Internet + Bellen Vergelijken

Wil je graag kiezen voor een abonnement met internet en telefonie? Dan kan je internet en bellen vergelijken. Met behulp van onderstaande vergelijkingstool kan je gemakkelijk en snel een vergelijking maken. Er zijn verschillende aanbieders beschikbaar. Op basis van jouw voorkeuren staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan.

Waarom internet en bellen vergelijken?

Ben jij geen liefhebber van televisie, maar wil je wel graag rondsurfen op het internet en eindeloos telefoneren? Dan kan je internet en bellen vergelijken. Als je deze twee producten afneemt bij dezelfde provider kan je profiteren van een bundelkorting. Vaak kan je ook nog eens profiteren van ongelimiteerd bellen.

Als je jaarlijks overstapt kan je bovendien jaarlijks profiteren van een leuke welkomstkorting. Je profiteert dus niet alleen van een bundelkorting, maar ook van een welkomstkorting. Dubbel voordeel dus.

Internet en bellen vergelijken is bijzonder eenvoudig. Daarvoor kan je de bovenstaande vergelijkingstool raadplegen. Wil je graag meer weten over het maken van een vergelijking? Dan kan je de tekst hieronder lezen. Je leest over praktische tips voor het juiste abonnement.

Internet en bellen vergelijken: kiezen voor de juiste internetsnelheid

Als je internet en bellen gaat vergelijken is het belangrijk dat je kiest voor de juiste internetsnelheid. Er zijn meerdere varianten waar je uit kunt kiezen: ADSL-internet, kabelinternet of glasvezelinternet. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

ADSL-internet

Voor een ADSL-verbinding is er een telefoonlijn nodig om internet tot stand te kunnen brengen. Met deze verbinding gaat het downloaden altijd sneller dan het uploaden. De telefoonlijn wordt gebruikt om informatie op te halen en te versturen. De klassieke variant behaalt maximaal 20 Mb downloadsnelheid en 1 Mb uploadsnelheid.

ADSL-internet is vrijwel overal beschikbaar, er zijn diverse abonnementen mogelijk en tevens kan je redelijke snelheden behalen.

Het nadeel is echter wel: hoe verder je bij de wijkcentrale afwoont, hoe zwakker het signaal wordt. Dat merk je daarom vooral wanneer je verder dan twee kilometer van de centrale woont. Het voordeel is natuurlijk dat deze internetvorm erg voordelig is.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

adsl

Is een ADSL-verbinding misschien al voldoende?

Kabelinternet

Als alternatief kan je ook kiezen voor de kabel. De kabel wordt echter wel in combinatie geleverd met televisie, omdat dit via hetzelfde kanaal wordt verzonden. Daarom wordt deze variant ook vaak aangeboden in de vorm van een alles in 1 pakket. Dit past daarom niet helemaal bij internet en bellen vergelijken. Immers is de televisie verplicht.

Met de kabelverbinding kan je veel hogere snelheden behalen, tot wel 200 Mb. Je dient dus verplicht een televisieabonnement af te nemen, waardoor het wellicht niet aansluit op jouw wensen en behoeften.

De voordelen zijn duidelijk: het internet is sneller en je hebt de mogelijkheid om bijvoorbeeld te gamen met een kabel. Echter zal je wel verplicht een televisieabonnement moeten afnemen bij jouw provider.

Glasvezelinternet

Tot slot kan je ook nog kiezen voor glasvezel. Het is een draad van glas, waarbij de signalen het snelste en meest betrouwbaarste worden verzonden. Het kan over enorme afstanden worden verzonden en de internetsnelheid kan oplopen tot wel 500 Mb. Dat is razendsnel internet.

Er is een relatief grote keuzevrijheid en het is snel, maar helaas nog niet overal beschikbaar. Vaak wordt er nog geen overstapservice aangeboden tussen de verschillende aanbieders. Steeds meer providers bieden dit echter aan en ook steeds meer huishoudens ontvangen hier een brief over. Vooral in de grote steden is het al ruimschoots aanwezig. Woon je nog in een klein dorp? Dan kan het zijn dat je dit nog niet kunt aanvragen. Je zult dan als alternatief moeten kiezen voor ADSL of de kabel.

Het voordeel van deze internetverbinding is simpelweg dat het razendsnel is. Helaas is deze internetverbinding echter niet overal beschikbaar en is het duurder dan zowel de kabel als ADSL. Dat is dus iets waar je rekening mee moet houden als je internet en bellen gaat vergelijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

internet en bellen vergelijken

Glasvezelinternet is razendsnel, maar ook duurder dan ADSL en kabelinternet

Welke type internet past bij jou?

Als je internet en bellen gaat vergelijken is het dus belangrijk dat je let op het type internet. Probeer van tevoren na te gaan wat het beste bij jou past. Wil je kiezen voor een voordelige internetverbinding met lagere snelheden? Dan is ADSL een goede keuze.

Vind je het niet erg om iets meer te betalen en wil je dan ook wel televisie voor een sneller abonnement? Dan is kabelinternet zeker een interessante keuze. Wil je kiezen voor topsnelheid? Dan is glasvezelinternet een absolute aanrader. Dit is echter nog niet overal beschikbaar, maar in het vergelijkingsoverzicht kan je gemakkelijk zien of dit in jouw regio het geval is. Voer daarom altijd jouw postcode en huisnummer in.

Internet en bellen vergelijken: waar kan ik op letten?

Wil je graag internet en bellen vergelijken? Dan zijn er verscheidene zaken waar je op kunt letten. Hoeveel internetsnelheid heb je bijvoorbeeld nodig? Wil je een écht snelle verbinding of kan je ook leven met een voordeligere variant? Dat is ook erg afhankelijk van het aantal personen in jouw huishouden.

Indien je alleen of met een partner woont heb je niet een hele hoge snelheid nodig. Woon je daarentegen met veel mensen in huis? Dan is een duurdere verbinding wel een aanrader.

Je kunt jouw voorkeuren aangeven in de vergelijkingstabel. Zo filter je gemakkelijk en snel op de pakketten die bij jou passen. Verder is het aan te raden om te letten op de beschikbaarheid op jouw woonadres, de eenmalige en maandelijkse kosten, de internetsnelheid en de extra diensten (waaronder onbeperkt bellen). Op basis van jouw voorkeuren staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan. Dat maakt internet en bellen vergelijken via onze website ook zo eenvoudig.

Voorkeuren voor een bepaalde aanbieder?

In sommige gevallen kan het handig zijn om heel bewust te kiezen voor een bepaalde aanbieder. Als je bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement hebt bij Vodafone, kan het ook lonen om te kiezen voor een Ziggo telefonie- en internetpakket. Je ontvangt dan namelijk vele extra’s bij jouw mobiele abonnement. Je krijgt bijvoorbeeld korting op je mobiele maandabonnement en je kunt profiteren van dubbele data. Ook KPN en Tele2 hebben soortgelijke acties.

In sommige gevallen kan het dus lonen om iets meer te betalen, zodat je kunt genieten van verscheidene extra’s. Niet voor niets is vergelijken dan ook een erg belangrijke zaak. Je kiest altijd voor een jaarabonnement, dus neem hier gerust de tijd voor.

Voer je postcode en huisnummer in

Als je internet en bellen vergelijken gaat, is het belangrijk dat je je postcode goed invult. Niet elke aanbieder is namelijk beschikbaar in iedere regio. Zo is er bijvoorbeeld altijd maar een kabelaanbieder per regio. Ook is niet overal glasvezelinternet beschikbaar. Door jouw postcode in te voeren, krijg je direct een overzicht van aanbieders in jouw regio. Vervolgens wordt het vergelijken en overstappen bijzonder eenvoudig.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

veel of weinig internet gebruiken

Hoe vaak zit jij op jouw computer?

Internet en bellen vergelijken: hoe kan ik overstappen?

Overstappen is gemakkelijker dan ooit, want je kunt binnen slechts enkele minuten overstappen. Je voert simpelweg jouw postcode en huisnummer in en vervolgens krijg jij direct een helder overzicht van de verschillende pakketten. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan, dus je hoeft niet te filteren op de laagste prijs.

Je hoeft vervolgens alleen nog maar te klikken op ‘bekijken’ en vervolgens word je doorgeleid naar de website van onze partner. Hier kan je je gegevens invoeren en vervolgens kan je eenvoudig overstappen.

In de meeste gevallen kan je ook genieten van een gratis overstapservice. Dat betekent dat jouw nieuwe aanbieder jouw huidige contract opzegt. Op die manier verloopt de overstap erg eenvoudig en zit je nooit zonder een internetverbinding of telefoonlijn.

Over het algemeen kan je je huidige telefoonnummer ook meenemen naar de nieuwe aanbieder. Geef dit wel aan tijdens de overstap.

Onafhankelijk internet en bellen vergelijken

Onze handige vergelijkingstool werkt 100% onafhankelijk. Iedere dag wordt de handige rekentool ge-update door een derde partij. De goedkoopste aanbieder staat ook altijd bovenaan, zodat je altijd een helder overzicht hebt van de verschillende partijen die écht voordelig zijn. Met behulp van de verschillende filters kan je gemakkelijk en snel de vergelijkingstool instellen op basis van jouw wensen en behoeften. Internet en bellen vergelijken, besparen en overstappen is daardoor eenvoudiger dan ooit.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

internet en bellen vergelijken 2

Neem de tijd om een vergelijking te maken: pak er een kopje koffie bij!

Bedenktermijn van 14 dagen

Als je internet en bellen wilt vergelijken via onze website heb je altijd 14 dagen bedenktermijn. Zodra je de bevestiging van je nieuwe aanbieder hebt ontvangen start de bedenktermijn. Heb je je nadien toch bedacht? Dan kan je het contract nog annuleren via de officiële website van de aanbieder. Je zit dan helemaal nergens aan vast en je hoeft ook geen opgaaf van reden door te geven. De bedenktermijn geldt alleen voor consumentencontracten en niet voor zakelijke contracten.

Hulp nodig met internet en bellen vergelijken?

Wil je graag internet en bellen vergelijken, maar heb je hier nog enige vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier. Wij zijn doordeweeks bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en helpen jou graag met al jouw vragen. Wij geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van je persoonlijke situatie. Stuur je vragen daarom altijd zo specifiek mogelijk door, zodat we jou een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We horen uiteraard graag van je.

Aanbiedingen.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0