Kassa software vergelijken

Wilt u de werkprocessen vereenvoudigen met krachtige kassa software? Het aanbod is ontzettend groot en daarom is kassa software vergelijken ook raadzaam. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en diverse kassa software vergelijken. Maak eventueel gebruik van de handige filters om het aanbod te filteren op uw persoonlijke voorkeuren.

 

Waarom kassa software vergelijken?

Kassa software vergelijken is geen alledaagse bezigheid. Het is dan ook iets waar u maandelijks fors voor betaald en daarom is het ook raadzaam om hierin een goede keuze te maken. Goede software betaalt zichzelf echter terug. U kunt bijvoorbeeld profiteren van voorraadtelling, maar ook kunt u precies inzien hoeveel producten u verkoopt. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook werkuren en daarmee geld. U heeft uw handen dan weer vrij voor andere zaken.

Horeca of retail?

Als u kassa software vergelijken gaat, kunt u direct aangeven om wat voor zaak het gaat. Is uw onderneming actief in de retail of in de horeca? De twee pakketten kunnen namelijk aardig van elkaar verschillen. Zo zal het ene pakket absoluut niet geschikt zijn voor horeca, terwijl het andere pakket dat juist wel is. Het is daarom ook raadzaam om dit goed in te vullen bij de filters aan de linkerkant van de vergelijkingstool. In sommige gevallen zijn de systemen geschikt voor beide branches.

Het aantal gebruikers

Als uw bedrijf of organisatie meerdere werknemers heeft, is het raadzaam om te kiezen voor meerdere gebruikers. Zo kan bijvoorbeeld iedereen zijn eigen account hebben en dat is handig voor de administratie. Bovendien kunnen er verschillende toestellen tegelijkertijd gebruikt worden. Werkt u juist alleen, bijvoorbeeld als zzp’er? Dan is een uitgebreid pakket (nu nog) niet nodig. Kies dan voor ‘alleen ik’. Deze pakketten zijn in de regel veel voordeliger en dat geld kunt u gemakkelijk besparen indien u alleen werkt.

Support?

Als u kassa software vergelijken gaat, kunt u ook kijken naar de supportfuncties. Als u problemen heeft met de software tijdens een werkdag, kan dat grote gevolgen hebben. Hierbij kunt u denken aan omzetverlies en extra lange rijen, omdat het geheel niet werkt. Natuurlijk komt dat vrijwel nooit voor, maar op dergelijke momenten is het wel handig om goede support te hebben. U kunt daarom verschillende typen support selecteren, waaronder gratis support, chat, e-mail en telefonische support. Telefonische support is wel zo fijn, zodat u direct iemand aan de lijn krijgt mocht dat nodig zijn.

kassa software vergelijken

Extra kassaopties selecteren

Daarnaast kunt u nog handige extra opties selecteren. Zo kunt u bijvoorbeeld een barcodescanner erbij afnemen, betalingen splitsen of bonnen printen. Ook het aansluiten van een pin terminal is natuurlijk een bijzonder handige functie. Veel transacties worden voltooid via een pinautomaat en daarom is het ook raadzaam om daar voor te kiezen. Afhankelijk van uw wensen, behoeften en branche kunt u hier een keuze uit maken.

Vooraadadministratie wordt steeds belangrijker

Tien jaar geleden werden artikelen vaak op één plek afgerekend: in de winkel. De voorraad was ook gemakkelijk inzichtelijk en er was geen uitgebreide software nodig. Echter is dat tegenwoordig wel anders. Verschillende partijen verkopen namelijk nu niet alleen in de winkel, maar ook online op het internet. Er zijn daarmee ook meerdere kanalen en dan wordt het lastiger om de voorraad bij te houden. Met een goed softwarepakket kunt u het echter gemakkelijker bijhouden. Dat scheelt later ook veel tijd in de werkuren. Daarmee bespaart u uiteindelijk weer geld.

Kassa als marketingtool?

Een kassa kan haast worden gezien als een marketingtool. Het bijhouden van het aantal verkopen van een specifiek product zegt namelijk erg veel. Wat zijn de meeste populaire producten en welke zijn minder populair? Welke behoeven extra aandacht en welke verkopen toch wel? Door dit te analyseren kunt u uw verkopen opschroeven! Daarmee verdient u meer geld en heeft u de kosten van uw maandabonnement er weer snel uit.

Gemakkelijk voor de boekhouding

Als u kassa software vergelijken gaat, heeft u ook direct een handig systeem voor de boekhouding. Aangezien alles zo gemakkelijk wordt bijgehouden, weet u ook precies wat er in- en uitgaat. Hoeveel producten heeft u van product A verkocht en hoeveel producten van product B? Automatisch wordt de voorraad op die manier bijgewerkt en automatisch weet u wat de inkomsten zijn. Deze gegevens kunt gemakkelijk terugvinden in het systeem.

Wat heb ik écht nodig?

Als u kassa software vergelijken gaat, is het altijd raadzaam om te kijken naar de zaken die u echt nodig hebt. Wilt u écht meerdere medewerkers kunnen aanmaken in het systeem of werkt u zelfstandig? Zijn geïntegreerde kortingfuncties nodig of verkoopt u in principe nooit onder de normale verkoopprijs? Zo zijn er nog talloze vragen die u uzelf kunt stellen voordat u een keuze maakt. Het is raadzaam om dit allemaal op papier te zetten, voordat u uiteindelijk een keuze maakt. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de kassa software uitgebreid genoeg is. Het zou vervelend zijn als u na een aantal maanden alweer moet overstappen naar een nieuw softwarepakket. Daar heeft u alleen maar weer extra werk van. Daarom is het ook raadzaam om te kijken naar een oefenversie!

Probeer de oefenversie

Soms heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een oefenversie. Zo’n oefenversie heeft vele voordelen, want u kunt het namelijk eerst proberen. Welke functies heeft een bepaalde software en wat spreekt u wel of niet aan? Vindt u de interface gebruiksvriendelijk of juist niet? Heeft het écht de functies u nodig hebt of wilt u juist een zwaarder of minder zwaar pakket? Wegen de kosten op tegen de voordelen van het pakket? Allemaal vragen die u uzelf kunt stellen als u een proefversie hebt aangeschaft. Bent u uiteindelijk tevreden over het pakket? Dan kunt u het pakket omzetten tot een betaalde versie. Dat maakt kassa software vergelijken een stuk dragelijker, omdat u verschillende pakketten kunt testen.

Hulp nodig?

Wilt u kassa software vergelijken, maar komt u er nog niet helemaal uit? Heeft u bijvoorbeeld nog vragen over een systeem of wilt u meer weten over onze vergelijkingstool? Geen probleem, want u kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en dan helpen wij u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag (of eventuele vragen) zo specifiek mogelijk door, zodat wij u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Uiteraard horen wij graag van u.