Los toestel kopen

Wilt u graag een los toestel kopen, maar wilt u daarbij geen abonnement afsluiten? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool en vergelijk diverse smartphones met elkaar. U kunt gemakkelijk filteren op merken, op de toestelprijs of op besturingssysteem.

Rekentool

iOS of Android?

Indien u graag een los toestel kopen wilt, kunt u feitelijk kiezen uit verschillende besturingssystemen. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, maar in principe wordt er doorgaans gekozen uit iOS of Android. Eerder waren ook andere besturingssystemen erg in trek, waaronder Blackberry. Echter wordt er nu vaak gekozen tussen iOS of Android. De iPhones van Apple maken gebruik van iOS, terwijl de toestellen van onder andere Sony, HTC en Samsung gebruik maken van Android. De besturingssystemen lijken aardig op elkaar, maar er zijn wel duidelijke verschillen.

iOS-besturingssysteem

Het iOS-besturingssysteem is een product van Apple. Het veelzijdige systeem zit goed in elkaar en staat standaard op ieder Apple-toestel (smartphone of tablet). Er zijn ontzettend veel mobiele apps beschikbaar en de beveiliging is goed op orde. Apple bepaalt zelf welke apps wel of niet in de App Store verschijnen, waardoor de veiligheid gewaarborgd wordt. Het nadeel van dit systeem is dat het alleen werkt op toestellen van Apple. Over het algemeen zijn de toestellen vrij prijzig, dus u dient wel enig budget te hebben. Echter zijn er ook modellen, waaronder de iPhone SE die goedkoop verkrijgbaar zijn. Houd daar wel rekening mee als u een los toestel kopen gaat.

Android

Als alternatief kunt u echter ook kiezen voor Android. Het systeem wordt veel gebruikt door verschillende merken, waaronder Samsung, LG, Sony en HTC. Dit populaire systeem is ontwikkeld door Google en hierbij heeft men gekeken naar het besturingssysteem van de grootste concurrent, Apple. Er is een eigen variant gemaakt, waarbij er zogezegde widgets aangemaakt kunnen worden. Het voordeel van Android is, is dat het al beschikbaar is voor weinig geld. U kunt namelijk al een Android-toestel kopen vanaf slechts 90 euro. Indien u een los toestel kopen wilt, voor een laag bedrag is dit besturingssysteem zeker een goede keuze. Dat is vooral handig als u weinig budget (over) heeft voor een smartphone. De keuzevrijheid is enorm.

Er zijn wel ontzettend veel verschillende smartphones waar u uit kunt kiezen. Het vergelijken van de verschillende toestellen kan dan ook een aardig karwei zijn. Zo heeft het ene mobieltje een betere camera en werkt de andere iets sneller. Over het algemeen is het wel zo: hoe duurder het toestel, hoe beter de kwaliteit van onder andere de camera en de snelheid.

Waarom een los toestel kopen?

Een los toestel kopen kent vele voordelen. De smartphones die u nu bestelt, zijn standaard simlockvrij. Daar hoeft dus helemaal niets meer aan gedaan te worden. Bovendien is het toestel ook direct van uzelf. Het is niet zo dat u het in de vorm van een lening betaalt middels een smartphoneabonnement. Dat is wel het geval als u een abonnement afsluit met toestel. Indien de toestelwaarde hoger is dan 250 euro, ontvangt u dan ook een BKR-registratie (Bureau Krediet Registratie). Dat kan gevolgen hebben, indien u bijvoorbeeld een lening wilt afsluiten of een hypotheek wilt afsluiten. Hoe meer van deze registraties u heeft, hoe moeilijker het wordt om nog een extra lening af te sluiten. Een los toestel kopen kent dus vele voordelen. Als u toch nog een abonnement erbij wilt, kunt u ook altijd nog kiezen voor een sim only abonnement.

Koppelen aan een sim only abonnement

Als u toch een abonnement wilt, kunt u ook een los toestel kopen in combinatie met een sim only abonnement. Zo geniet u toch van de voordelen van een abonnement, maar heeft u niet de hoge maandlasten. Een sim only abonnement is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen een simkaartje zonder toestel. U hoeft niet te betalen voor een toestel, waardoor het maandabonnement aanzienlijk goedkoper is. U kunt al een voordelig abonnement afsluiten vanaf enkele euro’s per maand.

los toestel kopen

Nieuw of refurbished toestel?

Als u een los toestel kopen gaat, kunt u kiezen uit verschillende toestellen. Tevens kunt u kiezen uit een nieuw of refurbished model. Eerstgenoemde behoeft geen uitleg: het is een model dat rechtstreeks uit de fabriek komt en nog nooit eerder in gebruik genomen is. Een refurbished model is dat wel. Dit toestel is namelijk ooit al in gebruik genomen door iemand anders, maar is om wat voor reden dan ook retour gestuurd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat scherm defect was of dat er een softwarefout is opgetreden. Het wordt dan teruggestuurd naar de fabriek en hier wordt het toestel handmatig gecheckt. Er wordt gekeken naar foutmeldingen en eventuele schades. Vervolgens gaat de smartphone weer in de verkoop tegen een scherpere prijs. Het toestel is helemaal handmatig gecheckt en daarmee is het toestel misschien nog wel beter dan eentje die helemaal nieuw is.

100% onafhankelijk vergelijken

Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u 100% onafhankelijk smartphones vergelijken. Op basis van de ingevoerde gegevens krijgt u een helder overzicht met de verschillende smartphones. Wilt u bijvoorbeeld alleen een bepaald merk selecteren? Filter uw favoriete merk(en) dan in het overzicht. Tevens kunt u filteren op een bepaalde prijs of een besturingssysteem. Zo weet u dat nooit buiten uw budget gaat en kunt u gemakkelijk diverse smartphones met elkaar vergelijken. Eventueel kunt u het overzicht ook sorteren op ‘beste prijs’. Op die manier staat de goedkoopste telefoon altijd bovenaan.

Wettelijke bedenktermijn

Heeft u een los toestel gekocht, maar twijfelt u achteraf toch nog over uw keuze? Dat is geen probleem, want u kunt het toestel gemakkelijk retourneren naar de leverancier. Dit is de wettelijke bedenktermijn, waar iedere webshop zich aan dient te houden. In sommige gevallen is de bedenktermijn bij bepaalde webshops nog langer, maar over het algemeen houdt men zich aan 14 dagen. Daarvoor kunt u de algemene voorwaarden van de webshop in kwestie raadplegen.

Hulp nodig?

Wilt u graag een los toestel kopen, maar heeft u toch nog enige hulp nodig bij uw keuze? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en helpen u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of eventuele vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Uiteraard horen we graag van u.