Wat is dual-sim?

0 Comments
wat is dual-sim

Steeds meer smartphones beschikken over de technologie dual-sim. Niet iedereen weet precies wat dit is en daarom leggen we dit graag aan je uit. In dit artikel lees je daar uiteraard meer over.

Dual-sim is al een flinke poos populair bij smartphones. Deze techniek werd in de afgelopen jaren wijdverspreid in de Europese landen. Ook in Nederland maakte men kennis met deze nieuwe techniek. Vooral mensen die met enige regelmaat op reis zijn vinden dual-sim handig. Ook is het handig voor mensen die hun smartphone zowel zakelijk als privé gebruiken. Hoe werkt deze techniek nu precies? Er bestaan twee varianten.

Dual-sim active

Dual-sim werkt het beste wanneer uw smartphone dual-sim active ondersteunt. Dat houdt in dat uw smartphone uitgerust is met twee antennes: eentje voor beide simkaarten. Daardoor bent u ook op beide smartphones tegelijkertijd bereikbaar. Niet veel smartphones beschikken over deze techniek, omdat het eenmaal geen eenvoudige techniek is. Bovendien is dit ook een vrij prijzige techniek. U ziet deze techniek dan ook alleen bij high end smartphones.

Dual-sim standby

Er bestaan ook modellen die maar een antenne hebben. Dit zijn de dual-sim standby smartphones. In dat geval bent u dus bereikbaar op beide simkaarten. Als u echter gebruikmaakt van een enkele antenne betekent dit dat u op bepaalde momenten niet bereikbaar bent op uw andere smartphone. Wordt u bijvoorbeeld gebeld? Dan is uw andere simkaart onbereikbaar. De meeste smartphones in Nederland zijn uitgerust met deze techniek.

Is deze techniek handig?

Is zo’n techniek op uw smartphone echt handig of noodzakelijk? Het is vooral handig indien u twee simkaartjes heeft. Heeft u bijvoorbeeld een simkaart van uzelf en van uw werkgever? Dan kan het lonen om te kiezen voor een smartphone die een dubbel simkaartje ondersteunt. Als u twee verschillende smartphones gebruikt heeft dat immers nadelen. Misschien heeft u dan wel dubbele oplader, dubbele oordopjes, dubbele handsfree-kits en ga zo maar door. Als u een smartphone heeft met dual-sim kan dat dus veel voordelen bieden.

Over het algemeen werkt de techniek vlekkeloos. U kunt kiezen met welke simkaart u belt naar bepaalde personen. Op die manier voorkomt u dat u per abuis met het verkeerde nummer naar iemand belt. Ook wanneer u vaak in het buitenland verblijft kan zo’n simkaart handig zijn. Bellen, sms’en en internetten in het buitenland is dan veel goedkoper. Als u buiten Europa reist is het vaak veel voordeliger om een lokaal simkaartje te kopen. Deze stopt u dan simpelweg in uw smartphone en u blijft ook bereikbaar op uw huidige telefoon. Wel zo handig.

Nieuwe smartphone kopen?

Wilt u graag een nieuwe smartphone kopen? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige telecomvergelijker. In het overzicht treft u de nieuwste smartphones van dit moment. In het overzicht treft u uiteraard ook een aantal modellen waar u dubbele simkaarten in kunt stoppen. Enkele populaire modellen die dubbele simkaarten ondersteunen zijn de OnePlus 6T, Huawei Mate 20 Pro en de Samsung Galaxy S9. Via onze website kunt u profiteren van diverse leuke aanbiedingen, dus surf gerust rond voor een aantal leuke deals.