Vuurwerkschade aan uw auto of huis: ben ik verzekerd?

0 Comments
Vuurwerkschade aan uw auto of huis

Aan het einde van het jaar wordt er weer flink veel vuurwerk afgestoken. Vooral siervuurwerk ziet er natuurlijk erg mooi uit, maar er is ook natuurlijk ontzettend veel knalvuurwerk. Dat betekent dat er ook kans is op vuurwerkschade aan uw auto of huis. Bent u in dit geval verzekerd?

Vuurwerkschade aan uw auto

Een vuurpijl of knalvuurwerk kan flinke schade aanrichten aan uw auto. Bent u minimaal WA + beperkt casco verzekerd? Dan bent u verzekerd tegen explosieschade. Meestal valt u ook niet terug in uw schadevrije jaren. Voor schade door vandalisme bent u alleen verzekerd met een allriskverzekering. Helaas heeft vandalisme dan wel weer invloed op uw schadevrije jaren. De schade is namelijk niet te verhalen op de dader. Ook betaalt u voor beide schades eigen risico. De hoogte daarvan verschilt per verzekeraar en daarom is het raadzaam om de polisvoorwaarden na te gaan.

Tip: zet de auto op een veilige plek neer, zodat u daarmee vuurwerkschade zoveel mogelijk voorkomt.

Vuurwerkschade aan uw woning

Er kan natuurlijk ook brand ontstaan in uw woning vanwege vuurwerk. Gelukkig bent u daarvoor verzekerd middels een opstalverzekering. Zijn de spullen in uw woning beschadigd geraakt? Dan valt dit onder de inboedelverzekering. Bovendien kan er ook schade ontstaan door schroei- of smeltplekken. Houd er rekening mee dat dit vaak niet vergoed wordt, mits u een allriskdekking heeft afgesloten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Vuurwerkschade is natuurlijk ontzettend vervelend, maar dat kan iedereen overkomen. Daarom is het ook raadzaam om goed verzekerd uw nieuwe jaar in te gaan. Gelukkig kunt u eenvoudig verzekeringen vergelijken via onze website. Wanneer bent u bijvoorbeeld voor het laatst overgestapt van autoverzekeraar? U kunt hier eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en daarmee flink besparen op uw maandelijkse lasten. Uiteraard is vergelijken volledig gratis en kunt u erg eenvoudig overstappen.

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.