Zorgverzekering vergelijker

Het wordt iedereen aangeraden om jaarlijks over te stappen van zorgverzekeraar. Je kunt namelijk veel geld besparen met een overstap. Wil je graag kiezen voor de goedkoopste verzekeraar op basis van jouw persoonlijke situatie? Raadpleeg dan de onderstaande zorgverzekering vergelijker.

Hoe werkt de zorgverzekering vergelijker?

Wist je dat je jaarlijks veel geld kunt besparen door de overstap te maken naar een andere verzekeraar? Dit proces werkt ook nog eens ontzettend eenvoudig. Je hoeft alleen maar gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool en hierbij kan je snel en gemakkelijk aangeven wat voor jou belangrijk is.

Weet jij bijvoorbeeld al dat je aankomend jaar naar de tandarts moet voor een serieuze ingreep of heb je al een tijdje last van uw rug? Dan kan je je aanvullend verzekeren voor de tandarts of de fysiotherapeut.

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en het is belangrijk dat je je alleen verzekert voor de zorg die je denkt nodig te hebben. Tussentijds kan je in principe niet wisselen van zorgverzekeraar, dus het is goed om direct de juiste keuze te maken. Een uitzondering kan echter zijn, dat je bijvoorbeeld verhuist naar het buitenland. Ook als je net 18 jaar oud bent geworden, kan je vrij kiezen tussen een zorgverzekeraar. Dat zijn dan wel uitzonderingen op de regels.

Via onze website kan je gemakkelijk en snel een zorgverzekering vergelijken en direct afsluiten. De zorgverzekering vergelijker is gratis beschikbaar voor iedereen die een zorgverzekering nodig heeft in Nederland. Uiteraard werkt ons systeem 100% onafhankelijk.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

zorg verzekering vergelijken

Besparen op je zorgverzekering is erg eenvoudig

Prijzen in de zorgverzekering vergelijker

Ontzettend veel Nederlanders zijn oververzekerd. Men betaalt in verhouding veel te veel aan hun zorgverzekeraar. Het is dan ook raadzaam om te bekijken wat je precies allemaal nodig hebt. Hoe meer je jezelf verzekert voor allerlei aanvullende verzekeringen, hoe hoger jouw premie uiteraard ook is. Bekijk daarom goed of de aanvullende verzekeringen daadwerkelijk nodig zijn. Als je bijvoorbeeld nooit naar de fysiotherapeut gaat is een aanvullende verzekering vanzelfsprekend ook overbodig.

Welke zorgpolis kies ik in de zorgverzekering vergelijker?

Als je de zorgverzekering vergelijker raadpleegt heb je keuze uit verschillende zorgpolissen. Je kunt aangeven of je helemaal geen voorkeur hebt of je kiest voor de restitutiepolis. Echter zijn er vier polissen in Nederland. Hieronder volgt een overzicht. Per categorie wordt aangegeven hoe de zorgkeuze is (beperkt, gedeeltelijk of vrije zorgkeuze).

Budgetpolis (beperkte vrije zorgkeuze)

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de meest voordelige optie waar je uit kunt kiezen. Je kunt in dat geval bij slechts een beperkt aantal zorgverleners terecht. Dit is afhankelijk van de contracten die de zorgverzekeraar heeft afgesloten met hen. Dit is een goede polis, indien je niet te veel wilt betalen en nauwelijks bij een zorgverlener komt.

Naturapolis (gedeeltelijk vrije zorgkeuze)

Indien je kiest voor deze variant kan je terecht bij vrijwel ieder ziekenhuis of kliniek. Echter is het aanbod aan fysiotherapeuten en specialisten hierbij nog steeds beperkt. Je hebt al een flink uitgebreidere keuze dan bij de bovenstaande budgetpolis. Indien je echter met regelmaat naar het ziekenhuis moet, maar geen specialistische hulp nodig hebt, is dit een goede polis.

Combinatiepolis (vrije zorgkeuze)

Je kunt ook kiezen voor de combinatiepolis met als voordeel dat je een vrije zorgkeuze hebt. Je kunt overal terecht waar je terecht wilt. Echter zit er wel een addertje onder het gras: jouw zorgverzekeraar heeft een bepaald tarief afgesproken met de hulpverlener. Mocht het tarief van de hulpverlener naar keuze hoger zijn dan door jouw zorgverzekeraar wordt betaald, zijn deze kosten voor eigen rekening.

Restitutiepolis (vrije zorgkeuze)

Met deze variant kun je daadwerkelijk overal terecht, zonder extra kosten. Je betaalt veruit de meeste premie, maar je hebt ook alle vrijheid. Je kunt terecht waar je wilt! Als je min of meer een vaste klant bent bij de zorgverleners kan dit een erg fijne keuze zijn.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

zorg verzekering vergelijken

Kies voor de juiste polis en bespaar op je verzekering

Is de goedkoopste zorgverzekering de beste keuze?

Als je de zorgverzekering vergelijker raadpleegt, is het niet altijd verstandig om te kiezen voor de allergoedkoopste. Als je vaak bij de fysiotherapeut zit, is het gewoonweg raadzaam om ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Ook als je naar een bepaald ziekenhuis wilt, is het raadzaam om een gunstige polis af te sluiten.

Uiteraard kan je bij spoedeisende hulp overal terecht, maar als je bijvoorbeeld voor een niet-levensgevaarlijke operatie naar een ander ziekenhuis wilt kan dat wellicht niet met een budgetpolis. Houd daar dan ook altijd rekening mee.

Houd Prinsjesdag in de gaten

Prinsjesdag valt elk jaar op de derde dinsdag in september. Koning Willem-Alexander spreekt op deze dag de Troonrede uit in de Ridderzaal in Den Haag. In de Troonrede staan de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar. Ook kondigt de regering de plannen aan met betrekking tot de zorgverzekering. Verandert het eigen risico? Of vinden er wijzigingen plaats in de zorg voor de basisverzekering? Dit zijn allerlei zaken waar je rekening mee kunt houden tijdens het afsluiten van jouw nieuwe verzekering.

Hoeveel kan ik besparen met behulp van de zorgverzekering vergelijker?

Eventueel kan je nog meer besparen door de zorgverzekering voor een jaar in een keer te voldoen. Daarmee kan zo’n 2 tot 3 procent besparen op het totaalbedrag. Bovendien kan je ook je eigen risico verhogen. Daardoor kunt je je premie aanzienlijk verlagen. Echter, als je in het ziekenhuis belandt om wat voor reden dan ook is de kans groot dat je een heel hoog eigen risicobedrag moet betalen. Dit bedrag is standaard 385 euro, maar kan worden opgehoogd tot 850 euro. Daarmee kan je tot wel 15 euro per maand aan premie besparen. Jaarlijks bespaar je daarmee zo’n 180 euro, mits je natuurlijk om wat voor reden dan ook eigen risico moet betalen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

zorgverzekering vergelijker 2

Eigen risico wel of niet verhogen?

Eigen risico verhogen?

Is het eigen risico verstandig? Uiteraard bepaal je dit helemaal zelf en kan je dit ook aangeven in de zorgverzekering vergelijker. Het is alleen verstandig indien je vrijwel nooit klachten hebt én wanneer je 850 euro achter de hand hebt. Heb je echter vaak te maken met klachten en kom jij regelmatig in het ziekenhuis? Dan wordt het verhogen van het eigen risicobedrag niet aangeraden. Probeer hierin zelf een goede afweging te maken.

Nieuwe zorgverzekering afsluiten

Wil je graag een zorgverzekering vergelijken met behulp van de zorgverzekering vergelijker? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Deze tool is, voor overstappers, beschikbaar vanaf halverwege november. Indien je net 18 bent geworden, kan je deze tool te allen tijde raadplegen. Overstappers kunnen vanaf half november vergelijken. Daarmee kan je flink besparen op uw maandelijkse lasten.

Bekijk zelf of je ook aanvullende verzekeringen nodig hebt, bepaal je eigen risico en kies een polis. Op basis daarvan kunt je de beste zorgdeal scoren en zodoende dus ook flink besparen op je maandelijkse zorglasten.

Moet ik mijn oude verzekering opzeggen?

Gelukkig hoef je je oude verzekering niet op te zeggen als je gebruikmaakt van de zorgverzekering vergelijker. Jouw nieuwe verzekeraar doet dit namelijk voor jou. Op die manier ben je dus ook nooit dubbel verzekerd in Nederland en betaal je altijd maar voor één zorgverzekering.

In uitzonderlijke gevallen kan het wel voorkomen dat de premie dubbel wordt afgeschreven. Dit komt weleens voor wanneer je overstapt tijdens de kerstdagen. Mogelijk heeft je oude verzekeraar je opzegging dan niet op tijd verwerkt. Vanzelfsprekend krijg je dat bedrag dan gewoonweg terug.

14 dagen bedenktermijn

Heb je een geschikte zorgverzekering gevonden in de zorgverzekering vergelijker? De overstap is snel geregeld. Zodra je de bevestiging hebt ontvangen van je nieuwe verzekeraar start de bedenktermijn. Binnen de bedenktermijn van 14 dagen mag je je aanvraag nog annuleren. Besluit je toch niet te kiezen voor deze verzekeraar? Dan kan je dit annuleren via de officiële website van de aanbieder. Je zult in dat geval verzekerd blijven bij jouw huidige zorgverzekeraar.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

zorgverzekering vergelijker

In Nederland heb je 14 dagen bedenktermijn als consument

Houd onze blog in de gaten

Wil je graag op de hoogte blijven van leuke acties? Onze zorgverzekering vergelijker is altijd up-to-date, maar ook in onze blog delen we regelmatig leuk nieuws. Zo lees je onder andere over tips hoe je nog meer kunt besparen. Dat geldt niet alleen voor je verzekeringen, maar ook voor andere vaste lasten.

Heb je vragen over de zorgverzekering vergelijker?

Heeft u nog vragen over de zorgverzekering vergelijker? Of heeft u andere vragen met betrekking tot aanbiedingen op onze website? Dan kunt uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. We helpen u uiteraard graag verder. Wij zijn bereikbaar via het contactformulier en reageren snel op doordeweekse dagen.

Aanbiedingen.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0