De voor- en nadelen van private lease

0 Comments
private lease

Als u wilt kunt u voor een vast maandelijks bedrag in een nieuwe auto rijden. U kunt namelijk kiezen voor private lease. Dat wordt steeds gebruikelijker, waarbij u als het ware een nieuwe auto huurt voor een vaste maandelijkse prijs. Wat zijn nu precies de voor- en nadelen en waar kunt u op letten? Daarover leest u meer in dit artikel.

De voordelen van private lease

Een private lease contract kent meerdere voordelen. Een belangrijk voordeel is dat u weet wat u maandelijks betaalt voor uw auto. U komt dus niet zomaar voor onverwachte kosten te staan. Als leaser hoeft u alleen maar de brandstof te betalen en de rest is al betaald. Pechhulp, onderhoud, reparatie en wegenbelasting zijn inbegrepen bij de leaseprijs. Eventuele bekeuringen zijn uiteraard wel voor eigen rekening.

Een ander voordeel is dat u erg goed verzekerd bent. U krijgt namelijk een goede allriskverzekering aangeboden. Uw leasemaatschappij zal de verzekering voor u afsluiten en daarmee heeft u er dus ook geen omkijken naar. Vaak wordt er wel gewerkt met eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is verschild per leasemaatschappij. Doorgaans ligt dit bedrag tussen de 250 en 500 euro.

De nadelen van private lease

Er zijn natuurlijk een aantal voordelen, maar er zijn helaas ook nadelen. Het is natuurlijk ook belangrijk om hier rekening mee te maken indien u wilt kiezen voor private lease. Als u meer kilometers dan toegestaan rijdt zult u extra moeten betalen voor uw gereden kilometers. Het is dus van belang dat u van tevoren nagaat hoeveel kilometers u ongeveer gaat rijden. Op die manier kunt u onverwachte kosten voorkomen.

Een ander nadeel is dat u lastig onder uw leasecontract uitkomt. U zult uw leasecontract dan moeten afkopen en daar zitten dus kosten aan verbonden. In sommige gevallen kunt u uw leasecontract zonder extra kosten beëindigen. Dan moet er echter wel iets serieus aan de hand zijn, zoals bijvoorbeeld overlijden, ontslag of arbeidsongeschiktheid. De voorwaarden verschillen per leasemaatschappij.

Schadevrije jaren

Als u drie jaar geen eigen auto heeft zullen uw schadevrije jaren verloren gaan. Enkele leasemaatschappijen zijn aangesloten bij een systeem waardoor uw schadevrije jaren vooralsnog worden meegeteld. Vraag hier altijd naar bij de leasemaatschappij als u private lease overweegt. Het is natuurlijk zonde als u uw opgebouwde schadevrije jaren kwijtraakt, terwijl u wel gewoon beschikt over een auto waarin u zelf rijdt.

Toch niet kiezen voor private lease?

Wilt u toch niet kiezen voor private lease, maar kiest u liever voor een eigen auto? Lees dan onze handige tips als u een nieuwe auto wilt kopen. Als u kiest voor een eigen auto is het natuurlijk van groot belang dat u een goede autoverzekering afsluit. Via onze website kunt u profiteren van talloze scherpe aanbiedingen en deals. Zo betaalt u nooit meer te veel voor uw verzekering.