Boekhouding software vergelijken

Wilt u ook eenvoudig en snel boekhouden? Dan kunt u boekhouding software vergelijken, want met behulp van deze software houdt u uw administratie gemakkelijker bij dan ooit. In het onderstaande overzicht treft u verscheidene boekhoudsystemen. Maak eventueel gebruik van het filtersysteem om zodoende een overzicht te creëren dat past bij uw bedrijf.

 

Waarom boekhouding software vergelijken?

Als ondernemer heeft u al genoeg te doen, helaas maakt de boekhouding daar ook onderdeel van uit. De Belastingdienst wil graag dat u alles goed bijhoudt, zodat zij ook precies weten wat uw inkomen is. Om hier goede controle over te houden, is boekhouding software vergelijken raadzaam. Met behulp van krachtige software kunt u namelijk veel sneller en efficiënter boekhouden. Dan heeft u ook weer tijd over voor andere zaken. De verschillende programma’s zijn allemaal goed ingericht. U heeft de mogelijkheid om uw eigen huisstijl aan te passen, waardoor niemand ziet dat u gebruik maakt van een boekhoudprogramma.

Wat zijn de voordelen van boekhoudsoftware?

Boekhouding software vergelijken kent vele voordelen. De software zelf heeft namelijk verschillende handige voordelen. U kunt uw administratie namelijk ontzettend gemakkelijk bijhouden. Met behulp van het heldere overzicht kunt u de administratie bijwerken in slechts enkele minuten tijd. Daarnaast bieden ook verschillende systemen een bankkoppeling. Op die manier hoeft u nooit meer te bekijken wanneer een factuur betaald is: dat doet de software namelijk voor u. Ook is er vaak een handige meekijkfunctie beschikbaar voor een eventuele boekhouder. Dat kan handig zijn bij bijvoorbeeld de inkomstenbelasting. Daarmee houdt u ten alle tijden grip op de zaak.

Overal bereikbaar op pc, tablet en smartphone

De meeste software is beschikbaar op zowel desktop, tablet als smartphone. Verschillende software werkt allemaal online via een interface. Het is daarmee ook altijd toegankelijk. Sommige systemen hebben zelfs een eigen app ontwikkeld. Op die manier kunt u gemakkelijk en snel uw boekhouding bijwerken, zelfs als u onderweg bent in de bus of trein. Met behulp van een app kunt u vaak ook facturen gemakkelijk inscannen. Dan hoeft u dus ook nooit meer gebruik te maken van de printer of scanner.

Duurzaam

Omdat de facturen (en soms ook offertes) digitaal worden gepresenteerd, heeft u ook nog eens een duurzaam beleid. U hoeft immers geen postzegels en brieven meer te kopen, want alles gaat via het internet. Dat kunt u ook vermelden op uw bedrijfswebsite, zodat ook andere bedrijven zien dat u actief bezig bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen staan we sterk, voor een beter milieu.

Maak gebruik van de filters: wat voor onderneming heeft u?

Als u boekhouding software vergelijken gaat, is het raadzaam om gebruik te maken van het handige filtersysteem. Hiermee kunt u precies aangeven wat voor onderneming u heeft. Dat is een belangrijke vraag, want niet iedere software is geschikt voor iedere onderneming. Zo zal een zzp’er een heel ander pakket willen aanschaffen dan een bv of een stichting. Ook het aantal medewerkers telt mee in het filteren van de verschillende pakketten. Als zzp’er werkt u doorgaans alleen en kunt u dus ook ‘1 medewerker’ selecteren bij de filters. Mocht uw bedrijf echter groter zijn, is het raadzaam om dat ook te selecteren bij de filters. Uw administratie wordt dan veel overzichtelijker met onder andere het uitbetalen van salarissen.

Manier van boekhouden

In de filters kunt u tevens aangeven hoe u wilt boekhouden. Kiest u voor een totaaloplossing, hybride of doet u de boekhouding helemaal zelf? De meeste zzp’ers kiezen ervoor om de boekhouding zelf te doen, maar willen wel graag een meekijkfunctie voor de boekhouder. Op die manier houdt hij/zij er altijd inzage op en kan er bijgestuurd worden.

boekhouding software vergelijken

Handige features

Als u boekhouding software vergelijken gaat, heeft u ook de keuze tot ubl ready of een mobiele app. Ubl ready wil zeggen dat de software kan worden uitgewisseld met bedrijven, overheden of instanties. Dat is een handige optie als u uw bestanden wilt delen. Een mobiele app spreekt voor zich: een applicatie op uw iPhone of Android-toestel. Dat kan erg handig zijn, als u de administratie onderweg wilt bijwerken. Tevens kunt u vaak facturen inscannen met behulp van uw smartphone. Dat is een zeer handige functie.

Rapportage en belasting

Met behulp van de software krijgt u direct een helder overzicht van de administratie. Zo kunt u bijvoorbeeld rapporten uitdraaien van omzet per kwartaal, omzet per klant of omzet per categorie. Ook heeft u de mogelijk om direct een btw-aangifte uit te rollen. U hoeft dan zelf niet meer na te denken welke gegevens u waar in moet vullen. Uiteraard is goed controleren altijd nog wel raadzaam. Verder is een handige balans ook raadzaam, zodat u altijd inzage houdt op uw inkomsten en uitgaven.

Verkoopfuncties

Als u boekhouding software vergelijken gaat, kunt u ook kiezen voor handige verkoopfuncties. Zo heeft u bijvoorbeeld debiteurenbeheer, waarbij u alle partijen in kunt plaatsen waar u diensten afneemt. Ook het opstellen van facturen en offertes zijn natuurlijk functies die u graag in uw pakket wilt. Offertes kunnen over het algemeen digitaal ondertekend worden. Dat kent vele voordelen.

Inkoopfuncties

Om een goed overzicht te houden van inkomsten en uitgaven, kunt u ook handige inkoopfuncties selecteren. Zo kunt u bijvoorbeeld vreemde valuta selecteren. Als u vaak met buitenlandse klanten werkt, kan dat een erg handige functie zijn.

Bankkoppelingen

Tot slot heeft u nog de mogelijkheid tot bankkoppelingen. Dat is erg handig, want daardoor wordt de administratie echt een fluitje van een cent. Het programma check automatisch uw rekeningnummer en zal zodoende bekijken of alle transacties wel zijn binnengekomen. Tot slot bieden sommige programma’s ook de mogelijkheid om bankafschriften te importeren, indien er geen directe bankkoppeling mogelijk is.

Nog enkele tips voor de boekhouding

Boekhouding software vergelijken is natuurlijk ontzettend verstandig, vanwege de vele voordelen. Echter zult u het wel goed moeten gebruiken. Een boekhouding opzetten met behulp van de software is gelukkig erg gemakkelijk. Met de onderstaande tips wordt dat nog gemakkelijker!

  • Start op tijd: beginnen met de administratie kan nooit vroeg genoeg. Daarmee houdt u altijd een grip op de financiën en met behulp van een goed overzicht komt u mogelijk in aanmerking voor verschillende aftrekposten;
  • Kies voor een zakelijke rekening: met behulp van een zakelijke rekening houdt u altijd een helder overzicht. Privé en zakelijke inkomsten worden gescheiden;
  • Eisen van de belasting: de Belastingdienst stelt verschillende eisen. Het betekent zelfs dat u uw administratie zeven jaar moet bijhouden als zzp’er. Boekhouding software vergelijken is om die reden ook verstandig: het staat allemaal online opgeslagen en niet meer in mappen. Bij een eventuele brand staat alles nog online;
  • Helder overzicht: zorg altijd voor een helder overzicht. Dat is gemakkelijk voor u, de boekhouder en de Belastingdienst.
  • Start met boekhouding software vergelijken: een inkoppertje, maar boekhoud software zorgt er voor dat uw administratie gemakkelijk kunt bijhouden.

Hulp nodig met boekhoudsoftware vergelijken?

Wilt u graag boekhouding software vergelijken, maar heeft u nog enige vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en dan helpen wij u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of eventuele vragen altijd zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Uiteraard voorzien wij u graag van betrouwbaar én onafhankelijk advies.