Autoverzekering vergelijker

Beschik je over een eigen auto? Dan is een autoverzekering verplicht. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor jouw verzekering en daarom kan het lonen om een goede vergelijking te maken. Met behulp van de autoverzekering vergelijker kan dit. Bespaar op je maandelijkse lasten met behulp van de onderstaande rekentool. In het overzicht kan je gemakkelijk en snel zien welke aanbieder het beste scoort. Wil je graag een verzekering bekijken? Klik dan op de oranje knop en navigeer direct naar de actiepagina.

Autoverzekering vergelijker: verschillende dekkingen mogelijk

Als je je wilt verzekeren heb je keuze uit verschillende dekkingen. Zo kan je namelijk kiezen voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA+ (beperkte casco) of een allriskverzekering (volledige casco). Afhankelijk van jouw auto en je rijgedrag kan jij een goede verzekering uitkiezen. Indien je beschikt over een relatief oude auto, is het raadzaam om slechts een WA-autoverzekering te kiezen. Mocht je over een splinternieuwe auto beschikken, wordt een allriskverzekering aanbevolen. Hieronder beschrijven we de verschillende dekkingen.

Autoverzekering vergelijker voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

In Nederland is een autoverzekering wettelijk verplicht wanneer je beschikt over een eigen auto. De WA-verzekering is de minimale verzekering die je dient af sluiten. Bij deze variant ben je alleen verzekerd tegen schade die je veroorzaakt bij andere bestuurders. Indien jij beschikt over een relatief oude auto met een lage dagwaarde, is dit een goede optie. Een allriskverzekering is doorgaans te duur voor een oudere auto. Voor deze verzekeringsvorm kan je kiezen indien je auto ouder is dan tien jaar. Vanzelfsprekend is dit de goedkoopste verzekering uit de autoverzekering vergelijker.

Autoverzekering vergelijker voor WA+ (beperkte casco)

De WA+, ook wel bekend als ‘beperkte casco’, dekt net iets meer dan de bovenstaande basisverzekering. Het dekt namelijk ook eventuele ruit- en stormschade aan jouw auto. Doorgaans kiest men voor deze variant indien een auto tussen de vier en acht jaar oud is. Ook kan de dagwaarde van de auto meespelen in de beslissing. Indien de dagwaarde van jouw auto nog vrij hoog is, en jouw auto is bijvoorbeeld zes jaar oud, kan het toch verstandiger zijn om een allriskverzekering af te sluiten. Het is belangrijk dat je daar goed over nadenkt.

Autoverzekering vergelijker voor allriskverzekering

Een allriskverzekering is de duurste variant waar je uit kunt kiezen. Beschik je over een relatief nieuwe auto tot 6 jaar oud? Dan wordt het aanbevolen om te kiezen voor een allriskverzekering. Uiteraard kan je dit ook gemakkelijk en snel vergelijken met behulp van de autoverzekering vergelijker. Deze verzekering dekt zowel de schade die jij veroorzaakt aan andere auto’s als de schade aan jouw eigen auto. Dat is wel een fijn idee als je veel geld betaald hebt voor jouw nieuwe auto.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

autoverzekering vergelijken

Verzeker jouw auto tegen de laagste tarieven

Verschillen per postcode en leeftijd

Autoverzekeraars kunnen de premies bepalen op basis van een postcode. Het kan dus zijn dat jouw achterbuurman een hogere premie betaalt dan jij. Iemand uit een compleet andere provincie kan zelfs nog veel meer betalen. Vooral in de randstad is het prijzig om je auto te verzekeren. Hier komen relatief meer ongelukken voor vanwege de drukke wegen. Indien je ergens in het hoge noorden van het land woont zal de verzekering goedkoper zijn.

Niet alleen jouw woonplaats speelt mee in het premiebedrag. Ook betalen jongeren tot 24 jaar een hoger premiebedrag. Het eigen risicobedrag is doorgaans ook hoger. Zij worden namelijk gezien als een risicogroep.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Er zijn ook nog verscheidene aanvullende verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld als extra verzekeringen nog een inzittendenverzekering (aanrader), rechtsbijstandsverzekering, pechhulpdekker of een no-claimbeschermer afsluiten. Al deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar kunnen wel erg handig zijn. Als jij een ongeluk veroorzaakt, is het altijd handig om deze verzekering afgesloten te hebben.

Het is dus vrijblijvend en een eigen keuze. Toch wordt een inzittendenverzekering wel aangeraden als je vaak met andere mensen in de auto zit. Ook een rechtsbijstandverzekering kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een aanrijding hebt gehad en wanneer het niet direct duidelijk is wie de schuldige is. Hieronder volgt meer informatie per aanvullende verzekering.

Ongevallen inzittendenverzekering

Aanvullend verzekeren kan in bepaalde gevallen verstandig zijn. Als je gebruikmaakt van de autoverzekering vergelijker kan je tijdens het afsluiten van jouw verzekering ook aanvinken of je deze verzekering wilt afsluiten. De ongevallen inzittendenverzekering zorgt ervoor dat je schade vergoed krijgt, ook als jij de bestuurder bent. Ook als er geen schuldige partij is, krijg je vooralsnog een geldbedrag uitgekeerd. Je krijgt het bovendien direct uitbetaald. Uiteraard betaal je hiervoor wel extra premie voor je autoverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering kan handig zijn in het verkeer. Je kunt dan aanspraak maken op juridische, professionele hulp indien je betrokken raakt bij een ongeval waarbij het niet direct duidelijk is wie de schuldige partij is. Je kunt jouw onschuld verdedigen en de tegenpartij aansprakelijk stellen. Professionals en juristen helpen jou hierbij.

Pechhulpdekker

Met de pechhulpdekker heb je altijd direct hulp, indien je pech heeft. Zeven dagen per week kan jij contact opnemen met jouw verzekeraar. Zij sturen vervolgens een hulpdienst naar je toe. Of je nu in de stad staat of op een achtergelegen landweggetje. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een ietwat oudere auto heeft. Met eventuele pech kan je dan snel weer verder rijden.

No-claimbeschermer

Indien je een no-claimbeschermer afsluit, kan je ieder jaar een jaar schade claimen. Zo behoud je de premie van jouw huidige autoverzekering. Echter, indien je overstapt naar een andere autoverzekeraar verlies je het aantal schadevrije jaren. Je betaalt hierdoor bij een eventueel overstap dus doorgaans meer premie.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

autoverzekering vergelijker

Welke dekking past bij jou?

Hoe kan ik besparen met de autoverzekering vergelijker?

De meeste consumenten stappen nooit over van verzekeraar. Vooral de autoverzekering wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is dat erg zonde, want je kunt hier namelijk veel geld mee besparen. Als je weer een schadevrij jaar extra hebt kan het maar zo zijn dat een andere aanbieder een goedkoper alternatief biedt. Bovendien kan je ook nog wisselen tussen je dekking.

Het is daarom erg raadzaam om een goede vergelijking te maken. Gelukkig kan je dit eenvoudig en snel doen met behulp van de autoverzekering vergelijker. Bekijk het bovenstaande overzicht en raadpleeg de scores. Klik op de oranje knoppen om de tarieven van verschillende aanbieders te bekijken.

Indien je een geschikte verzekering hebt gevonden kan je deze binnen slechts enkele minuten al afsluiten. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen en je schadevrije jaren aan te geven.

Als alternatief een auto leasen?

Als alternatief heb je ook de mogelijkheid om een auto te leasen. Heb je hier al weleens aan gedacht? Het voordeel hiervan is dat je helemaal geen autoverzekering hoeft af te sluiten. Je hoeft de vergelijker dan ook helemaal niet te raadplegen.

Autoleasen kent zowel voordelen als nadelen. Een groot voordeel is dat je een alles-in-1 pakket afsluit. Je betaalt wegenbelasting, je autoverzekering en de auto maandelijks af. Ook reparaties en dergelijke zitten bij het pakket in. Nadelen zijn echter dat je geen schadevrije jaren opbouwt en ook is de auto uiteindelijk niet van jezelf. Je dient deze weer in te leveren aan het einde van het contract.

De contracten zijn doorgaans ook erg strikt en je moet de termijn helemaal uitzitten. Verder heb je altijd een beperkt aantal kilometers op jaarbasis. Wil je toch meer rijden dan het afgesproken aantal kilometers? Dan betaal je fors meer.

Nieuwe verzekering afsluiten met de autoverzekering vergelijker

Wil je simpelweg een goede verzekering afsluiten voor jouw huidige auto? Dan kan je gebruikmaken van de autoverzekering vergelijker. Met behulp van de vergelijkingstool controleer je eenvoudig en snel welke verzekeraar het beste bij jou past.

Er zijn verschillende variabelen die jouw premie bepalen. Daarom kan je de waarden niet berekenen via de vergelijkingstool. Wel bieden wij een handig overzicht met de goedkoopste autoverzekeraars. Je kunt simpelweg klikken op ‘bekijken’ en vervolgens navigeer je naar de website van de autoverzekeraar.

Als je eenmaal op de website van de autoverzekeraar uitkomt kan je hier je premie berekenen. Heb je de goedkoopste aanbieder op basis van jouw postcode, leeftijd en schadevrije jaren gevonden? Dan kan je deze vervolgens gemakkelijk en snel afsluiten. Besparen is zodoende gemakkelijker dan ooit tevoren.

De autoverzekering vergelijker werkt 100% onafhankelijk

Onze vergelijkingstool wordt iedere dag ge-update door een onafhankelijke partij. Je kunt daarmee 100% onafhankelijk gebruikmaken van de autoverzekering vergelijker. Wij vinden het belangrijk dat jij kiest voor de beste deal in jouw situatie. Zorg er daarom voor dat je de tijd neemt voor je vergelijking. Klik de verschillende aanbieders aan in de vergelijkingstool en ga na welke aanbieder daadwerkelijk de beste deal biedt. De aanbieder met de beste score hoeft niet de meeste voordelige optie zijn.

Heb je nog vragen over de autoverzekering vergelijker?

Heb je nog vragen over de autoverzekering vergelijker? Of heb je andere vragen met betrekking tot onze website? Dan kan je uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar en uiteraard helpen wij jou dan graag verder. Hoe specifieker je je vragen doorstuurt, hoe beter we jou kunnen helpen. We horen graag van je indien je vragen hebt.

Aanbiedingen.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0