Alleen internet abonnement vergelijken

Wilt u graag een voordelig abonnement en heeft u niet al te veel nodig? In dat geval kunt u een alleen internet abonnement vergelijken. Hierbij heeft u geen televisie of telefonie en kunt u gemakkelijk draadloos internetten via uw laptop, tablet of smartphone. Maak gebruik van de onderstaande vergelijkingstool en kies vandaag nog een voordelig pakket uit.

Waarom alleen internet abonnement vergelijken?

Veel mensen betalen veel te veel voor hun internet abonnement. Dat is zonde, want met dat geld kunt u ook zelf leuke dingen doen. Als trouwe klant krijgt u helaas geen korting, maar als nieuwe klant kunt u wel profiteren van leuke welkomstacties en aanbiedingen. Door jaarlijks over te stappen van provider, profiteert u ieder jaar weer van extra veel voordeel.

Wat vindt u belangrijk aan het het internet?

Als u een alleen internet abonnement vergelijken gaat, is het belangrijk om te weten welke snelheid bij u past. Wilt u de hoofdprijs betalen voor razendsnel internet of betaalt u liever iets minder voor een ietwat slomere verbinding? Dat is sterk afhankelijk van een aantal factoren: hoeveel up- en downloadt u en met hoeveel gezinsleden bent u? Als u een actieve gebruiker bent en dus veel downloadt, is het raadzaam om een goede verbinding te nemen. Op die manier zijn uw downloads veel sneller binnen en kunt u sneller genieten van de gedownloade film of programma.

Daarnaast is het ook raadzaam om een goed pakket te kiezen, indien u een groot gezin hebt. Dan kunnen verschillende gebruikers tegelijkertijd op het internet surfen, zonder problemen. Er kan op verschillende apparaten gekeken worden naar Netflix en bovendien kunt u ook nog gemakkelijk downloaden. Het minimale pakket dat verstandig is om te kiezen is 20 Mb, terwijl voor een redelijk pakket u wel echt 50 Mb nodig heeft.

Welke keuzes heb ik?

U hebt keuze uit verschillende pakketten: kabel, ADSL of glasvezel. In principe is de kabel geen geschikt pakket, indien u alleen internet wilt. U bent namelijk verplicht om ook televisie af te nemen bij dit pakket, doorgaans in een alles in 1 pakket. Dat heeft ermee te maken dat het via dezelfde lijn gaat, waardoor aanbieders het sowieso dus al aanbieden. In feite heeft u dus keuze uit twee varianten: ADSL en glasvezel. ADSL is een populaire internetvorm met snelheden die variëren van 8 Mbit tot 50 Mbit per seconde. De snelheid kan soms tegenvallen: helemaal wanneer u verder dan twee kilometer van de wijkcentrale woont. De snelheid die de vergelijkingstool aangeeft wordt niet altijd behaald.

Als u een écht snel internetpakket wilt, kiest u voor glasvezelinternet. Deze variant is aardig duurder dan ADSL, maar is ook flink wat sneller. De snelle verbinding kan snelheden behalen va 50 tot 500 Mbps. De snelheid wordt doorgaans ook daadwerkelijk behaald en dat betekent razendsnel down- en uploaden. Helaas is glasvezelinternet nog niet overal in Nederland beschikbaar en daarom is het raadzaam om uw postcode goed in te vullen in de vergelijkingstool.

Alleen internet abonnement vergelijken

Kiezen voor een aanbieder

Als u een alleen internet abonnement vergelijken gaat, heeft u keuze uit verschillende aanbieders. In sommige gevallen kan het lonen om te kiezen voor een bepaalde aanbieder. Als u bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement hebt van KPN, T-Mobile of Tele2 kan het ook raadzaam zijn om een thuisabonnement te kiezen van deze providers. U krijgt namelijk diverse extra’s, waaronder korting op uw abonnement of extra data op uw smartphone. Datzelfde geldt voor Vodafone en Ziggo, welke sinds 2017 een partnership hebben opgezet. Het kan dus lonen om iets meer te betalen voor een bepaalde provider, zodat u weer extra’s krijgt.

Voer uw postcode in

In de vergelijkingstool wordt er gevraagd om een postcode. Uw postcode dient u in te voeren, omdat u dan een helder overzicht krijgt van de beschikbare providers en pakketten op uw woonplaats. Niet iedere aanbieder is namelijk beschikbaar in iedere regio. Ook is bijvoorbeeld glasvezelinternet nog niet overal beschikbaar. Daarom is het belangrijk dat u dit goed invult. Uw gegevens worden uiteraard verstuurd via een beveiligde verbinding.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is tegenwoordig erg gemakkelijk. U voert uw postcode in, de vergelijkingstool doet zijn werk en vervolgens staat het goedkoopste pakket direct bovenaan. U kunt naar wens nog filteren op bepaalde opties, zodat het overzicht alleen pakketten toont die passen bij uw wensen en behoeften. Vervolgens kunt u klikken op de oranje knop en dan wordt u doorverwezen naar de website van onze partner. Hier kunt u uw nieuwe abonnement direct afsluiten. Uw bestelling wordt op de website van onze partner bevestigd en vervolgens ontvangt u binnen tien werkdagen uw nieuwe alleen internet abonnement in huis.

Tijdens het afrekenen kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van de gratis overstapservice. Deze service wordt aangeboden door de grotere aanbieders. Uw oude abonnement wordt dan opgezegd door uw nieuwe aanbieder, waardoor de overstap naadloos verloopt. Zo komt u nooit zonder internet te zitten. In sommige gevallen is er zelfs een monteur die de installatie verwerkt in uw huis, zodat u er zelf helemaal geen werk meer van hebt. Dan is het alleen een paar klikken op de knop en alles wordt verder geregeld. Indien er geen overstapservice beschikbaar is, kunt u uw oude abonnement zelf per opzegbrief opzeggen.

100% onafhankelijke vergelijkingstool

De vergelijkingstool is 100% onafhankelijk tot stand gekomen. Iedere dag wordt de rekentool bijgewerkt door een derde partij. Wij hebben ook geen invloed op de prijzen en dit zijn de échte prijzen van aanbieders. Als u via onze vergelijkingstool een alleen internet abonnement vergelijken gaat, betaalt u ook niets extra.

Wettelijke bedenktermijn

Heeft een alleen internet abonnement afgesloten, maar bedenkt u zich achteraf toch nog? Dat is geen probleem, want u heeft namelijk 14 dagen de tijd om uw abonnement vooralsnog af te zeggen. Dat is geheel kosteloos, want dit is de wettelijke bedenktermijn waar iedere aanbieder zich aan moet houden. Zo kunt u zonder zorgen overstappen naar een nieuwe aanbieder, met de zekerheid dat u nog terug kunt naar de vorige aanbieder.

Hulp nodig bij alleen internet abonnement vergelijken?

Wilt u graag een alleen internet abonnement vergelijken, maar heeft u hier toch nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en helpen u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag (of vragen) zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Wij geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie. We horen graag van u.