Vijf misverstanden over de autoverzekering

0 Comments
Vijf misverstanden over de autoverzekering

De autoverzekering is verplicht op het moment dat u een auto bezit en met deze op weg rijdt. Naast de autoverzekering betaalt u ook wegenbelasting. Dat zijn veel kosten én dus is het ook nooit verkeerd om het eens te hebben over de vijf misverstanden als het gaat over de autoverzekering.

1) Het aantal schadevrije jaren

Rijdt u al tien jaar auto? En heeft u nog nooit schade gehad tijdens deze jaren? Dat betekent dan nog niet automatisch dat u al deze schadevrije jaren hebt opgebouwd. De auto moet namelijk wel op uw naam staan en niet op die van een eventuele partner.

Als u een autoverzekering vergelijken gaat, is het dan ook raadzaam om de schadevrije jaren goed in te vullen. Deze kunt u opvragen bij uw vorige verzekeraar. Daarnaast staat dit landelijk geregistreerd. Het is dan ook ontzettend belangrijk om dit goed te vermelden.

2) Alle autoschades claimen

Als u schade claimt bij de autoverzekeraar, dalen ook het aantal schadevrije jaren. Dat betekent weer een hogere premie. Daarom is het ook raadzaam om kleine schades uit eigen zak te financieren. Als de schadebedragen lager zijn dan de uiteindelijk premieverhoging, is het raadzaam om deze zelf te betalen.

3) De meest voordelige autoverzekering

Vaak wordt gedacht dat een allriskverzekering het beste is voor uw auto. Echter is dat lang niet altijd de beste optie. Als de waarde van uw auto laag is, betaalt u namelijk onnodig veel geld voor uw verzekering. U krijgt de dagwaarde vergoed, indien uw auto total loss is. Bij een oudere auto is dat vanzelfsprekend minder.

Sluit daarom een verzekering af die bij uw past. Indien u recent een spiksplinternieuwe auto heeft gekocht, is een allriskverzekering aan te raden. Ook het aantal schadevrije jaren kan bijdragen in uw keuze.

4) Verzekeren van mijn kind zijn/haar auto

Wilt u een autoverzekering afsluiten voor uw kind zijn/haar auto, zodat zij kan profiteren van uw schadevrije jaren? Helaas mag dat niet. Degene die het vaakst in de auto rijdt, dient de verzekering verplicht op zijn/haar naam te hebben. Daarnaast bouwt uw kind geen schadevrije jaren op, omdat de autoverzekering niet op zijn/haar naam staat. U kunt daarom het beste de auto op zijn/haar eigen naam zetten.

5) Aantal schadevrije jaren bij een tweede auto

Als u een tweede auto of motor hebt gekocht, begint u in principe altijd met nul schadevrije jaren. In enkele gevallen bieden autoverzekeraars echter een regeling aan. Dan kunt u korting krijgen op uw tweede autoverzekeraars. Echter biedt niet iedere autoverzekeraar deze optie aan.

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.