Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering 2019?

0 Comments
overstappen van zorgverzekering 2019

U kunt vanaf halverwege november 2018 weer overstappen van zorgverzekering 2019. De maanden halverwege november, december en januari staat weer in het teken van overstappen. Steeds meer Nederlanders stappen over en besparen daar een flink bedrag mee. Wilt u dit jaar ook graag overstappen van zorgverzekering? Hier kunt u op letten.

Overstappen van zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering is erg eenvoudig. Circa een miljoen verzekerden stapten afgelopen jaar over van zorgverzekering. Ieder jaar stijgt dat aantal een beetje, omdat steeds meer mensen weten dat het verstandig is om over te stappen. Immers kunt u daarmee veel geld besparen en is een zorgverzekering vergelijken erg eenvoudig. De zorgpolis kan er ieder jaar flink anders uit zien en overstappen is dan nog niet zo’n slecht idee. Vanaf halverwege november u weer overstappen, dus neem gerust even de tijd.

Er zijn ontzettend veel zorgverzekeraars in Nederland. Verschillende grote zorgverzekeraars hebben allemaal kleinere merken onder zich. De polissen verschillen soms niet veel van elkaar, maar de ene is simpelweg goedkoper dan de ander. Vergelijken is daarom erg verstandig.

Aanvullende zorgverzekeringen

Er zijn verscheidene aanvullende zorgverzekeringen waar u uit kunt kiezen. Een aanvullende zorgverzekering kan zorgen voor een fiks hoger bedrag. Het is daarom erg belangrijk om te controleren of u wel echt een aanvullende verzekering nodig heeft. Bent u in de afgelopen drie jaren nooit naar de fysiotherapeut geweest? Dan is die aanvullende dekking waarschijnlijk ook niet nodig. Bent u daar in de afgelopen jaren juist veel geweest? Dan kan dit dus wel een goede keuze zijn. Ga dus goed na waar waarschijnlijk u wel of geen gebruik van gaat maken. Veel Nederlanders zijn oververzekerd, dus probeer dat zoveel mogelijk te vermijden.

Onze tip: zet op papier wat u wel of niet nodig heeft. Op die manier krijgt u een beter overzicht en zodoende kunt u de beste keuze maken.

Eigen risico

Aanvullende zorgverzekeringen worden steeds vaker geschrapt door Nederlanders. Het eigen risico wordt echter vaak verhoogd. U kunt uw eigen risico vrijwillig verhogen. Het standaardbedrag is 385 euro. Als u wilt, kunt u dat verhogen naar 885 euro als u gaat overstappen van zorgverzekering. Bent u echt nooit in het ziekenhuis te vinden? Dan kan dat best weleens een goede keuze zijn. Immers bespaart u daarmee flink op uw maandbedrag. De huisarts ‘kost’ geen eigen risico.

Kinderen

Kinderen zijn tot hun achttiende levensjaar gratis meeverzekerd met hun ouders. Voor kinderen wordt er geen eigen risico in rekening gebracht. Dat hoeft dus geen reden te zijn om het eigen risicobedrag niet te verhogen. Er is echter wel een uitzondering en dat is op orthodontie. Verwacht u dat uw kind een beugel nodig heeft? Dan kan een aanvullende verzekering orthodontie nog weleens een verstandige keuze zijn. Dat kan toch enkele honderden euro’s op jaarbasis schelen.

Kies de juiste polis

Als u gaat overstappen van zorgverzekering, heeft u keuze uit verschillende polissen. Zo kunt u kiezen voor een budgetpolis, een naturapolis of een restitutiepolis. Een budgetpolis is het voordeligste, maar hierbij heeft u ook het minste keuze uit zorgverleners. Het kan dus voorkomen dat u verder moet reizen voor uw ziekenhuis. Bij een naturapolis is de keuze groter en bij een restitutiepolis is de keuze pas echt enorm. Voor laatstgenoemde betaalt u ook een hogere premie. Als u gaat overstappen van zorgverzekering, kunt u precies zien waar u wel of niet terecht kunt op basis van uw postcode. Op basis daarvan kunt u al gemakkelijk een keuze maken.

Wilt u graag overstappen van zorgverzekering?

Wilt u graag overstappen van zorgverzekering? Dan kunt u vanaf halverwege november 2018 tot en met eind december 2018 overstappen. Indien u uw zorgverzekering opzegt vóór 31 december, heeft u nog de tijd tot 31 januari om over te stappen. U kunt hier direct zorgverzekeringen vergelijken. Door over te stappen kunt u ontzettend veel geld besparen. Wacht daarom niet langer en stap ook over. Zorg ervoor dat u op tijd bent!