Zorgverzekering

Ieder jaar bepaalt de overheid weer welke wijzigingen er worden toegepast in de zorg. Dat kan invloed zijn op de zorgpremie die u iedere maand betaalt. Sommige zorg zal immers niet meer worden vergoed vanuit de basisverzekering. Jaarlijks uw zorgverzekering vergelijken is om die reden verstandig. Daarnaast kunt u geld besparen door jaarlijks over te stappen. Diverse zorgverzekeraars hebben leuke welkomstacties voor nieuwe klanten.

Hoe kan ik een zorgverzekering vergelijken?

U kunt maandelijks veel besparen door jaarlijks over te stappen van zorgverzekeraar. Dit proces is ontzettend eenvoudig. U hoeft alleen maar gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool en hierbij kunt u snel en gemakkelijk aangeven wat voor u belangrijk is. Weet u bijvoorbeeld dat u volgend jaar naar de tandarts moet voor een serieuze ingreep of heeft u al een tijdje last van uw rug? Dan kunt u zich bijvoorbeeld aanvullend verzekeren voor de tandarts of de fysiotherapeut.

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en het is belangrijk dat u zich alleen verzekert voor de zorg die u denkt nodig te hebben. Tussentijds kunt u in principe niet wisselen van zorgverzekeraar, dus het is goed om direct de juiste keuze te maken. Een uitzondering kan echter zijn, dat u bijvoorbeeld verhuist naar het buitenland. Ook als u net 18 jaar oud bent geworden, kunt u vrij kiezen tussen een zorgverzekeraar. Dat zijn dan wel uitzonderingen op de regels. Via aanbiedingen.com kunt gemakkelijk en snel een zorgverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Oververzeker uzelf niet

Veel Nederlanders zijn oververzekerd. Men betaalt in verhouding veel te veel aan hun zorgverzekeraar. Het is dan ook raadzaam om te bekijken wat u precies nodig heeft. Hoe meer u uzelf verzekert, hoe hoger uw premie uiteraard ook is. Bekijk daarom goed of de aanvullende verzekeringen daadwerkelijk nodig zijn.

Voor welke zorgpolis kiest u?

Als u een zorgverzekering vergelijken gaat, kunt u kiezen uit diverse polissen. Bij de ene polis krijgt u een korting, omdat u niet bij iedere zorgverlener terecht kunt. Als u een vrije keuze wilt, kunt u echter kiezen voor een uitgebreidere polis. Hierbij is het ook raadzaam om te kijken naar de zorgverleners bij u in de buurt. Vergelijk dit met de polissen en bekijk of u een uitgebreide polis echt nodig heeft. U kunt kiezen uit de volgende polissen: budgetpolis, naturapolis, combinatiepolis of een restitutiepolis. Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende varianten.

  • Budgetpolis: zoals de naam al doet vermoeden, is dit de meest voordelige optie. U kunt in dat geval bij slechts een beperkt aantal zorgverleners terecht. Dit is afhankelijk van de contracten die de zorgverzekeraar heeft afgesloten. Dit is een goede polis, indien u niet te veel wilt betalen en nauwelijks bij een zorgverlener komt.
  • Naturapolis: met deze variant kunt u terecht bij vrijwel ieder ziekenhuis of kliniek. Echter is het aanbod aan fysiotherapeuten en specialisten hierbij nog steeds beperkt. U heeft al een flink uitgebreidere keuze dan bij de bovenstaande budgetpolis. Indien u wel met enige regelmaat naar het ziekenhuis moet, maar geen specialistische hulp nodig hebt is dit een goede polis.
  • Combinatiepolis: met behulp van de combinatiepolis heeft u een vrije zorgkeuze. U kunt overal terecht waar u terecht wilt. Echter zit er wel een addertje onder het gras: uw zorgverzekeraar heeft een bepaald tarief afgesproken met de hulpverlener. Mocht het tarief van de hulpverlener naar keuze hoger zijn dan door uw zorgverzekeraar wordt betaald, zijn deze kosten voor eigen rekening.
  • Restitutiepolis: met deze variant kun je daadwerkelijk overal terecht, zonder extra kosten. U betaalt veruit de meeste premie, maar u heeft wel alle vrijheid. U kunt terecht waar u wilt.

Kies niet per se voor de goedkoopste

Als u een zorgverzekering vergelijken gaat, is het niet altijd verstandig om te kiezen voor de allergoedkoopste. Als u vaak bij de fysiotherapeut zit, is het gewoonweg raadzaam om ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Ook als u naar een bepaald ziekenhuis wilt, is het raadzaam om een gunstige polis af te sluiten. Uiteraard kunt u bij spoedeisende hulp overal terecht, maar als u bijvoorbeeld voor een niet-levensgevaarlijke operatie naar een ander ziekenhuis wilt kan dat wellicht niet met een budgetpolis. Houd daar dan ook altijd rekening mee.

zorgverzekering vergelijken

Wat verandert er in 2018?

Tijdens Prinsjesdag werd er bekend welke samenstellingen er zouden veranderen in zorgverzekering. De nominale zorgpremie bedraagt 72 euro, waarbij de zorgverzekeraars zelf de uiteindelijke premie bepalen. Het verplichte eigen risico blijft gelijk, namelijk 385 euro. De lagere inkomens krijgen een hogere zorgtoeslag en de inkomensafhankelijke bijdrage stijgt van 6,65 naar 6,9 procent.

Hoe kan ik nog meer besparen?

U kunt eventueel nog meer besparen door de zorgverzekering voor één jaar in één keer te voldoen. Daarmee kunt u tot wel 2 tot 3 procent besparen van het totaalbedrag. Bovendien kunt u ook uw eigen risico verhogen. Daardoor kunt u uw premie aanzienlijk verlagen. Echter, als u in het ziekenhuis belandt om wat voor reden dan ook is de kans groot dat u heel hoog eigen risicobedrag moet betalen. Dit bedrag is standaard 385 euro, maar kan worden opgehoogd tot 850 euro. Daarmee kunt u tot wel 15 euro per maand aan premie besparen. Jaarlijks bespaart u dan zo’n 180 euro, mits u om wat voor reden dan ook eigen risico moet betalen.

Zorgverzekering vergelijken en direct afsluiten

Wilt u graag een zorgverzekering vergelijken? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Deze tool is, voor overstappers, beschikbaar vanaf half november 2017. Indien u net 18 bent geworden, kunt u deze tool ten alle tijden raadplegen. Overstappers kunnen vanaf half november vergelijken. Daarmee kunt u flink besparen op uw maandelijkse lasten. Bekijk zelf of u ook aanvullende verzekeringen nodig hebt, bepaal uw eigen risico en kies een polis. Op basis daarvan kunt u de beste zorgdeal scoren!

Hulp nodig?

Wilt u een zorgverzekering vergelijken, maar heeft u daar nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier via de contactpagina. Onze klantenservice is doordeweeks, op werkdagen, bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. We helpen u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Benieuwd naar nog meer verzekering aanbiedingen? Bekijk dan ook ons overzicht met de verschillende acties en kortingscodes.

Zorgverzekering
Gemiddeld 7.7 op basis van 56 reviews