Software vergelijken

Wilt u graag eenvoudig en snel boekhouden zonder een boekhouder? Dan kunt u het beste boekhoudsoftware vergelijken. Er zijn talloze varianten waar u uit kunt kiezen. Maak gebruik van de onderstaande vergelijkingstool en vergelijk direct!

 

Waarom software aanbiedingen vergelijken?

Als ondernemer moet u veel doen. Er gaan talloze momenten in uw onderneming zitten, wat veel tijd kost en waar u niet direct geld aan verdient. Toch is het een prioriteit: de boekhouding en de administratie. Met behulp van online boekhoudsoftware kunt u echter gemakkelijker inzicht hebben op uw bedrijfsresultaten. U heeft geen vervelende, rondslingerende papieren meer en uw administratie kunt u eenvoudiger bijhouden. De verschillende software is doorgaans voorzien van een app, zodat u zelfs uw administratie onderweg kunt bijhouden. Reist u bijvoorbeeld met de trein? Een ideaal moment om nog een aantal facturen de deur uit te sturen. Ook met behulp van de periodieke facturen hoeft u er niet langer aan te denken wanneer u uw facturen hoeft te versturen. Dit zijn eindeloze voordelen van een boekhoudprogramma.

Wat zijn de voordelen van een boekhoudprogramma

Een online boekhoudprogramma kent ontzettend veel voordelen. Het is niet alleen voordelig, maar u kunt het ook nog eens overal te wereld inzien. Hieronder sommen we de verschillende voordelen voor u op.

Gemakkelijke software en snel

Uw administratie bijhouden was nog nooit zo gemakkelijk. De boekhoudsoftware maakt het overzichtelijker dan ooit. Het bijwerken van de administratie gaat zo snel, dat u er amper werk van heeft. Met slechts een paar klikken op de knop weet u precies hoe uw bedrijf er dit kwartaal voor staat. In de dashboard wordt doorgaans aangegeven hoeveel omzet u heeft gedraaid. Daarnaast kunt u uw contacten en debiteuren gemakkelijk invoeren en kunt u periodieke facturen de deur uit sturen. Dat maakt boekhoudsoftware vergelijken een verstandige keuze.

Geschikt voor ieder deviceboekhoudsoftware vergelijken

Tegenwoordig zitten wij met zijn allen veel op onze smartphones (en tablets). Het is dan wel zo handig als u uw administratie ook op deze devices kunt bijwerken. Overal waar u bent, kunt u uw administratie meenemen. Op die manier heeft u ten alle tijden beschikking over uw boekhouding, waardoor u gemakkelijk overal informatie kunt opvragen. Loopt de omzet terug? Is er ruimte voor een nieuwe investering? Doordat u uw boekhouding bij de hand heeft, kunt u sneller investeren of investeringen juist terugdraaien.

Een helder overzicht

Doordat u uw boekhouding in één programma bijhoudt, heeft u altijd een helder overzicht. De kwartaalaangifte is ontzettend gemakkelijk gedaan, omdat er direct een balans, winstrekening en btw-overzicht uit het overzicht rolt. Indien u nog gebruikmaakt van een boekhouder, hoeft hij/zij alleen nog maar het overzicht te controleren. Het gaat daarmee ontzettend gemakkelijk en in één oogopslag ziet u wat u moet betalen (of ontvangen). De btw-overzichten zorgen er tevens voor dat u direct een overzicht hebt met de betalingen die moeten worden verricht aan de Belastingdienst.

 

Maak gebruik van onze handige software filters

Software vergelijken met behulp van onze handige vergelijkingstool is gemakkelijker dan ooit. U kunt namelijk eenvoudig gebruik maken van onze handige filters. Geef aan wat voor soort bedrijf u heeft, welke algemene opties u wilt, welke functies uw boekhouding nodig heeft en eventueel welke andere extra opties u nog wilt. Hieronder lichten we de verschillende filters toe.

Kies soort software in bedrijf

Vanzelfsprekend heeft een zzp’er een ander boekhoudpakket nodig dan een bedrijf met meer dan 100 werknemers. Een zzp’er kan in sommige gevallen zelfs gratis boekhouden. Verschillende partijen bieden bijvoorbeeld de eerste drie maanden of het eerste jaar gratis. Ook kiezen bepaalde partijen ervoor om de eerste verstuurde facturen gratis te maken. Dan betaalt u pas op het moment dat u een aantal facturen heeft verstuurd. Een zzp boekhoudprogramma is doorgaans toegankelijk voor één persoon. Mocht u een groter bedrijf hebben, dan is het raadzaam om ook een groter pakket te kiezen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de MKB-administratie of een grote administratie.

Algemene software opties selecteren

Als u boekhoudsoftware vergelijken gaat, is het raadzaam om algemene opties te selecteren. Wilt u bijvoorbeeld per se dat er een app beschikbaar is, zodat u overal ter wereld gemakkelijk uw boekhouding kunt bekijken? Selecteer dit dan in de filters. Wilt u bijvoorbeeld een CRM, zodat u uw contacten en debiteuren gemakkelijk kunt bijhouden? Ook dat kunt u selecteren in het overzicht. Tevens kunt u nog webshopkoppelingen selecteren. Als u dan een bestelling ontvangt op uw webshop, wordt dit direct verwerkt in uw administratie. Zo kunt u zich bezig houden met de verbetering van uw webshop in plaats van de vervelende administratie.

Opties selecteren in software voor boekhouden

Tijdens het boekhoudsoftware vergelijken, kunt u ook nog gebruik maken van verschillende boekhoudopties. Een scanfunctie voor facturen is bijvoorbeeld uiterst handig, indien u vaak nog papieren facturen ontvangt. Ook een bankkoppeling kan raadzaam zijn. Op die manier weet u precies welke betalingen van facturen u wanneer ontvangt. Ook een geïntegreerde btw-aangifte kan handig zijn, als u deze zelf niet langer wilt invoeren. Als u klanten heeft die een overzicht willen tot hun facturatie, behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Extra software opties

Tot slot kunt u nog een aantal extra opties selecteren. Bent u zzp’er en moet u de Belastingdienst aantonen dat u voldoende uren heeft gewerkt in een bepaald jaar? Met behulp van de handige uren-administratie is dat een fluitje van een cent. Tevens is een ledenadministratie mogelijk bij verschillende software.

Hoe kan ik vlekkeloos een boekhouding software opzetten?

Boekhoudsoftware vergelijken is ontzettend verstandig, want u kunt vlekkeloos een boekhouding opzetten met een dergelijk programma. Het is in ieder geval altijd verstandig om op tijd te beginnen. De Belastingdienst stelt u min of meer een deadline en daar moet u zich aan houden. Als u te laat begint met uw boekhouding, kan het lastig worden om deze deadline te behalen. Dan riskeert u een boete. Ook is het raadzaam om een zakelijke rekening te openen. Op die manier houdt u privé-inkomsten en zakelijke inkomsten van elkaar gescheiden. Tevens heeft u direct een helder overzicht van de inkomsten en uitgaven van uw bedrijf. Wees zorgvuldig en zorg ten alle tijden voor een helder overzicht. Dat is niet alleen handig voor uzelf, maar het neemt ook minder tijd in beslag als u het regelmatig bijhoudt.

Bewaar uw (software) administratie 7 jaar

De Belastingdienst verplicht u om uw administratie minimaal zeven jaar te bewaren. Bewaar uw documenten dus goed. U kunt het zowel bewaren in de boekhoudsoftware als op uw pc of in een online cloud. Diverse boekhoudprogramma’s maken het mogelijk om uw facturen automatisch te delen met o.a. Google Drive en Dropbox. Zo houdt u altijd een kopie.

Boekhoudsoftware vergelijken

Start vandaag nog met boekhoudsoftware vergelijken en zorg vandaag nog voor een heldere administratie. Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijker dan ooit boekhoudsoftware vergelijken. De filters zorgen ervoor dat u alleen een overzicht ziet van pakketten die passen bij uw wensen en behoeften. Start vandaag nog.

Hulp nodig?

Wilt u boekhoudsoftware vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Of heeft u andere vragen omtrent het boekhouden? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en helpt u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We horen graag van u.