Webshop software vergelijken

Ziet u allemaal succesvolle webshops om u heen en wilt u ook wel zoiets? Start dan vandaag nog met webshop software vergelijken en ga ook aan de slag! Met deze handige contentmanagementsystemen (CMS) heeft u zelf geen kennis van codes nodig en kunt u gemakkelijk een webshop beginnen. Met verscheidene softwaresystemen kunt u eindeloos veel producten invoeren. Maak eventueel gebruik van onze handige filters en vind direct de beste software.

 

Webshop software vergelijken

Webshop software vergelijken is geen dagelijkse bezigheid. Het is daarom altijd raadzaam eerst te kijken naar de verschillende beschikbare pakketten. Wat past het beste bij uw onderneming, wat voor design wilt u graag, welke marketingfuncties moet het pakket bevatten en hoe werkt het met de producten en de verkoop daarvan? Deze functies kunt u allemaal instellen in de filters, maar hieronder gaan we er ook iets uitgebreider op in.

Kies uw bedrijfsvorm en/of aantal medewerkers

Als u webshop software vergelijken gaat, is het altijd raadzaam om te kijken naar uw bedrijfsomvang. Als er bijvoorbeeld veel mensen tegelijkertijd moeten kunnen werken op de website, is het raadzaam om aan te geven dat het een grote onderneming betreft. De goedkoopste software kan dat vaak niet dragen: hier kan maar één persoon tegelijkertijd zijn ingelogd. Dat is fijn als u alleen werkt, maar als u veel mensen aan het werk hebt kunt u beter kiezen voor een groter pakket. Selecteer daarom altijd een pakket die bij u onderneming past en filter de onnodige resultaten uit de vergelijkingstool.

Uniek design of thema?

Verscheidene webshop software werken op basis van een thema. Dat wil zeggen dat de layout al min of meer vaststaat en dat u deze nog een beetje kunt aanpassen. Dit is vaak de voordeligste optie: u hoeft geen uniek ontwerp te laten ontwerpen door een designer en het hoeft niet geïnstalleerd worden door een programmeur. Als u echter een unieke website wilt, is het wel raadzaam om daar eens naar te kijken. Ga na wat de kosten zijn van een uniek ontwerp en ga na wat een programmeur rekent om het design om te zetten naar code. Houd er echter rekening mee dat browsers en het internet in het algemeen wijzigen: dat betekent ook dat uw custom template soms weer moet worden aangepast, om te blijven voldoen aan de richtlijnen.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat u een responsive design hebt. Dat wil zeggen dat uw website goed wordt getoond op zowel computer, tablet als smartphone. Het is voor de vindbaarheid van uw website verstandig om dat goed te laten implementeren. Daarnaast is het ook gewoonweg gebruiksvriendelijk voor uw bezoeker. Dat resulteert ook weer in meer verkopen.

webshop software vergelijken

Marketing en verkoop

In de filters kunt u ook aangeven wat u wensen zijn met betrekking tot marketing en verkoop. Als u webshop software vergelijken gaat, is het raadzaam om van te voren te bedenken wat nu écht belangrijk is. Enerzijds wilt u niet te veel betalen voor functies die u toch niet gaat gebruiken. Anderzijds wilt u natuurlijk ook geen pakket nemen die binnen een jaar niet meer voldoet aan de wensen. Bekijk daarom goed welke marketing- en verkoopfuncties u wel of niet belangrijk vindt.

Wilt u bijvoorbeeld contacten kunnen importeren op de webshop of wilt u een Facebook-koppeling mogelijk maken? Het is in ieder geval verstandig om de iDEAL-koppeling aan te vinken. Dit is ontzettend belangrijk, want via deze betaalwijze worden de meeste betalingen in Nederland verricht. Verder is een one-page checkout ook een aanrader, zodat klanten maar één pagina hoeven in te vullen voordat zij afrekenen. Daarmee zien webshops een hogere conversie en daarom verkoopt men ook meer.

Functies voor producten

Als u een overzichtelijke webshop wilt starten, kunt u ook handige functies voor producten aanvinken. Het is raadzaam om de producten zo netjes mogelijk in categorieën te plaatsen. Ook een goede afbeelding is gewenst, omdat consumenten dan direct kunnen zien om wat voor product het gaat. Deze opties kunt u ook selecteren tijdens het webshop software vergelijken.

Wat is écht belangrijk voor u?

Als u webshop software vergelijken gaat, is het verstandig om van te voren te bedenken wat voor u echt belangrijk is. Zet bij voorkeur de verschillende functies op papier en bekijk wat nu écht belangrijk is. Vindt u het bijvoorbeeld wel erg nodig dat klanten reviews kunnen plaatsen over producten of juist niet? Als het pakket echt veel duurder is, is het bijvoorbeeld misschien raadzaam om dat te annuleren. Stel daarom en lijstje op en filter vervolgens de verschillende software eruit. In het overzicht treft u dan alleen nog de webshop software die er echt toe doet. Op basis van prijs, betrouwbaarheid en functies kunt u dan een keuze maken uit de verschillende software.

Houd de kosten in de gaten

Tijdens het webshop software vergelijken is het altijd raadzaam om de kosten goed in de gaten te houden. Hoeveel marge verdient u per product en wanneer heeft u uw maandelijkse abonnement weer terugbetaald? Als het een hobbywinkel is met slechts een aantal producten, is het niet aanbevolen om een erg duur pakket te nemen. Als u echter met een groot team werkt aan de webshop, is wel erg verstandig om een duurder pakket te nemen. Dit kan al sneller uit. In principe geldt wel: hoe meer handige marketing- en verkoopfuncties u hebt, hoe groter de kans is dat u daadwerkelijk veel gaat verkopen. Dat is dus een afweging die u met uw eventuele collega’s moet maken.

Hulp nodig?

Wilt u webshop software vergelijken, maar heeft u nog vragen over onze vergelijkingstool? Of heeft u andere vragen met betrekking tot de webshop software? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en dan helpen wij u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Wij antwoorden altijd met een onafhankelijk en betrouwbaarheid advies op basis van uw persoonlijke situatie. We horen graag van u.

Webshop software vergelijken
Gemiddeld 8.7 op basis van 14 reviews