Boekhoudpakketten vergelijken

Ben je ondernemer en wil je je graag bezighouden met ondernemen én niet met de saaie administratie? Dan is een goed boekhoudpakket ontzettend handig. Gelukkig zijn er meerdere pakketten waar je uit kunt kiezen, welk pakket is nu echt geschikt voor jou? Je kunt hier boekhoudpakketten vergelijken. Boekhouden wordt zodoende eenvoudiger dan ooit tevoren en je hebt weer tijd voor de echt leuk dingen, namelijk het ondernemen.

Waarom boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken is erg verstandig als je ondernemer bent en niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan de administratieve taken. Er zijn nog steeds veel ondernemers die gebruikmaken van een ouderwetse Excel-sheet, maar dat is helemaal niet erg praktisch.

In Excel is het tijdrovend en het is lastig om bij te houden wie nou wel of niet betaald heeft. Herinneringen moet je ook nog eens zelf versturen. Is dit ook überhaupt wel overzichtelijk voor jouw boekhouder?

Er zijn daarmee meer dan voldoende redenen waarom je boekhoudpakketten kunt vergelijken. Zo kosten diverse pakketten vaak niet meer dan een tientje per maand en het scheelt je een hoop kopzorgen

Je boekhouder kan er bovendien gemakkelijker mee overweg en dat scheelt ook weer in de uren van je boekhouder én dus in kosten. De kosten verdien je op die manier dus weer eenvoudig terug. Diverse softwarepakketten beschikken bovendien over handige apps, zodat je je administratie overal kunt uitvoeren.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

boekhoudpakketten vergelijken

Boekhouden met software is ontzettend eenvoudig

Gemakkelijk je administratie bijhouden

Je administratie bijhouden is niet bepaald leuk en kan bovendien ook een aardig tijdrovende klus zijn. Hoe meer in- en uitgaande facturen je hebt, hoe meer werk je er simpelweg van hebt. Als je meer dan tien facturen per maand verzendt is het al lastig om dit bij te houden in Excel. Boekhoudpakketten vergelijken is daarom een verstandige keuze. Het leven wordt er een stukje gemakkelijker door.

Veel informatie beschikbaar

Wil je graag boekhoudpakketten vergelijken? Dan zijn er meerdere kwalitatieve boekhoudpakketten waar je uit kunt kiezen. De pakketten zijn allemaal erg uitgebreid. Zo zijn er zelfs pakketten waar je je resultatenrekening in kunt zien. Je hebt dan een maandelijks overzicht met de verschillende omzetstatistieken. Verschillende pakketten bieden ook informatie over de ICP- en btw-aangifte en dat maakt het leven natuurlijk een stukje gemakkelijker.

Bovendien kan je je crediteuren en debiteuren gemakkelijk in een overzicht plaatsen en kan je gemakkelijk inzien wie wel of niet betaald heeft. Er is dus een grote hoeveelheid aan informatie beschikbaar en dat kan bijzonder prettig zijn. Je kunt beter vergelijken met voorgaande maanden, kwartalen of jaren voor een compleet overzicht. Dat haal je niet uit een eenvoudig Excel-bestand.

Boekhouden waar je wilt

Als je een kiest voor een Excel-sheet voor jouw administratie, zal deze natuurlijk op je pc staan. Je kunt dit natuurlijk wel opslaan in een cloud, maar in principe is de basis altijd op je computer. Je kunt het ook alleen bewerken op je computer.

Zodra je kiest voor een boekhoudpakket heb je daar niet langer last van: het programma is overal bereikbaar waar je ook bent. Boekhouden op je computer, laptop, tablet of smartphone behoren ineens allemaal tot de mogelijkheden. Diverse programma’s hebben bovendien een app zodat je onderweg je boekhouding kunt doen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

boekhoudpakketten vergelijken 2

Boekhouden waar je wilt: op de computer of toch op je smartphone

Maandelijkse kosten

Een boekhoudpakket is natuurlijk niet geheel kosteloos, maar gelukkig is het ook niet erg duur. Je bespaart er ook mee als je een goed pakket hebt uitgekozen. Je boekhouder hoeft er immers minder tijd in te steken en je kunt gemakkelijker zelf je btw-aangifte doen.

Toch is het belangrijk om een goede vergelijking te maken. Je wilt niet kiezen voor een pakket met extreem veel opties die je toch niet gebruikt. Controleer daarom goed wat je nodig hebt en let op de maandelijkse kosten.

Boekhoudpakketten vergelijken: gratis proefperiode

Boekhoudpakketten vergelijken via onze website is natuurlijk altijd gratis, maar wist je dat je bepaalde pakketten ook eerst geheel gratis kunt proberen? Zo kan je namelijk gebruikmaken van een proefperiode. Gedurende de proefperiode kan je nagaan of het pakket wel echt bij jou past.

Back-ups maken met behulp van een clouddienst

Wist je dat je je administratie maar liefst zeven jaar moet bewaren voor de Belastingdienst? Dat is niet langer een probleem als je goede software hebt uitgekozen. Diverse pakketten bieden ook (gratis) back-updiensten. Zo kan je bijvoorbeeld al je facturen exporteren naar je computer, maar ook kan je automatische back-ups maken met een clouddienst. Hierbij kan je denken aan Google Drive of Dropbox. Deze clouddiensten zijn gratis en je bent ervan verzekerd dat je je administratie goed bewaart.

Het automatiseren van jouw administratie

Je kunt je administratie ook voor een gedeelte automatiseren via de softwaresystemen waar je uit kunt kiezen. Heb je maandelijkse of jaarlijkse facturen voor een bepaalde periode? Dan kan je deze automatisch inplannen en versturen op de aangegeven data. Ook kan je herinneringen en aanmaningen geheel automatisch versturen.

Soms bestaat er zelfs een koppeling met een bepaald incassobureau. Heb je een klant die, ondanks meerdere verstuurde herinneringen en een aanmaning, niet zijn facturen betaalt? Via het programma kan je automatisch een incassobureau inschakelen. Daarmee heb je meer dan voldoende mogelijkheden.

Met verscheidene pakketten kan je zelfs je betalingen automatiseren door middel van een bankkoppeling. Controleer goed welke banken en welke systemen dit ondersteunen. Het kan bijzonder handig zijn.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

boekhouding

Automatisch facturen versturen? Het kan met software

Boekhoudpakketten vergelijken: waar kan ik op letten?

Wil je graag boekhoudpakketten vergelijken op onze website? Uiteraard kan je dan op verscheidende belangrijke zaken letten. Via onze boekhoudpakketvergelijker kan je gemakkelijk filteren op de zaken die jij belangrijk vindt. Op basis van jouw ondernemingsvorm en type administratie kan je op een eenvoudige manier een keuze maken uit een van de pakketten. Uiteraard hebben wij alle populaire en bekende programma’s toegevoegd aan de vergelijker.

Wat voor type onderneming heb je?

Per type onderneming zijn er diverse pakketten beschikbaar. Heb je bijvoorbeeld een kleine zzp-administratie of heb je een groot bedrijf met meerdere personeelsleden? Zzp’ers hebben aan een kleiner pakket vaak al voldoende. Grotere organisaties hebben doorgaans ook een groter pakket nodig.

Welke functies vind jij belangrijk?

Als je boekhoudpakketten gaat vergelijken heb je ook de mogelijkheid om te filteren op functies. Wil je bijvoorbeeld ook een CRM-systeem in het pakket? Of vind jij het belangrijk dat er een mobiele app beschikbaar is? Dan kan je daarop filteren.

Als je zelf je btw-aangifte doet is een geïntegreerde btw-aangiftekoppeling ook erg handig. Dat scheelt weer in de boekhoudkosten omdat je dit immers zelf kunt doen. Tot slot kan je ook nog kijken of er een bankkoppeling beschikbaar is. Je hoeft betaalde facturen dan niet zelf te noteren.

Diverse aanvullende opties

Als je boekhoudpakketten wilt vergelijken heb je ook nog keuze uit andere handige opties zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een geïntegreerde urenadministratie of kan je bijvoorbeeld een ledenadministratie bijhouden. Dat kan handig zijn voor sportclubs bijvoorbeeld.

Online boekhoudpakketten vergelijken

Waarschijnlijk heb je voldoende informatie gezien over het vergelijken van boekhoudpakketten. Het wordt nu maar gewoon tijd om een goede vergelijking te maken. Gelukkig werkt dat erg eenvoudig. Controleer goed of er een gratis proefperiode beschikbaar is en meld je voorlopig gratis aan!

Vragen over boekhoudpakketten vergelijken?

Wil je graag boekhoudpakketten vergelijken, maar heb je toch nog enkele vragen? Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier en we helpen jou graag verder.

Aanbiedingen.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0