Op wintersport? Is uw woning wel inbraakproof?

Reizen

Reacties uitgeschakeld voor Op wintersport? Is uw woning wel inbraakproof?

Op wintersport? Is uw woning wel inbraakproof

In de wintermaanden gaan wij als Nederlanders maar al te graag op wintersport. Lekker skiën of snowboarden in de bergen werkt natuurlijk heerlijk ontspannend. Nadien kunt u lekker nagenieten in de lokale kroeg. Ook wel bekend als de après-ski. Bent u van plan om op wintersport te gaan? Dan is het ook belangrijk om te controleren of uw woning inbraakproof is. In dit artikel leest u praktische tips.

Op wintersport? Vergelijk vakanties

Overweegt u een wintersportvakantie? Dan is vergelijken natuurlijk ontzettend belangrijk. Gelukkig kunt u reizen vergelijken via Aanbiedingen.com. In ons handige overzicht heeft u keuze uit talloze leuke wintersportbestemmingen.

1. Vermijd de vakantieselfies

Helaas zijn veel inbrekers ook actief op social media. Heeft u uw accounts niet afgeschermd naar een privé-account? Dan is het misschien raadzaam om die selfies maar achterwege te laten. Zodra inbrekers weten dat u niet thuis bent, kunnen zij het op uw woning gemunt hebben. Dat is natuurlijk iets wat u graag wilt voorkomen. Overigens kunnen vrienden uw foto’s ook doorsturen als u wel een privé-account hebt. Helemaal veilig is het dus helaas nooit.

2. Sluit alles écht goed af.

Gaat u op wintersport? Controleer dan of alle deuren écht goed dichtzitten. Als u ook maar een klein raampje vergeet, kan het al zijn dat een inbreker via deze weg naar binnenkomt. Ook uw schuur of het tuinhuisje kan soms slachtoffer worden! Zorg er daarom voor dat u alles goed afsluit én bij voorkeur met meerdere sloten. Dievenklauwen en beveiligingstrips zijn overigens ook aanraders: deze maken uw woning nagenoeg inbraakproof!

3. Doe alsof u gewoon thuis bent

Een inbreker komt niet graag in woningen waarvan zij weten dat er iemand thuis is. Doe daarom gewoon alsof u thuis bent. Zorg ervoor dat u wat kopjes op tafel laat of laat een aantal lampjes branden. Daarvoor kunt u eventueel ook een timer gebruiken. Het kan ook helpen om een auto op de oprit te parkeren. Laat eveneens geen post achter op de deurmat of in de brievenbus. Als iemand uw post voor u kan verzamelen als u op vakantie bent, zou dat natuurlijk wel erg fijn zijn.

4. Berg kostbare spullen op

Als een inbreker door uw ramen gluurt en iets moois ziet liggen, wil hij of zij misschien wel zijn of haar slag slaan. Zorg er daarom dat u uw kostbare spullen goed opbergt. Een kluis is natuurlijk bijzonder handig daarvoor. U kunt tegenwoordig al erg voordelig een kluis kopen en dat is zeker een goede investering.

5. Containers

Met behulp van de bovenstaande tips kunt u het de dieven alvast lekker moeilijk maken. Dat is ook nodig als u uw woning inbraakproof wilt maken. Zet dan ook geen containers onder uw raam, want daarmee maakt u het de inbrekers juist erg gemakkelijk. Zet de containers bij voorkeur ergens aan vast of berg uw containers op in de schuur.

6. Technologische snufjes

Tot slot kunt u ook nog verscheidene technologische snufjes in huis halen. Zo kunt u onder andere een bewakingscamera in huis halen, maar ook kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een elektronische deurbel. Met behulp van slimme apparatuur kunt u op uw smartphone bekijken wie aan de deur staat: ook vanuit uw wintersportadres. Daarmee heeft u toch een stukje meer zekerheid.

7. Zorg voor een goede verzekering

Tot slot is het nog belangrijk om te kiezen voor een goede verzekering. Mocht er dan toch nog iets gebeuren, dan bent u in ieder geval nog verzekerd. Een opstalverzekering zorgt ervoor dat eventuele schade aan uw woning wordt vergoed. De inboedelverzekering vergoedt de gestolen goederen. Uiteraard is het altijd belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus maak uw woning inbraakproof aan de hand van onze tips!