Hypotheek vergelijken

Wilt u graag extra voordelig een hypotheek afsluiten? Start vandaag nog met een hypotheek vergelijken. De rente is ontzettend laag, dus profiteer er snel van! Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse partijen met elkaar vergelijken.

Hypotheek berekenen en online afsluiten

Indien u graag een huis wilt kopen, dient u op zoek te gaan naar een geschikte hypotheek. U wilt graag weten hoeveel u kunt lenen, of u uw huis naar wens kunt betalen, waar u het minste rente betaalt en wat uw maandlasten worden. Een hypotheek vergelijken is nog nooit zo gemakkelijk geweest, want met behulp van onze handige vergelijkingstool vergelijkt u per direct diverse partijen.

Voer de juiste gegevens in

Met behulp van de handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel hypotheken vergelijken. Als eerste kunt u de koopsom van het huis invoeren. Hoeveel kost uw droomhuis precies? U kunt het gemakkelijk aangeven. Tevens kunt u de hypotheeksom invoeren: hoeveel wilt u uiteindelijk lenen bij de bank?

Eigenschappen kiezen

Daarnaast kunt u nog eigenschappen invoeren in de vergelijkingstool. Kiest u voor een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek? En hoe lang wilt u deze waanzinnig lage rente precies vastzetten?

Lineaire of annuïteitenhypotheek

Wie een hypotheek wilt, kiest doorgaans voor een lineaire of annuïteitenhypotheek. De meeste Nederlanders kiezen voor laatstgenoemde. Over de gehele looptijd is een lineaire hypotheek echter vaak goedkoper. De reden dat men überhaupt kiest voor één van deze twee varianten, is omdat u hier nog recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Met de annuïteitenhypotheek heeft u veel zekerheid: de bruto rente plus aflossing zijn gezamenlijk een vast bedrag. U weet precies waar u aan toe bent, want u betaalt iedere maand hetzelfde. Een lineaire hypotheek is echter per saldo goedkoper. Omdat u sneller aflost, betaalt u minder rente. Dat verschil kan al gauw oplopen tot enkele duizenden euro’s. Het nadeel is echter dat de maandlasten in de eerste jaren veel hoger zijn. Dat is niet gunstig voor starters en dat is tevens de reden waarom veel mensen eerst een annuïteitenhypotheek nemen.

Wat is NHG?

Als laatste optie kunt u ook nog kiezen voor NHG. NHG staat voor: Nationale Hypotheek Garantie. Dat betekent dat de hypotheekverstrekker de garantie heeft dat het bedrag in zijn volledigheid wordt terugbetaald. Indien u een restschuld overhoudt na verkoop, wordt dit terugbetaald door de NHG aan de bank. U komt hiervoor in aanmerking, indien u voldoet aan de verschillende voorwaarden.

hypotheek vergelijken

Profiteer nu van de lage rente

Als u een huis wilt kopen, is dit het juiste moment. Een hypotheek vergelijken is namelijk erg eenvoudig en bovendien kunt u voordelig een hypotheek afsluiten. De rente is namelijk ontzettend laag op dit moment.

Kiezen voor duidelijke voorwaarden

Als u online afsluit, kunt u precies zien welke voorwaarden eraan zitten. Het is in ieder geval verstandig om deze goed door te nemen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. In de vergelijkingstool kunt u exact het rentebedrag zien. Tevens kunt u bekijken om wat voor hypotheek het gaat. Hierboven beschreven we de verschillen tussen de twee hypotheekvormen al.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Een huis kopen is geen dagelijkse bezigheid en dat is maar goed ook. In sommige gevallen kan het daarom ook raadzaam zijn om persoonlijk advies op te vragen. Uiteraard kunt u ons hiervoor berichten op de contactpagina. Echter kunt u ook advies inwinnen bij één van de partners die hierboven in vergelijkingstool staan weergegeven. In sommige gevallen kunt u bijvoorbeeld een gratis belafspraak inplannen. Zodoende kunt u vrijblijvend advies inwinnen, zonder verplichtingen.

Gegevens veilig verstuurd

Alle gegevens die u invoert op onze website, worden veilig verstuurd via een betrouwbare server. Hiervoor is een SSL-certificaat op de website geïnstalleerd. Dat zorgt ervoor dat uw gegevens niet kunnen worden onderschept door derden. Zo kunt u betrouwbaar én veilig informatie inwinnen over hypotheken. Een hypotheekadviseur neemt binnen 24 uur contact met u op om de mogelijkheden gratis en vrijblijvend met u te bespreken.

Hulp nodig?

Wilt u een hypotheek vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar en helpt u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen.