Uitvaartverzekering vergelijken

Bent u op zoek naar de meest voordelige uitvaartverzekering? Een uitvaartverzekering vergelijken begint hier. Met behulp van de onderstaande rekentool kunt u gemakkelijk en snel diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Vul uw wensen zo volledig mogelijk in, om een helder overzicht te krijgen van de kosten.

Denk aan de toekomst

Een uitvaartverzekering vergelijken kan handig zijn voor in de toekomst. Een crematie of begrafenis kan namelijk veel geld kosten. Helaas komt er voor iedereen een dag van overlijden. Op die dag wilt u uw nabestaanden niet achterlaten met een schuld van uw begrafenis of crematie. Zo’n crematie of begrafenis kost al gauw 10.000 euro. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van uw wensen, maar een uitvaartverzekering vergelijken is om die reden niet verkeerd.

Wat zijn uw wensen?

Hoe meer wensen u heeft, hoe hoger het maandelijkse verzekeringsbedrag zal zijn. In eerste instantie kunt u al kiezen tussen een begrafenis of een crematie. Vaak weten mensen wel wat zij graag willen. Vervolgens kunt u aangeven hoeveel personen er verwacht worden op de begrafenis of crematie. Op basis daarvan wordt dan ook een schatting gemaakt hoeveel kosten dat met zich meebrengt. Vanzelfsprekend zijn er meer spullen nodig als er meer mensen komen.
Afhankelijk van uw wensen kunt u tot slot nog een keuze maken uit en sobere, normale of uitgebreide crematie of begrafenis. Als u deze velden allemaal heeft ingevuld, kunt u de uitvaartzekering vergelijken. Op basis van wat u heeft ingevuld, ziet u vervolgens direct de voordeligste verzekeraar.

uitvaartverzekering vergelijken

Wat speelt mee in de kosten?

Het is niet alleen het bovenstaande wat meespeelt in kosten van de verzekering. Ook de leeftijd speelt een belangrijke rol. Hoe ouder u bent, hoe hoger uw premie doorgaans is. Immers zal iemand van 80 over het algemeen eerder overlijden dan een gezond persoon van 20. Ook kan het premiebedrag verschillen als u uw partner meeverzekerd. Indien de verzekeraar de kans hoog inschat dat u binnen een korte periode overlijdt, zal uw premie ook hoger zijn. De rekentool geeft dan ook alleen een ruwe inschatting. Op de website van de verzekeraar kunt u de kosten berekenen.

Het hele gezin verzekeren

Indien gewenst kunt u er vaak ook voor kiezen om een gezin te verzekeren. Voor kinderen wordt over het algemeen een lage premie gerekend. Als u een uitvaartverzekering vergelijken gaat, kunt u dat aangeven op de website van de verzekeraar. Op basis van uw invoer wordt de premie dan opnieuw berekend.

Een uitvaartverzekering afsluiten, is dat wel nodig?

De meeste mensen denken er niet over na: een uitvaartverzekering afsluiten. Vooral jonge mensen zijn er totaal niet mee bezig. Jonge mensen denken ook nog niet aan overlijden, maar helaas kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Uw nabestaanden kunnen vervolgens blijven zitten met een kostenpost van de begrafenis of crematie. Een uitvaartverzekering vergelijken is om die reden wel handig om te doen. Als u nog jong bent, kost het ook maar enkele euro’s per maand. Alhoewel het niet verplicht is om deze verzekering af te sluiten, kan het wel verstandig zijn. Vooral uw nabestaanden kunt u daarmee een plezier doen.

Verzekeraars vragen om een gezondheidsverklaring

De verzekeraars mogen vragen om een gezondheidsverklaring. Op basis daarvan kunnen ze uw premie beter inschatten. Mocht de kans aanwezig zijn dat u binnenkort overlijdt, zal de premie ook omhoog gaan. Een gezondheidsformulier is overigens niets meer dan online een formulier invullen. In negen van de tien gevallen is er geen aanvullend onderzoek nodig, dus u sluit uw verzekering snel af.

begrafenis of crematie vergelijken

De verschillende uitvaartverzekeringen

In principe heeft u keuze uit drie verschillende uitvaartverzekeringen: een natura-uitvaartverzekering, een combinatie-uitvaartverzekering en tot slot een kapitaaluitvaartverzekering. Hieronder lichten we de verschillende varianten toe. In sommige gevallen kan het ook raadzaam zijn om het type verzekering af te spreken met de nabestaanden.

Natura-uitvaartverzekering

Indien u kiest voor de natura-uitvaartverzekering, worden de kosten tot een bepaald bedrag vergoed. Niet alle kosten vallen onder de verzekeringspolis, want vaak moet u bijvoorbeeld zelf de grafrechten betalen. Welke kosten er wel of niet onder vallen, kunt u terugvinden in de polis van de verzekeraar. Dat verschilt per verzekeraar en het is dan ook raadzaam om de polis door te nemen, voordat u een verzekering afsluit.

Combinatie-uitvaartverzekering

Een combinatie-uitvaartverzekering is een verzekering, waarbij er een gedeelte wordt uitbetaald en waarbij een gedeelte wordt vergoed.

Kapitaaluitvaartverzekering

In het geval van deze verzekering, worden de nabestaanden betaald door de verzekeraar. In principe is er van te voren een afgesproken bedrag beschikbaar. De nabestaanden kunnen zelf bekijken hoeveel zij van dit vermogen in de begrafenis of crematie willen stoppen.

Bespreek de verzekeringsmogelijkheden met uw nabestaanden

Alhoewel het niet bepaald leuk is om hierover te spreken, is het wel echt raadzaam om dit te bespreken met uw nabestaanden. Zij moeten namelijk uw begrafenis of crematie regelen en dan is het wel zo fijn als zij dat kunnen doen op hun eigen manier. Uiteraard kunt u uw wensen en behoeften aangeven: hoe wilt u de setting, wie moeten er komen en dat soort zaken. De manier hoe zij het geld ontvangen van de verzekeraar, kunt u wellicht ook met hen bespreken. Dan weten zij ook precies waar zij van te voren aan toe zijn.

Onafhankelijk vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken is alles behalve een dagelijkse bezigheid. Daarom is het des ter belangrijker dat u verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt. Met behulp van de handige vergelijkingstool kunt u dat helemaal zelf doen. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in, zodat u een helder overzicht krijgt van de premiekosten. Op basis van uw wensen en behoeften rolt er in een inschattingsprijs uit. Vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van de verzekeraar voor uw gegevens. Afhankelijk van uw leeftijd en gezondheid kan de premie nog wijzigen.

Hulp nodig met vergelijken?

Wilt u een uitvaartverzekering vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en helpt u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen.

Uitvaartverzekering vergelijken
Gemiddeld 8 op basis van 1 reviews