Met behulp van een wtw-installatie kunt u warmte ‘recyclen’

0 Comments
Met behulp van een wtw-installatie kunt u warmte ‘recyclen’

Een wtw-installatie wordt steeds vaker geplaatst in moderne woningen. Met behulp van een wtw-installatie kunt u namelijk warmte recyclen. Het warme douchewater wordt opnieuw gebruikt, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op uw energierekening. Daarnaast kunt u kiezen voor ventilatie-wtw. Met behulp van dit systeem neemt het wooncomfort toe en daarmee is het zeker een aanrader. Daarover leest u meer in dit artikel.

Wat betekent wtw?

Wtw betekent warmteterugwinning. Het systeem zorgt ervoor dat het warme water nogmaals gebruikt kan worden. Uiteraard wordt dat eerst gereinigd voordat u dit voor een tweede maal gebruikt. Daardoor bespaart u veel energie. Een ander wtw-systeem werkt als ventilatiesysteem. Hieronder leest u over de twee mogelijke varianten.

Twee mogelijke varianten

Een wtw-installatie bestaat er in twee mogelijke varianten. Het eerste type zorgt ervoor dat het water opnieuw gebruikt wordt, terwijl het andere systeem lucht opnieuw gebruikt.

Douche wtw-installatie

Een douche wtw-installatie is een prachtige installatie, waarbij het wegstromende water voor een tweede maal gebruikt wordt. Hiermee kunt u circa de helft van het water tijdens het douchen besparen. Daarnaast hoeft uw cv-ketel of boiler minder hard te werken, waardoor u ook energie bespaart. U kunt de douche wtw-installatie zowel in bestaande als nieuwe woningen plaatsen. Wilt u uw badkamer laten vervangen? Of gaat u deze verbouwen? Dan kunt u een douche wtw-installatie overwegen.

Ventilatie-wtw

U kunt ook kiezen voor een ventilatie-wtw. Dat werkt met lucht in plaats van water. In dat geval wordt er op een centrale plek in uw woning een aantal ventilatiekanalen aangesloten. Hier kan de lucht door worden aan- en afgevoerd. Ook daarmee kunt u flink besparen op uw energielasten. Dit systeem is vooral populair bij nieuwbouwwoningen of goed geïsoleerde woningen.

Is een wtw-installatie interessant voor uw woning?

Beschikt u over een goed geïsoleerde woning? Dan is een wtw-installatie vaak al aardig interessant. Deze woningen zijn namelijk luchtdicht, waardoor er weinig frisse lucht in huis komt. Een mechanisch ventilatiesysteem is in dat geval een aanrader.

Is uw woning nog niet goed geïsoleerd? Dan kunt u beter eerst investeren in isolatie. Vervolgens kunt u eventueel een wtw-installatie installeren. Een douche-wtw is daarentegen interessant voor ieder huishouden. Beschikt over een elektrische boiler? Dan is dat zeker een gouden combinatie. Een douche wtw-installatie verdient u in de regel binnen twee jaar terug.

Wat zijn de voordelen van een ventilatie-wtw?

Een wtw-installatie kent meerdere voordelen. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook is het goed voor uw gezondheid. Goed ventileren is namelijk ontzettend belangrijk. In nieuwbouwwoningen komt er immers minder frisse lucht naar binnen. Kiest u voor mechanische ventilatie? Dan geniet u van de volgende voordelen:

  • Gezonder binnenklimaat;
  • Geen koude tocht in huis;
  • Besparing op stookkosten;
  • Schone lucht in huis.

Wat zijn de voordelen van een douche-wtw?

Ook de douche-wtw kent natuurlijk meerdere voordelen, namelijk:

  • Flinke besparing op water;
  • Flinke besparing op het verwarmen van water;
  • Investering binnen twee jaar terugverdiend.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag geld besparen op uw energierekening? Profiteer dan van onze energie aanbiedingen. Er zijn talloze coupons en kortingscodes beschikbaar voor het afsluiten van een nieuw energiecontract. Wilt u daarentegen liever energie vergelijken met een persoonlijke energievergelijker? Dan kan dat ook. Voer hier altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de vergelijker direct welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. Met een overstap kunt u al gauw 400 euro op jaarbasis besparen! Dat is ontzettend veel geld.