Energievergelijker

Iedere maand opnieuw schrijft de energieleverancier weer een flink bedrag van de rekening af. Het is wel erg prettig als je niet te veel betaalt. Met behulp van de energievergelijker bereken jij gemakkelijk en snel welke deal het beste bij jou past. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Wij houden van aanbiedingen, daarom vragen we de energieleveranciers om extra korting te geven. Dat doen ze als mensen er gebruik van maken. Daarom vragen we vriendelijk om ook deze pagina met zoveel mogelijk mensen te delen.

Waarom gebruikmaken van de energievergelijker? Misschien wel omdat je al jaren klant bij dezelfde energiemaatschappij veel te veel moet betalen? Heb je een contract met te hoge energieprijzen. Dan betaal je hoogstwaarschijnlijk jaarlijks honderden euro’s te veel. Zo is gebleken uit onderzoeken van o.a. de acm en de consumentenbond. Overstappers kunnen namelijk profiteren van extra scherpe energietarieven en kunnen bovendien ook nog eens een welkomstkorting krijgen. Alleen nieuwe klanten worden verwelkomd met een kortingsbedrag. Daarom loont overstappen ook!

Wil je graag weten of jij ook kunt besparen? Raadpleeg dan onze energievergelijker voor een scherpe deal. Vul hierbij je postcode + huisnummer en energieverbruik in en bereken direct welke deal het beste bij jou past. Op basis van je verbruik en je wensen staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan.

Groene energie vergelijken met de energievergelijker

Als je wilt kan je ook groene energie vergelijken met behulp van de energievergelijker. Zo kan je namelijk filteren op duurzaamheid. Zo ben je ervan verzekerd dat je kiest voor energie uit duurzame bronnen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te filteren op groene stroom uit Nederland. Op die manier krijg je alleen Nederlands opgewekte energie te zien in het overzicht. Je weet dan zeker dat het goed zit.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

energie vergelijken

Besparen op je energierekening is eenvoudiger dan je denkt

Kiezen voor de juiste contactperiode in de energievergelijker

Als je gebruik wilt maken van de energievergelijker is het van groot belang dat je kiest voor de juiste contractperiode. In de regel is een eenjarig energiecontract de beste deal. Je profiteert dan namelijk maximaal van de welkomstkorting en je kunt een jaar daarna weer opnieuw overstappen. Jaarlijks overstappen loont en dat blijkt ook wel uit het overzicht in het vergelijkingssysteem.

Gemiddelde besparing via de energievergelijker

Wist je dat een overstapper gemiddeld zo’n 425 euro op jaarbasis bespaart? Dat is iets meer dan 35 euro per maand. Je kunt dit ontzettend gemakkelijk besparen, want overstappen kost niet meer dan vijf minuten van je tijd. Via onze website profiteer je ook nog eens van extra scherpe aanbiedingen.

Wanneer kan ik overstappen met de energievergelijker?

Het is belangrijk dat je overstapt met de energievergelijker wanneer jouw huidige contract dit toelaat. Houd daarom altijd rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je voor het einde van je einddatum overstapt moet je een opzegvergoeding betalen. Bovendien vervalt een eventuele welkomstkorting bij je huidige leverancier. Te vroeg overstappen is daarom nooit een goed idee.

Je kunt veilig overstappen van energieleverancier indien je beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Loopt jouw contract binnen twee maanden af? Ook dan kan je gemakkelijk overstappen zonder problemen. Geef altijd aan wanneer je huidige contract afloopt zodat jouw nieuwe energieleverancier daar rekening mee kan houden. Op die manier voorkom je boetes.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen met de energievergelijker is bijzonder eenvoudig. Op basis van de filters kan je je voorkeuren aangeven. Ook kan je aangeven wat jouw woonadres en energieverbruik is. Op basis van deze data krijg jij een gepersonaliseerd aanbod. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Heb je de geschikte deal gevonden? Dan kan je klikken op ‘aanvragen’ en vervolgens kan je je nieuwe contract afsluiten. Dat duurt niet langer dan twee minuten en de overstap wordt ook nog eens voor jou geregeld.

Profiteer van exclusieve deals

Via onze energievergelijker kan je profiteren van extra scherpe deals. Gemiddeld kan je daardoor zo’n 425 euro op jaarbasis besparen. Met dat geld kan je natuurlijk veel andere leuke dingen doen. Zo kan je bijvoorbeeld extra uitgebreid uiteten of je kunt een korte reis boeken. Waar je het geld ook aan uitgeeft: het is in ieder geval beter besteed dan aan je energiemaatschappij.

Gunstige welkomstkortingen voor nieuwe klanten

Speciaal voor nieuwe klanten bieden energieleveranciers gunstige welkomstkortingen. Alle energiemaatschappijen willen graag nieuwe klanten. Nieuwe klanten worden om die reden beloond. Kies daarom altijd voor een jaarcontract en stap jaarlijks over van aanbieder. Je zult dan steeds weer kunnen profiteren van leuke deals. Raadpleeg de energievergelijker en profiteer vandaag nog.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

energievergelijker en energie besparen

Met de energievergelijker kan je veel geld besparen

Altijd 14 dagen bedenktermijn

Wil je graag overstappen van energieleverancier? Dan heb je gelukkig, als consument, altijd 14 dagen bedenktermijn. Zodra je de bevestiging van je energieleverancier hebt ontvangen start de bedenktijd. Binnen deze termijn kan je je contract nog kosteloos annuleren. Daar zijn dus geen kosten aan verbonden én bovendien hoef je ook geen reden op te geven als je dat niet wilt.

Hoe is de energierekening opgebouwd?

De energierekening bestaat uit verschillende kosten. Zo betaal je niet alleen de leveringskosten per kWh stroom of per m3 gas. Je betaalt namelijk ook netbeheerkosten en vaste kosten voor je energierekening. Ook betaal je verscheidene belastingen.

Je kunt hierop besparen door te profiteren van lagere tarieven per kWh stroom en per m3 gas. Daarnaast kan je profiteren vanwege de welkomstkorting. Zoals gezegd is deze korting alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen daar niet van profiteren.

Kijk voor meer informatie op Energierekening.net

Wanneer kies ik voor een variabel energiecontract?

Als je wilt kan je ook kiezen voor een variabel energiecontract. Je contract is dan maandelijks opzegbaar. Wanneer is dit een verstandige keuze? Dat is het geval wanneer je slechts tijdelijk in een bepaalde woning woont. Heb je slechts voor drie maanden een tijdelijke huurwoning? Dan kan je kiezen voor een variabel energiecontract. Je kunt hierop filteren in de energievergelijker.

De variabele energietarieven wijzigen per 1 januari en per 1 juli. Zowel de gasprijs als de elektriciteitsprijs zullen dan wijzigen. Indien je al jaren niet meer bent overgestapt is de kans groot dat je ook beschikt over een variabel energiecontract. Dit is vaak niet de meest voordelige optie.

Waar kan ik op letten in de energievergelijker?

Als je de energievergelijker raadpleegt zal dit voor zich spreken. We maken het onze bezoekers graag zo gemakkelijk mogelijk. De energietarieven staan duidelijk genoteerd en ook de goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan. Wel raden we je aan om te kiezen voor een eenjarig energiecontract. Je kunt zodoende namelijk het meeste besparen. Het is dan wel belangrijk dat je na een jaar weer overstapt. Zo blijf je altijd klant bij de goedkoopste energieleverancier.

Netbeheerders

Het transport van energie wordt geregeld door jouw netbeheerder. In Nederland kan je niet zelf kiezen voor een netbeheerder. Dit is een vaste netbeheerder op basis van jouw woonadres. De kosten voor de netbeheerder betaal jij rechtstreeks aan jouw energieleverancier. Zij dragen dit vervolgens weer af. Overigens geldt eenzelfde regeling voor de energiebelastingen. Dit betaal jij ook aan je leverancier en zij dragen dit weer af aan de belastingdienst.

Het energieverbruik in Nederland

Jouw energieverbruik is afhankelijk van talloze factoren. Zo heeft die onder andere te maken met jouw type woning, met hoeveel mensen je in huis woont, hoe zuinig je bent met energie en welke apparaten je allemaal hebt. Vanzelfsprekend zal een flatwoning minder energieverbruik hebben dan een vrijstaande woning.

Als je met zes man in huis woont zal je ook meer energieverbruik hebben dan wanneer je alleen woont. Elektronische apparaten met energielabel F verbruiken ook veel meer energie dan elektronische apparaten met energielabel A. Goed vergelijken kan dan ook zeker lonen. Zuinig omgaan met energie wordt dan ook aangeraden. Je kunt daardoor ook besparen buiten de energievergelijker om.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

energievergelijker

Een dergelijke vrijstaande woning kan veel geld besparen door over te stappen

Energie besparen

Bewust omgaan met energie is voor iedereen gewenst. Jij bespaart hiermee en ook het milieu krijgt minder zware klappen te verduren. Besparen op energie is gemakkelijker dan je denkt. Als je onze blog in de gaten houdt lees je regelmatig over handige bespaartips.

Zakelijk energie vergelijken?

Ben je op deze pagina terechtgekomen, maar wil je eigenlijk zakelijke energie vergelijken? Ga dan eerst na of dit wel verstandig is. Ben jij een zzp’er en werk je vooral vanuit huis? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om gewoon een consumentencontract af te nemen. Voor lage afnames is een consumentencontract vaak verstandiger. Bovendien heb je dan ook de rechten van een consument. Je kunt hierbij denken aan de bedenktermijn van 14 dagen en je contract wordt niet zomaar automatisch verlengd.

Heb je daarentegen wel veel energieverbruik? Dan kan een zakelijk energiecontract lonen. Daarvoor kan je de zakelijke energievergelijker gebruiken.

Blijf op de hoogte van het energienieuws

Op Aanbiedingen.com delen we graag het laatste nieuws over energie. Wil je hier graag van op de hoogte blijven? Lees dan met enige regelmaat onze energie blog. Regelmatig delen we handige bespaartips. Uiteraard delen we deze blogs ook op onze Facebook-pagina, dus like ons gerust.

Heb je nog vragen?

Wil je misschien gebruikmaken van de energievergelijker op deze website, maar heb je nog een of meerdere vragen? Dan kan je uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en uiteraard helpen wij jou dan graag verder. We horen graag van je indien je vragen hebt.

Aanbiedingen.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0