Welke smart home producten zijn er?

0 Comments
Welke smart home producten zijn er

Met behulp van een smartphone kunnen we steeds meer. Eerder konden we alleen bellen met een mobiele telefoon, maar tegenwoordig kunnen we ook verschillende apps downloaden. U heeft tegenwoordig nu ook de mogelijkheid om apps te downloaden voor uw smart home producten. Welke smart home producten zijn er én welke worden nu echt aangeraden? U leest het in dit artikel.

Steeds meer smart home producten in Nederland

Steeds meer Nederlanders hebben smart home producten in huis gehaald. Circa 25 procent van de Nederlanders heeft, op moment van schrijven, een slimme thermostaat. Nog zo’n 10 procent wil er op korte termijn eentje in huis halen. Ook beveiliging en verlichting wordt steeds populairder onder Nederlanders. Het gemak is een belangrijke reden waarom mensen dit willen. Het is niet alleen populairder onder jongeren, maar ook onder ouderen. Voor ouderen is het namelijk ook een gemakje.

Wat zijn smart home producten?

Smart home producten zijn slimme apparaten die u kunt besturen met behulp van Wi-Fi. Daarvoor kunt u dus uw smartphone gebruiken. Het maakt het leven een stuk gemakkelijker en met behulp van slimme lampen kunt u zelfs een sfeer in huis creëren. Daarnaast zorgen bepaalde apparaten ook voor meer veiligheid, zoals een slimme rookmelder of een camerasysteem.

Welke smart home producten zijn er?

Inmiddels bestaan er talloze smart home producten op de Nederlandse markt. Hieronder volgt een handig overzicht van enkele voorbeelden:

  • De slimme thermostaat: een op vier huishoudens beschikt over een dergelijk apparaatje. Daarmee kunt u de temperatuur op afstand regelen. Dat verhoogt niet alleen het wooncomfort, maar het is ook nog eens energiebesparend;
  • Een slimme boiler: met behulp van een slimme boiler kunt u een voorraad warm water vasthouden. U heeft dan altijd warm water en hoeft dus nooit te wachten totdat de douche warm wordt;
  • Slimme verlichting: met behulp van slimme verlichting kunt u sfeerlicht activeren met behulp van een klik op uw smartphone. Bovendien gaat deze slimme verlichting op den duur zelf uit als u deze vergeten bent om uit te zetten. Bovendien kunt u de slimme verlichting op bepaalde momenten aan en uit laten gaan;
  • Een slimme douchekraan: met behulp van een slimme douchekraan kunt u het water op de perfecte temperatuur instellen. Zo verbranden jonge kinderen zich niet als zij per abuis aan de kraan zitten;
  • De slimme camera: met behulp van de slimme camera kunt u uw woning op afstand in de gaten houden;
  • Een slimme rookmelder: dit apparaat zorgt ervoor dat de lichten aangaan in geval van rook. De cv-ketel zal uitgaan. Ook controleert het apparaat of het smeulend vuur is of snel brandend vuur. Goed voor uw veiligheid dus.

Energie besparen?

Wilt u graag minder geld betalen voor uw energierekening, zodat u meer geld over heeft voor smart home producten? Dan kunt u profiteren van onze energie acties. Start direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Voer hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. Uiteraard zetten we de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan. Overstappen duurt vervolgens slechts enkele minuutjes.