Welkomstcadeau van de energieleverancier te mooi om waar te zijn?

0 Comments
Welkomstcadeau van de energieleverancier

Veel energieleveranciers bieden een leuk welkomstcadeau voor nieuwe klanten. Soms zijn dat bijzonder dure cadeaus. Denk hierbij aan televisie, een PlayStation of een tablet. Dat moet natuurlijk ergens van betaald worden! Is een welkomstcadeau van de energieleverancier te mooi om waar te zijn? Soms is dat wel het geval. U leest het in dit artikel.

Vastelastenbond

Halverwege augustus 2018 voerde de Vastelastenbond wederom een onderzoek uit. Men controleerde de energieleveranciers: de tarieven en het welkomstcadeau. Wat blijkt? Als u kiest voor een duur cadeau, kiest u vaak ook voor een duur energiecontract. Het bedrag per kWh of de prijs m3 gas is dan simpelweg beduidend hoog, waardoor u een hoge energierekening ontvangt. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten! Het verschil kan soms oplopen tot enkele honderden euro’s. Uiteindelijk betaalt u het welkomstcadeau van de energieleverancier dus echt zelf. En misschien wel twee keer.

Energie aanbiedingen

Deze energie aanbiedingen worden veelal op straat gedaan: ook in de winkels of op de website van de energieleverancier komt u deze welkomstaanbiedingen vaak tegen. Dit aanbod vindt u niet vaak niet terug in de vergelijkingssystemen, omdat deze simpelweg veel te duur zijn. Bij duurdere cadeaus zit u vaak ook nog eens vast aan een meerjarig contract, dus het is uitkijken geblazen. Accepteer daarom ook nooit energie aanbiedingen op straat of aan de telefoon. Uiteraard kunt u wel onze energie aanbiedingen raadplegen.

Hoe kunt u wel écht besparen?

Hoe kunt u dan wel echt besparen? Door te vergelijken natuurlijk! Via ons vergelijkingssysteem kunt u gemakkelijk energie vergelijken. Hier kunt u eenvoudig alle energieleveranciers vergelijken. Dit is ook een gepersonaliseerd aanbod, omdat u uw verbruik én woonadres kunt invoeren. Op basis daarvan staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Wilt u echt besparen? Dan is energie vergelijken het enige wat u moet doen. Vergelijken is gratis, doeltreffend en veruit de beste keuze.