Reisverzekering vergelijken

Gaat u binnenkort op reis en wilt u zich goed verzekeren? Start vandaag nog met een reisverzekering vergelijken. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse verzekeraars met elkaar vergelijken.

Uitgebreid online vergelijken

Een reisverzekering vergelijken is verstandig als u op reis gaat. Met behulp van de handige rekentool kunt u precies berekenen welke voor uw situatie het meest voordeligste is. U kunt aangeven welke personen u allemaal wilt verzekeren en tevens kunt u de geboortedata invullen. Op basis daarvan gaat vergelijkingstool aan de slag. Als u de meest geschikte verzekering hebt gevonden, kunt u direct uw reisverzekering afsluiten. Dat kan helemaal online geregeld worden.

Wat voor type reisverzekering kiest u?

In principe kunt u kiezen tussen twee type reisverzekeringen: een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Indien u een korte reis boekt en u gaat maar één keer per jaar op vakantie, kunt u het beste kiezen voor een kortlopende variant. Echter, als u vaker per jaar op vakantie gaat en gezamenlijk langer dan 20 dagen – dan kan het verstandig zijn om de doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ook als u dan een weekendje weg gaat, bent u verzekerd. U hoeft dan niet iedere keer weer poliskosten te betalen bij iedere losse verzekering.

Kosten van reisverzekeringen

De kosten van een verzekering kunnen flink uiteenlopen. Dat is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld gezien kost een kortlopende verzekering echter enkele tientallen euro’s. De exacte prijs is afhankelijk van de volgende factoren:

  • De duur van uw reis, vanzelfsprekend betaalt u minder voor een weekendje weg dan een zomervakantie van drie weken;
  • Het aantal personen die meeverzekerd zijn;
  • De dekking: voor een basisverzekering betaalt u minder premie;
  • Uw type reis kan ook meespelen in de verzekering: als u een risicogebied bezoekt, betaalt u doorgaans meer premie;
  • De verzekeraar naar keuze, de premies verschillen per verzekeraar.

reisverzekering vergelijken

Europees of wereldwijd

Als u een reisverzekering vergelijken gaat, kunt u alvast rekening houden met de regio. Kiest u enkel voor een Europadekking, omdat u alleen binnen Europa reist of kiest u voor een werelddekking? Met laatstgenoemde bent u overal ter wereld verzekerd. Met de Europadekking bent u verzekerd in alle landen binnen Europa én alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dat zijn Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije.

Extra verzekeringen afsluiten

Eventueel kunt u er ook voor kiezen om nog extra verzekeringen (dekkingen) toe te voegen aan de reisverzekering. Zo kunt u uw verzekering uitbreiden met dekking voor: geneeskundige kosten, automobilistenhulp, gevaarlijke sporten (waaronder parachutespringen, diepzeeduiken of bergbeklimmen), wintersport, repatriëring, contant geld studie of stage in het buitenland, zakenreis of overlijden. Niet alle extra dekking zullen voor u van toepassing zijn. Als u bijvoorbeeld geen autovakantie boekt, is automobilistenhulp vanzelfsprekend niet nodig. Bekijk of u de extra dekking écht nodig hebt als u uw verzekering afsluit.

Een annuleringsverzekering afsluiten

Als u een reisverzekering vergelijken gaat, kunt u er ook voor kiezen om een annuleringsverzekering af te sluiten. De premie hiervan is afhankelijk van de reissom van uw reis. Doorgaans wordt er vijf tot zes procent berekend van de totale reissom. Deze verzekering kan handig zijn als er bijvoorbeeld iets tussenkomt.

Heeft u nog een oude verzekering?

Als u nog een lopende verzekering heeft bij een andere verzekeraar, kunt u dat het beste per e-mail of schriftelijk opzeggen bij uw huidige reisverzekeraar. Vervolgens kunt u gemakkelijk een reisverzekering vergelijken met behulp van onze handige vergelijkingstool. Binnen slechte enkele minuten sluit u uw nieuwe verzekering af.

Hulp nodig?

Wilt u een reisverzekering vergelijken, maar heeft u hier nog hulp bij nodig? Uiteraard kunt u ons een berichtje sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. We helpen u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag zo specifiek mogelijk door, zodat we een uitgebreid antwoord kunnen sturen.