Wintersport en uw zorgverzekering: wat is de dekking?

Reizen

Reacties uitgeschakeld voor Wintersport en uw zorgverzekering: wat is de dekking?

Wintersport en uw zorgverzekering

Ieder jaar gaan er zo’n een miljoen Nederlanders op wintersportvakantie. Het is erg populair, maar goed skiën of snowboarden is nog niet zo eenvoudig. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Wat dekt uw zorgverzekering tijdens de wintersport?

Nederlands tarief

Krijgt u een ongeval tijdens de wintersport? Dan is dat natuurlijk bijzonder vervelend. Gelukkig wordt de meeste medische zorg vergoedt vanuit het basispakket. Dat is echter gebaseerd op het Nederlandse tarief. Komt u in Zwitserland in een privékliniek terecht? Dan kan het nog weleens voorkomen dat u een bijzonder hoog bedrag moet betalen als u niet aanvullend verzekerd bent. Dat kan al gauw oplopen tot enkele duizenden euro’s en dan wordt de wintersport wel erg prijzig.

Aanvullende verzekering

Gelukkig kunt u een aanvullende buitenlanddekking afsluiten. Daarmee kunt u zich aanvullend verzekeren voor medische hulp in het buitenland. De medische kosten die boven het Nederlandse tarief komen, worden daarmee (gedeeltelijk) gedekt. Dat is een aanrader indien u ieder jaar weer op wintersport gaat. Voor deze dekking betaalt u een verschillend bedrag per verzekeraar. Daarom is zorgverzekeringen vergelijken ook zo belangrijk. Daarmee kunt u gemakkelijk online controleren welke aanbieder het voordeligste is.

Repatriëring

Repatriëring houdt in dat er medisch noodzakelijk vervoer wordt geregeld, welke u naar Nederland brengt indien dat echt nodig is. Ook hiervoor dient u een aanvullende verzekering af te sluiten. Dat zit namelijk niet standaard in het basispakket. De tarieven daarvan verschillen ook flink per verzekeraar. Het is echter wel raadzaam om dit erbij te nemen. Indien u zelf voor de kosten komt te staan, zult u daarvoor een flink bedrag moeten neertellen.

Reisverzekering

Als alternatief kunt u ook kiezen voor een reisverzekering met een dekking voor geneeskundige kosten. Daarmee kunt u bijvoorbeeld ook na een ongeluk tijdens de wintersport weer terugkeren naar huis. Dat wordt niet vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Daarom kan een reisverzekering soms ook een goed alternatief zijn. Sommige reisverzekeraars vergoeden zelfs een gedeelte van het verplichte of vrijwillige eigen risico. Controleer dat altijd als u een reisverzekering afsluit. U kunt hier reisverzekeringen vergelijken.

Ga voorbereid op reis

Een goede voorbereiding voor de wintersport is natuurlijk altijd belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de juiste kleding meeneemt en neemt altijd uw zorgverzekeringspas mee. Aan de achterzijde staat een gedeelte met informatie over de EHIC (European Health Insurance). Daarmee kunt u de zorgkosten eenvoudig declareren.

Op wintersport? Loop uw verzekeringen na

Gaat u op wintersport? Zorg er dan voor dat u de verzekeringen goed naloopt. Controleer waarvoor u allemaal verzekerd bent en neem eventueel contact op met uw zorgverzekeraar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Tip: heeft u al een accommodatie voor uw volgende reis? Bekijk ons overzicht van accommodaties. U kunt eenvoudig vergelijken en direct online uw hotel of appartement boeken!