Internet + telefonie vergelijken

Wilt u graag een internet- en telefoonabonnement, maar wilt u daar geen televisie bij? Dan kunt u internet + telefonie vergelijken. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Maak gebruik van onze handige filters, zodat u een overzicht krijgt van de aanbieders die passen bij uw wensen en behoeften.

Waarom internet + telefonie vergelijken?

Kijkt u nooit televisie, maar gebruikt u wel veel internet en wilt u graag een vaste lijn? Dan kunt u internet + telefonie vergelijken. Door deze twee diensten af te sluiten bij dezelfde provider, kunt u een flinke korting krijgen. Bovendien ontvangt u één factuur en dat is wel zo handig voor uw eigen administratie. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ieder jaar weer profiteren van leuke welkomstacties en aanbiedingen.

Een internetsnelheid uitkiezen

Er zijn verschillende internetsnelheden waar u uit kunt kiezen. Afhankelijk van uw gebruik kunt u daar zelf een goede keuze in maken. Surft u veel op het internet of juist weinig? En wat doet u op het internet? Bekijkt u alleen enkele mailtjes en surft u op het internet? Dan kan een goedkoop pakket van 20 Mbit/s al voldoende zijn. Echter, als u een grootverbruiker bent is het raadzaam om een groter pakket te nemen. Als u bijvoorbeeld veel filmpjes op YouTube bekijkt of met enige regelmaat Netflix bekijkt, is het raadzaam om 50 Mbit/s of meer te nemen. Als u met veel gezinsleden bent, is het ook raadzaam om een groot pakket te nemen. De internetsnelheid wordt dan niet trager, indien u met veel personen tegelijkertijd het internet gebruikt.

Welk type internet kiest u?

Als u internet + telefonie vergelijken gaat, kunt u kiezen uit diverse internettypes. Zo kunt u kiezen voor ADSL-internet, kabelinternet of glasvezelinternet. Dit zijn allemaal vormen van breedbandinternet. Voor een ADSL-verbinding heeft u echter wel een telefoonlijn nodig om internet tot stand te kunnen brengen. Met deze verbinding gaat het downloaden altijd sneller dan het uploaden. De telefoonlijn wordt gebruikt om informatie op te halen en te versturen. De klassieke variant behaalt maximaal 20 Mb downloadsnelheid en 1 Mb uploadsnelheid. Het is vrijwel overal beschikbaar, er zijn diverse abonnementen mogelijk en tevens kunt u redelijke snelheid behalen. Het nadeel is echter wel: hoe verder u bij de wijkcentrale afwoont, hoe zwakker het signaal wordt. Dat merkt u vooral wanneer u verder dan twee kilometer van de centrale woont.

Als alternatief kunt u ook kiezen voor de kabel. De kabel wordt echter wel in combinatie geleverd met televisie, omdat dit via het zelfde kanaal wordt verzonden. Daarom wordt deze variant ook vaak aangeboden in de vorm van een alles in 1 pakket. Met de kabelverbinding kunt u bovendien ook hogere snelheden behalen, tot wel 200 Mb. U dient dus verplicht een tv-abonnement af te nemen, waardoor het wellicht niet aansluit op uw wensen en behoeften.

Tot slot kunt u nog kiezen voor glasvezel. Het is een draad van glas, waarbij de signalen het snelste en meest betrouwbaarste worden verzonden. Het kan over grote afstanden worden verzonden en de internetsnelheid kan oplopen tot wel 500 Mb. Dat is razendsnel internet. Er is een relatief grote keuzevrijheid en het is snel, maar helaas nog niet overal beschikbaar. Vaak wordt er nog geen overstapservice aangeboden tussen de verschillende aanbieders.

internet + telefonie vergelijken

Waar moet ik op letten?

Tijdens het internet + telefonie vergelijken is het verstandig om te letten op een aantal zaken. Bedenk van te voren altijd goed wat voor type internetter u bent. Wilt u een écht snelle verbinding of kunt u ook leven met een wat langzamere, maar ook voordeligere verbinding? Geef dit aan in de vergelijkingstabel, zodat u handig overzicht krijgt. Verder is het raadzaam om te letten op de beschikbaarheid op uw adres, de eenmalige en maandelijkse kosten, de internetsnelheid en de extra diensten (waaronder onbeperkt bellen).

Kiezen voor een bepaalde aanbieder?

In sommige gevallen kan het handig zijn om heel bewust te kiezen voor een bepaalde aanbieder. Als u bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement heeft bij Vodafone, kan het ook verstandig zijn om te kiezen voor Ziggo voor uw telefonie- en internetpakket. U ontvangt dan namelijk vele extra’s bij uw mobiel abonnement. Zo krijgt u bijvoorbeeld korting op uw maandabonnement en kunt u profiteren van dubbele data. Zowel KPN als Tele2 hebben soortgelijke acties. In sommige gevallen loont het dus om iets meer te betalen, zodat u kunt genieten van de extra’s.

Voer de postcodecheck uit

Als u internet + telefonie vergelijken gaat, is het ontzettend belangrijk dat u uw postcode goed invult. Niet elke aanbieder is namelijk beschikbaar in iedere regio. Door uw postcode in te voeren, krijgt u direct een overzicht van aanbieders in uw regio.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is gemakkelijker dan ooit, want u kunt binnen slechts enkele minuten overstappen. U voert uw postcode in en vervolgens krijgt u direct een helder overzicht van de verschillende pakketten. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan, dus u hoeft niet te filteren op de laagste prijs. U hoeft vervolgens alleen nog maar te klikken op ‘bekijken’ en vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van onze partner. Hier kunt u uw gegevens invoeren en vervolgens kunt u gemakkelijk overstappen. In de meeste gevallen kunt u ook genieten van een gratis overstapservice. Dat betekent dat uw nieuwe aanbieder uw huidige contract opzegt. Op die manier verloopt de overstap naadloos en zit u nooit zonder een internetverbinding of telefoonlijn. Over het algemeen kunt u uw huidige telefoonnummer ook meenemen naar de nieuwe aanbieder. Geef dit wel aan tijdens de overstap.

100% onafhankelijke vergelijkingstool

Onze handige vergelijkingstool werkt 100% onafhankelijk. Iedere dag wordt de handige rekentool ge-update door een derde partij. De goedkoopste aanbieder staat ook altijd bovenaan, zodat u altijd een helder overzicht hebt van de verschillende partijen die écht voordelig zijn. Met behulp van de verschillende filters kunt u gemakkelijk en snel de vergelijkingstool instellen op basis van uw wensen en behoeften.

Wettelijke bedenktermijn van 14 dagen

Wilt u graag een abonnement afsluiten, maar nog wel de zekerheid hebben dat u zich kunt bedenken? Gelukkig kan dat! Iedere aanbieder moet zich namelijk houden aan het herroepingsrecht. Dat wil zeggen dat u standaard een wettelijke bedenktermijn heeft van 14 dagen. Bent u toch niet tevreden over uw abonnement of heeft uw oude aanbieder u een beter voorstel gedaan? Dan kunt u nog weer gemakkelijk terug.

Hulp nodig bij internet + telefonie vergelijken?

Wilt u internet + telefonie vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier. Wij zijn doordeweeks bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en helpen u graag met al uw vragen. Wij geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie. Stuur uw vragen daarom altijd zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We horen graag van u.