Wintersport in Oostenrijk

0 Comments
wintersport in oostenrijk

Oostenrijk is een populaire wintersportbestemming onder Nederlanders. Zelfs 53 procent van de Nederlandse wintersporters kiest voor het land. Daarmee is het gelijk ook het populairste wintersportland. Circa drie kwart van het land bestaat uit bergen. In vele van deze gebieden is er een hoge sneeuwzekerheid tijdens de wintermaanden. Met ruim 22.000 kilometer aan pistes, verspreid over 76 wintersportgebieden, zijn er voldoende plekken waar u terecht kunt. Er zijn talloze dorpen met allemaal haar eigen charmes: voor jong en oud én voor ieder wat wils.

Wintersportaccommodaties vergelijken

Wilt u graag op wintersport in Oostenrijk? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige vergelijkingstool. Zo kunt u villa’s en appartementen vergelijken in het gebied. Enkele accommodaties liggen ontzettend dichtbij het prachtige skigebied. Door te vergelijken kunt u gemakkelijk op zoek naar de beste deal. Voor ieder budget is er wel een oplossing in het land: er zijn goedkopere accommodaties, maar ook duurdere varianten.

Klimaat

Oostenrijk heeft diverse klimaattypes. Zo hebben de hogere gebieden in Tirol en Voralberg een hooggebergteklimaat. De lagergelegen delen hebben een gematigd landklimaat. In de overgangsgebieden is er sprake van een koud landklimaat. De verschillen kunnen erg extreem zijn in de Alpengebieden. Soms zijn er zelf aanzienlijke verschillen per berg of per zijde van een berg. Dat maakt het wel erg bijzonder.

Tijdens de wintermaanden staat het land in het teken van de wintersport. Wintersport in Oostenrijk is niet alleen populair onder Nederlanders, maar ook onder Duitsers en Italianen. De hoogste bergtoppen van het land hebben eeuwige sneeuw. Hier valt sneeuw dan ook het gehele jaar door. Het gaat dan wel om bergen die hoger zijn dan 3.000 meter of meer.

wintersport in oostenrijk bergen

Populaire wintersportgebieden in Oostenrijk

Zoals gezegd heeft het land ontzettend veel wintersportgebieden waar u terecht. Hieronder volgt een kleine selectie van enkele populaire wintersportgebieden in het land. Hier trekken vooral Nederlanders naar toe tijdens de wintermaanden.

Ischgl

Ischgl is het meest populaire skigebied van het land. Echter is ook een van de duurdere gebieden. Het grote voordeel van het gebied is dat er een zeer hoge sneeuwzekerheid is. Sneeuw blijft bovendien voor een lange periode liggen. Ook zijn er talloze hoge pistes en een uitgebreid nachtleven. U kunt bijvoorbeeld heerlijk genieten in een van de vele après-skibars. De skipassen en de skiliftkaarten zijn vrij prijzig. Houd daar wel rekening mee als u kiest voor dit gebied.

Salzburger Sportwelt

Salzburger Sportwelt is een prachtig skigebied voor zowel de beginnende als de ervaren skiër. Het gebied heeft in totaal maar liefst 350 pistekilometers en is daarom ook opgedeeld in vijf wintersportgebieden. Om de verschillende gebieden met elkaar te verbinden wordt er gebruik gemaakt van skibussen.

Ski Zillertal 3000

Ski Zilltertal 3000 is onderdeel van het Zillertal. In principe bestaat het maar uit drie bergen: de Penken, Ahorn en Hinterux. Vooral Hinterux is een zeer hoge berg en daarmee is hier ook de hoogste sneeuwzekerheid. Zowel beginners, gevorderden als wandelaars kunnen terecht in gebied. Er is voor iedereen wel een geschikt gedeelte.

Ski Arlberg

Tot slot is Ski Arlberg een leuk gebied. Er zijn veel mogelijkheden en u kunt ook off-piste gaan in het gebied. Ook hier kunnen zowel beginnende als ervaren skiërs terecht. Er worden skibussen ingezet om mensen van de oostkant naar de zuidkant te brengen.

heerlijk skien in oostenrijk

Vervoer naar Oostenrijk

Wilt u op wintersport in Oostenrijk? Dan heeft u verschillende mogelijkheden als het gaat om vervoer. Zo kunt u onder andere reizen per bus, per trein of per vliegtuig.

Reizen per bus

Reizen per bus in in de laatste jaren steeds populairder geworden. De stoelen in de bus zijn comfortabel en soms heeft u ook de mogelijkheid om onderweg televisie te kijken. Het is zorgeloos en betaalbaar.

Reizen met de auto

Natuurlijk kiezen veel Nederlanders er ook voor om te reizen met de auto. Houd er wel rekening mee dat sneeuwkettingen verplicht zijn. Tevens heeft u winterbanden nodig.

Reizen met trein

De wintersporttreinen rijden over het algemeen ’s nachts. U kunt dan lekker uitrusten en de volgende dag bent u lekker aan het genieten op uw ski’s.

Reizen per vliegtuig

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om te reizen met het vliegtuig. Dit is de snelste optie. De vlucht duurt maximaal anderhalf uur en u kunt uw bestemming vervolgens gemakkelijk bereiken met behulp van het openbaar vervoer of een huurauto.

Vergeet uw reisverzekering niet

Wilt u op wintersport in Oostenrijk? Dan is een reisverzekering ontzettend verstandig. Skiën en/of snowboarden is immers een risicovolle sport en de kans is aanwezig dat u iets overkomt. Dat hoeft niet eens door uw eigen toedoen te zijn, maar u kunt zich ook bezeren door toedoen van een ander. Ook de natuur kan natuurlijk haar rol spelen in mogelijke ongevallen. Daarnaast kunt u uw bagage laten meeverzekeren. Reisverzekeringen vergelijken is dan ook erg raadzaam.