Facturatie software vergelijken

Wilt u ook zo min mogelijk tijd spenderen aan het sturen van facturen? Start dan met facturatie software vergelijken en bespaar tijd én geld. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse pakketten met elkaar vergelijken. Eventueel kunt u gemakkelijk gebruik maken van de verschillende filters, zodat u alleen pakketten in het overzicht treft die bij u passen.

 

Eenvoudig uw administratie bijhouden

Als u facturatie software vergelijken gaat, profiteert u straks van vele voordelen. U hoeft uw facturen niet meer te maken in Microsoft Word of Excel. Het versturen van facturen gaat nu namelijk gemakkelijker dan ooit. Verscheidene pakketten hebben bovendien een handige bankkoppeling, zodat u gemakkelijk en snel uw administratie kunt verwerken. Ook het versturen van automatische herinneringen behoort tot de mogelijkheden. Het is nu dus nog maar een kwestie van een factuurtje online versturen en vervolgens wordt alles ingevoerd in de boekhouding. U hebt in principe geen boekhouder meer nodig, maar uiteraard kan dat nog wel. Eventueel kunt u namelijk een boekhouder ook vaak toegang geven tot de software, zodat u bijvoorbeeld de inkomstenbelasting nog kunt uitbesteden. Over het algemeen zijn kwartaalaangiftes een fluitje van een cent met de boekhoudpakketten. Facturatie software vergelijken is daarom ontzettend verstandig.

UBL ready?

In de filters ziet u de optie ‘UBL ready’. Wellicht zult u zich afvragen: wat betekent dat eigenlijk? Het wil zeggen dat e-facturen kunnen worden uitgewisseld met andere boekhoudsoftware, bedrijven of overheden. Dat kan ontzettend handig zijn, als u bijvoorbeeld bepaalde informatie wilt delen. Soms kunt u bepaalde gegevens wel of niet delen, waaronder bijvoorbeeld crediteuren en debiteuren.

Wat voor onderneming heeft u?

Als u wilt filteren op pakketten, kunt u kiezen tussen een ondernemingsvorm. Bent u zzp’er, heeft u een VOF met iemand, bent u eigenaar van een bv of heeft u misschien wel een stichting? Er zijn talloze rechtsvormen. Een pakket voor een zzp’er zal bijvoorbeeld niet voldoende zijn voor een bv. Het is dan ook altijd raadzaam om deze vraag in te vullen bij de filters. Zodoende krijgt u een beter overzicht van de verschillende pakketten die bij uw ondernemingsvorm passen. Naast een ondernemingsvorm kunt u een aantal medewerkers selecteren.

Als u een zzp’er bent, is het raadzaam om te kiezen voor een kleinschalig pakket. In veel gevallen kunt u uw eventuele boekhouder ook (beperkte) toegang geven, zodat hij/zij altijd inzage heeft op de zaken. Als u veel medewerkers hebt, is het raadzaam om te kiezen voor een groter pakket. Hier kunt u veel meer mee, waaronder uitbetalingen van salarissen en dergelijke. Hoe groter uw organisatie, hoe uitgebreider uw pakket in principe ook moet zijn. Uiteraard betaalt u dan meer, maar met een goede administratie heeft u dat al snel terugverdiend.

Wijze van facturatie

Verschillende factuurprogramma’s hebben verschillende facturatiemogelijkheden. Zo kunt u bij het ene factuurprogramma een eigen logo toevoegen, kunt u facturen als pdf verzenden of bestaat er een mogelijkheid tot een periodieke factuur. Laatstgenoemde is erg gemakkelijk als u werkt met kwartaalbetalingen of misschien wel halfjaarlijkse of jaarlijkse betalingen. Biedt u bijvoorbeeld hosting aan en dient de klant dat per kwartaal te betalen? Met behulp van een handige, periodieke factuur is dat snel en gemakkelijk opgelost. Uiteraard geldt dat ook voor andere voorbeelden waarbij er periodiek gefactureerd dient te worden.

facturatie software vergelijken

Offerte-mogelijkheden

In sommige gevallen is het ook handig om een offertesysteem erbij te nemen. U kunt de offertes dan tevens digitaal verzenden en dat biedt veel mogelijkheden. Zo kunt u dat online laten ondertekenen door de klant. Daarmee zijn er minder drempels om de offerte daadwerkelijk te tekenen. Met slechts een aantal klikken op de knop kunt u vervolgens de offerte omzetten naar een factuur. Op die manier hoeft u nooit meer extra werk te doen: wel zo gemakkelijk.

Manieren van betaling

Had u hiervoor altijd een rekeningnummer op uw facturen, waar klanten het naar konden overboeken? U kunt nu ook extra betaalopties aanbieden, waaronder iDEAL en PayPal. Klanten kunnen gemakkelijk klikken op de betaallink en vervolgens worden zij doorverwezen naar de betaalinstructies. Ook dit verlaagt weer drempels om snel over maken. Zo krijgt u als ondernemer sneller u geld binnen en dat biedt vele voordelen. Heeft u na 14 dagen nog geen betaling ontvangen? Dan kunt u er ook voor kiezen om een automatische herinnering in te stellen bij verscheidene boekhoudprogramma’s. Dat bespaart niet alleen tijd, maar het is ook nog eens ontzettend gemakkelijk.

Extra administratiemogelijkheden

Daarnaast kunt u er ook nog voor kiezen om een bankkoppeling mogelijk te maken. Niet iedere bank werkt met ieder factuursysteem samen. Dat is wel iets waar u op moet letten als u facturatie software vergelijken gaat. Op de website van het factuurprogramma naar keuze kunt u gemakkelijk bekijken welke koppelingen er mogelijk zijn. Daarnaast behoort ook een overzicht van de btw aangifte tot de mogelijkheden. U hoeft dan nooit zelf meer te bekijken welke gegevens u hoeft in te voeren bij de Belastingdienst. Alles staat namelijk direct al klaar! Wel is het raadzaam om deze gegevens goed te controleren.

Overzicht voordelen facturatie software vergelijken

Facturatie software vergelijken kent vele voordelen. In het onderstaande overzicht treft u de belangrijkste voordelen van de verschillende software:

  • Lagere kosten, omdat u alles per mail verstuurd en niet via de post. Dat bespaart papier, enveloppen en postzegels. Bovendien hoeft u niet meer naar de postbus te lopen;
  • Direct starten, omdat u zelfs niet meer hoeft te installeren. Alles werkt eenvoudig online via een programma;
  • Veiligheid gegarandeerd, omdat alle facturatie software partijen kiezen voor een SSL-certificaat waarbij alle gegevens veilig worden verstuurd;
  • Gratis updates: het pakket naar keuze wordt altijd bijgewerkt en daar hoeft u niets voor te doen;
  • U hebt meer controle over uw in- en uitgaven;
  • Overal toegankelijk, waar ook ter wereld!

Hulp nodig?

Wilt u graag facturatie software vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en dan helpen wij u graag. Stuur uw vraag (of eventuele vragen) altijd zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Uiteraard horen we graag van u.