentrale van uw zorgverzekering of reisverzekering bellen. U bent verplicht om dit te doen, omdat de alarmcentrale uw lasten dan kan overnemen. Ook kunnen zij overleggen met de artsen in eigen taal. Zij zoeken uit welke ziekenhuis u de beste zorg kan bieden.

Minder urgente zaken

Betreft het minder urgente zaken? Dan kunt u het alarmnummer van uw zorgverzekeraar bellen. Geef aan dat u naar een dokter wilt en zij helpen u met het zoeken van de juiste dokter. Kleine rekeningen tot 250 euro dient u, in de regel, eerst zelf te betalen. Dit kunt u later indienen. Houd er rekening mee dat dit wel om spoedeisende hulp moet gaan.

Uw zorgverzekeraar

Met behulp van uw Nederlandse zorgverzekering kunt u overal recht voor onvoorziene noodzakelijke zorg. Indien er iets ernstigs gebeurt worden de ziekenhuiskosten vergoed. Echter, de zorgverzekeraar gaat hierbij uit van de Nederlandse kosten. Dat betekent dat u in de landen met hogere zorgkosten soms zelfs een bedrag moet bijbetalen. Dat geldt onder andere voor Zwitserland, de Verenigde Staten en Japan. Ook zijn er verschillende landen die privéklinieken hebben. Ook deze zijn over het algemeen duurder.

Extra verzekering

Iedereen kan ziek worden in het buitenland. U kunt u zich gelukkig goed verzekeren tegen onverwachte kosten in het buitenland. Hierbij heeft u keuze uit twee opties:

  • Een reisverzekering die de medische kosten dekt;
  • Een aanvullende verzekering in combinatie met uw zorgverzekering.

Er kan overigens een overlap zijn tussen de verschillende dekkingen. Verscheidene zaken die uw aanvullende zorgverzekering dekken zitten mogelijk ook al in de reisverzekering. Het is daarom verstandig om een goede vergelijking te maken. Uiteraard kunt u dit vergelijken via onze website.

Bekijk onze aanbiedingen

Ziek worden in het buitenland: niemand zit er daarop te wachten. Het is wel zo fijn als u goed verzekerd bent en dat u daar niet te veel op betaalt. Via onze website kunt u profiteren van diverse aanbiedingen: ook voor uw zorgverzekering en reisverzekering. Vergelijk daarom welke aanbieder de beste keuze is en ga goed verzekerd op reis.