Waar hangt uw thermostaat?

0 Comments
Waar hangt uw thermostaat

De plaats van de thermostaat is ontzettend belangrijk. Het is belangrijk dat deze continu de juiste gegevens doorgeeft aan de ketel. Deze weet dan namelijk waar meer of juist minder gestookt kan worden. Het is belangrijk dat het apparaatje zich bevindt in het ijkpunt van uw woning. Waar hangt uw thermostaat?

De meest geschikte ruimte

De beste plek waar u uw thermostaat kunt neerhangen, is de ruimte waar u het meeste aanwezig bent. Vaak is dat de woonkamer. Ook de keuken wordt weleens gebruikt als ijkpunt. Het is belangrijk dat u het apparaatje in ieder geval niet op zolder of in de kelder hangt. Deze ruimtes zijn ongeschikt.

Wat is de juiste plek?

De juiste kamer is echt niet het enige punt waar u op kunt letten. U kunt namelijk ook kijken naar de plaats van de thermostaat. Houd in ieder geval rekening met de volgende zaken:

  • Zorg ervoor dat de thermostaat niet in de volle zon hangt;
  • Plaats het apparaat niet op de buitenmuur, want deze is altijd kouder;
  • Heeft u geen andere plek dan de buitenmuur? Zorg er dan voor dat u er een houten plankje achter plaatst. U kunt dan beter de juiste binnentemperatuur meten;
  • Zorg ervoor dat u de thermostaat niet plaatst in koude of warme luchtstromen;
  • Zorg ervoor dat u de thermostaat circa anderhalf meter boven de vloer plaatst. Kies bij voorkeur voor het middelste gedeelte van de binnenmuur. Zo kan de thermostaat zo nauwkeurig mogelijk meten.

Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u nauwelijks tot geen invloeden van buitenaf krijgt. Daarmee is de temperatuurmeting zo nauwkeurig mogelijk. Wilt u graag echt zeker van zijn dat alles naar behoren klopt? Laat het apparaatje dan plaatsen door een professional.

Energie besparen?

Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening? Zorg er dan voor dat u profiteert van energie aanbiedingen. Iedere dag komen er weer nieuwe aanbiedingen bij. Ook kunt u energie vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is.