Urenregistratie software vergelijken

Wilt u graag uw werkuren bijhouden? Dat kan een tijdrovende klus zijn zonder urenregistratie software. Er zijn ontzettend veel verschillende varianten, dus waar kiest u voor? Start direct met urenregistratie software vergelijken en bekijk welk pakket het beste bij u past. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool is dat gemakkelijker dan ooit. Maak eventueel gebruik van de handige filters om de verschillende softwarepakketten te filteren op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

 

Wat voor onderneming heeft u?

Als u urenregistratie software vergelijken gaat, kunt u als eerste de keuze maken tussen uw type onderneming. Werkt u bijvoorbeeld zelfstandig en bent u in principe de enige die toegang nodig heeft tot de urenregistratie software? Dan is een relatief klein pakket voor u al voldoende. Heeft u echter ook medewerkers waarvan u de uren wilt bijhouden? Dan is het verstandig om te kijken naar een groter pakket. Met behulp van de handige filters uit onze vergelijkingstool kunt u echter gemakkelijk aangeven wat u wilt. De pakketten die geschikt zijn voor meer dan 1.000 medewerkers zijn vanzelfsprekend veel duurder dan een zzp-pakket. Echter biedt dat ook meer mogelijkheden.

Hoe wilt u uw uren bijhouden?

Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw aantal uren gewoonweg online in te vullen. Als u altijd met een computer werkt, kan dit een gangbare optie zijn. Immers zit u daar toch al achter en is het gemakkelijk en snel verwerkt. Echter kunt u ook kiezen voor een ander alternatief, waaronder een app. Dat is vooral handig als u vaak onderweg bent. Heeft u bijvoorbeeld een klusbedrijf en gaat u langs meerdere klanten per dag? Dan is het wel handig om dat onderweg te kunnen invullen. U kunt dan precies aangeven wat uw reistijd is en hoelang u bij een bepaalde klant zit. Zodoende krijgt u een helder overzicht van de uren en dat is wel zo gemakkelijk. Dat kunt u weer eenvoudig verwerken in uw administratie. Op basis daarvan kunt u ook gemakkelijk factureren.

Tot slot zijn er ook nog andere manieren om de uren te registreren. Zo bieden verscheidene pakketten ook de mogelijkheid om uren in te voeren vanuit een agenda, een rittenregistratie of een reiskostenregistratiepakket. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u daar een keuze uit maken. Houd er wel rekening mee, dat hoe meer opties u selecteert hoe duurder het pakket vaak ook wordt. Kies daarom bijvoorkeur alleen voor de elementen die u echt nodig denkt te zijn.

Urenregistratie software vergelijken

Projecten registeren?

Onder freelancers en zzp’ers is het vaak ook fijn om te werken op projectbasis. Van te voren wordt er dan een inschatting gedaan van het aantal uren en op basis daarvan wordt er een prijs berekend. Bij verscheidene software kunt u er dus ook voor kiezen om projecten in te voeren. Als dat voor u van belang is, kunt u dat invoeren bij de filters. Dan kunt u alleen urenregistratie software vergelijken dat echt op u van belang is. Mocht u niet op projectbasis werken en dat ook niet van plan zijn, hoeft u hier niets aan te vinken.

Reportage van de uren

Als u urenregistratie software vergelijken gaat, kunt u ook kijken naar de manieren van rapporteren. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat u kunt rapporteren per klant, activiteit, project of gebruiker? Dat kan soms erg handig zijn, omdat u dan precies weet hoeveel uren u per week in een bepaalde activiteit steekt. Wellicht kunt u uw uren nog verminderen door het werk specifieker in te richten. Daarmee bespaart u dus ook tijd én geld. Op die manier betaalt de software zichzelf ook gemakkelijk terug. Zodoende werkt u dus al snel veel efficiënter!

Urencriterium voor zzp’ers

Ook voor zzp’ers is urenregistratie software vergelijken handig. Als zzp’er dient u namelijk aan te tonen dat u het urencriterium hebt behaald. De Belastingdienst wilt dat graag weten, om te kijken of u in aanmerking komt voor verschillende aftrekposten (waaronder de startersaftrek). U dient minimaal 1225 uren per jaar aan uw onderneming te besteden om in aanmerking te komen voor de fiscale voordelen. Met behulp van urenregistratie software heeft u dat altijd gemakkelijk en snel paraat.

Een app is altijd handig

Het is altijd handig om te kiezen voor een pakket waar u een app bij heeft. Op die manier kunt u uw uren ten alle tijden bijwerken: ook als u onderweg bent. Zit u bijvoorbeeld in de trein naar een klant? Dat is een goed moment om de uren bij te werken. Als u niet altijd uw laptop of computer bij de hand heeft, is zo’n dergelijke app ontzettend handig. Verschillende software werken tegenwoordig met zo’n handige app. Ook verscheidene voordelige pakketten bieden deze optie al aan. De handige feature hoeft dus ook helemaal niet duur te zijn.

De voordelen van online

Online uw uren bijhouden met behulp van software is ontzettend handig. U kunt namelijk ten alle tijden uw uren bijhouden. Een Excel-bestand dat alleen maar op de computer staat aan huis kunt u niet bijwerken als u in de bus of auto zit. Dat is wel het geval met handige software. Als de software naar keuze geen app heeft, heeft het vaak wel een mobiele website. Op die manier kunt u dan vaak alsnog uw uren invullen. Bespaar tijd en moeite en start direct met urenregistratie software vergelijken.

Hulp nodig bij urenregistratie software vergelijken?

Wilt u urenregistratie software vergelijken, maar heeft u toch nog enige hulp nodig bij uw keuze? Of heeft u andere vragen met betrekking tot onze vergelijkingstools? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze uren helpen wij u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen altijd zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen.