Zo maak je je woning klaar voor de herfst

0 Comments
woning herfst

Als de zomervakantie weer voorbij is wordt het weer steeds kouder. De herfstmaanden staan weer voor de deur en je zult ook weer merken dat de bomen bladeren gaan verliezen. Hoe kun je je woning nu weer helemaal klaarmaken voor de herfst? In dit artikel lees je een aantal handige tips.

Controleer het dak en de dakgoten

Het dak wordt vaak over het hoofd gezien. Dat is natuurlijk ook logisch, want het zit immers boven je hoofd. Toch is het erg belangrijk dat je de bladeren, het vuil en de dennennaalden uit de dakgoten haalt. Controleer goed of er geen pannen losliggen. Je kunt verder nog controleren of er geen lekken in het dak zitten. Heb je een schoorsteen op je woning? Controleer dan ook of hier geen lekken of gaten zijn.

Vervang de filters in je woning tijdens de herfst

Schone filters zorgen voor een gezonde leefomgeving. Zorg er daarom voor dat je de filters van de airconditioningsystemen, kachels, droogkasten en verwarmingselementen vervangt. Op die manier maak je je woning weer helemaal klaar voor de herfst.

Maak je openhaard alvast winterklaar in de herfst

Tijdens de herfst of in de winter is het natuurlijk wel zo prettig om de openhaard aan te zetten. Daarom is het belangrijk om de oude assen te verwijderen. Zorg er ook voor dat de schoorsteen vrij is. Eventueel kun je hiervoor een expert inhuren.

Controleer de bestrating rondom je huis tijdens de herfst

Het is natuurlijk wel erg prettig als er geen losliggende klinkers aanwezig zijn rondom je huis. Controleer dit dus voordat de herfst daadwerkelijk begint. Je wilt hier niet mee aan de slag gedurende de wintermaanden als er al sneeuw ligt.

Ontkalk de boiler

In een boiler kan kalkaanslag optreden. Dat kan weer zorgen voor de nodige lekkages in huis. Het is dus ook raadzaam om kalkaanslag te ontkalken. Controleer ook goed of er geen roest aanwezig is in de boiler. Is jouw boiler al relatief oud en/of verroest? Dan is het raadzaam om deze laten vervangen door een elektrische boiler.

Herstel lekkende kranen

Heb je te maken met lekkende kranen? Dan is het belangrijk dat je dit nu nog regelt gedurende de herfst. Als de temperaturen straks onder nul zakken zal dat lastig worden. Het is nu nog een relatief eenvoudige klus, terwijl het gedurende de wintermaanden al lastiger wordt. Je bespaart dus tijd en geld door het nu te doen.

Controleer ramen en deuren

Zijn de ramen en de deuren nog in goede staat? Controleer of de lijsten nog goed zijn. Ook gordijnen kunnen handig zijn om tocht tegen te houden. Als je nog geen gordijnen hebt zou je dus kunnen overwegen om deze aan te schaffen.

Loop je huidige abonnementen na

Controleer goed of alle abonnementen nog steeds bij je passen. Het begint nu weer wat kouder te worden en daarmee zit je ook meer binnen. Tijdens de herfst kun je dus prima nagaan of je huidige televisiepakket nog wel bij je past. Kun je misschien nog ergens op besparen? Je kunt hier internet + tv vergelijken en je kunt hier alles-in-1 vergelijken.

Bespaar op je energierekening

De grootste besparing die je kunt maken is op je energierekening. Het is raadzaam om ieder jaar te kiezen voor een eenjarig energiecontract. Daarmee kun je namelijk ieder jaar weer overstappen van energieleverancier. Je wordt dan steeds weer een nieuwe klant en kunt dan ook steeds weer profiteren van een welkomstkorting. Hier kun je energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van je postcode + huisnummer en energieverbruik staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.