Internet + tv vergelijken

Bent u op zoek naar een geschikt internet- en televisieabonnement? Start direct met internet + tv vergelijken en vind gemakkelijk de goedkoopste aanbieder. Indien u geen vaste telefoon wilt gebruiken, is dit pakket doorgaans iets voordeliger dan een alles in 1 pakket.

Waarom internet + tv vergelijken?

Als u alleen behoefte heeft aan een internet- en televisieabonnement, is internet + tv vergelijken raadzaam. Het is namelijk veel handiger om het abonnement af te sluiten bij dezelfde provider. Zodoende krijgt u alles overzichtelijk op één factuur en kunt u het abonnement ook voordelig afsluiten, omdat u het plaatst bij dezelfde aanbieder. Tevens kunt u profiteren van welkomstacties en extra aanbiedingen, indien u uw abonnement nieuw afsluit. Als u ieder jaar internet + tv vergelijken gaat, kunt u ieder jaar weer profiteren van deze acties. Daarmee bespaart u flink op uw maandelijkse lasten en van dat geld kunt u weer andere leuke dingen doen.

Welke internetsnelheid past bij mij?

Doorgaans geldt: hoe hoger de internetsnelheid, hoe duurder het pakket. Afhankelijk van uw internetgebruik en wat u precies doet op het internet, kunt u een goed pakket voor uzelf kiezen. Het is raadzaam om te kiezen voor minstens 20 Mbit/s. Hiermee kunt u op het internet surfen, uw mail bekijken en zo nu en dan video’s bekijken. Als u echter iets meer snelheid wilt, is het raadzaam om te kiezen voor minimaal 40 Mbit/s. Websites en video’s worden aanzienlijk sneller geladen en het down- en uploaden van bestanden kost veel minder tijd.

Is dat nog niet voldoende voor u? Dan kunt u ook kiezen voor een nog sneller pakket. Dat is handig als u bijvoorbeeld een groot gezin hebt, waarbij veel mensen tegelijkertijd op een tablet of computer zitten. Met een snelle internetverbinding kunt u toch nog genieten van een hoge snelheid, ongeacht het aantal gebruikers dat gebruik maken van het netwerk. Indien u twijfelt, kunt u ook altijd kiezen voor het ‘sloomste’ internetpakket. Dan kunt u later altijd nog upgraden naar een duurder pakket. Andersom kan dat vaak niet, oftewel u kunt niet downgraden naar een goedkoper pakket.

Daarnaast hangt de internetsnelheid ook nog af van een andere factor, indien u kiest voor een DSL-verbinding. Hoe verder uw woning verwijderd is van de wijkcentrale, hoe langzamer uw internet is. De snelheid waarmee de verschillende internetproviders adverteren, is niet altijd de snelheid die u behaalt in uw huis. Dat is tevens één van de redenen waarom u uw postcode moet invoeren voor de postcodecheck in onze vergelijkingstool.

Wat voor televisiepakket kies ik?

Als u internet + tv vergelijken gaat, kunt u ook nog kiezen uit verschillende televisiepakketten. Standaard bieden de verschillende aanbieders circa 60 zenders aan, waaronder de belangrijkste oerhollandse zenders en enkele buitenlandse zenders. Het basispakket kunt u vervolgens uitbreiden met verschillende opties. Zo kunt u extra sportzenders bestellen, film huren of een extra filmkanaal bestellen. Ook het terugkijken van gemiste programma’s kan een optie zijn die u wilt selecteren. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u daar zelf een keuze in maken. De mogelijkheden kunnen verschillen per aanbieder.

Geen vaste telefoon meer

Steeds minder huishoudens maken gebruik van de vaste telefoon. Een mobiel telefoonabonnement is namelijk vaak handiger en bovendien kunt u tegenwoordig gemakkelijk bellen via het internet op je smartphone of PC, waaronder Skype. Ook kunnen Apple-gebruikers gebruik maken van Facetime, wat volledig via het internet werkt. Telefonie wordt om deze redenen steeds minder gebruikt en dan is het zonde om dat wel in het pakket op te nemen.

Kiezen voor een bepaalde aanbieder

Het is mogelijk om te filteren op een bepaalde aanbieden in de vergelijkingstool. Dat kan soms raadzaam zijn, bijvoorbeeld wanneer u een mobiel abonnement heeft bij Vodafone. U kunt in dit geval wellicht het beste kiezen voor Ziggo, indien dat beschikbaar is in uw regio. In dat geval ontvangt u namelijk dubbele data bij uw Vodafone-abonnement. Tele2 en KPN hebben soortgelijke acties waar u van kunt profiteren. In dat geval kan het soms handiger zijn om te kiezen voor een abonnement dat een tikkeltje duurder is, zodat u profiteert van verschillende extra voordelen. Uiteraard ligt die keuze bij u.

internet + tv vergelijken

Voer uw postcode in

Als u internet + tv vergelijken wilt, kunt u de postcodecheck doen in de vergelijkingstool. Het is belangrijk dat u dit goed invult, zodat u een helder overzicht krijgt van de verschillende tarieven in uw woonplaats. Niet alle aanbieders zijn in elke regio beschikbaar en daarom dient u uw postcode in te voeren. Als u uw postcode hebt ingevoerd, krijgt u direct een helder overzicht. U kunt een pakket naar wens afsluiten door te klikken op de oranje knop. Dan wordt u doorgeleid naar de website van onze partner.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is gemakkelijker dan ooit. U hoeft alleen maar een pakket naar wens te selecteren en vervolgens kunt u klikken op de oranje knop. Op dat moment wordt u doorgeleid naar de website van onze partner en hier kunt u uw nieuwe abonnement afsluiten. Vaak kunt u genieten van een gratis overstapservice. Uw nieuwe aanbieder zal de overstap dan kosteloos voor u regelen met uw oude aanbieder. Dat betekent ook dat zij uw oude abonnement opzeggen en dan weet u ook zeker dat u niet zonder internet en televisie komt te zitten.

100% onafhankelijk vergelijkingstool

Internet + tv vergelijken via onze handige vergelijkingstool werkt 100% onafhankelijk. De goedkoopste aanbieder staat namelijk standaard bovenaan. Het maakt voor ons dan ook niet uit of u kiest voor aanbieder X of aanbieder Y: het gaat ons er juist om dat u kiest voor het goedkoopste pakket. U tevreden, wij tevreden. De vergelijkingstool wordt iedere dag, automatisch, ge-update door een derde en onafhankelijke partij.

Wettelijke bedenktermijn

Mocht u zich toch nog bedenken, kunt u altijd uw bestelling kosteloos afzeggen. Dit dient u te doen binnen 14 dagen. Dat is de wettelijke bedenktermijn en dat geldt zowel voor een telefonische als een online bestelling. Iedere telecomaanbieder dient zich daaraan te houden en daarmee kunt u dus altijd nog weer terug naar uw oude aanbieder.

Hulp nodig met internet + tv vergelijken?

Wilt u graag internet + tv vergelijken, maar heeft u toch nog vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en dan helpen we u graag met al uw vragen. Stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Onze medewerkers geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie. We horen graag van u.