Goedkoopste stroomleverancier

Wilt u graag flink besparen op uw maandelijkse lasten? Ga direct op zoek naar de goedkoopste stroomleverancier met behulp van onze handige vergelijkingstool. Met behulp van de handige filters kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. U sluit uw nieuwe contract binnen slechts enkele minuten af.

Hoe vind ik de goedkoopste stroomleverancier?

De goedkoopste stroomleverancier vinden is ontzettend gemakkelijk. U voert uw postcode en huisnummer in, u vult uw meterstand in en tot slot geeft u aan wat u verbruik is. Op basis van uw gegevens wordt de vergelijkingstool dan gepersonaliseerd. De goedkoopste stroomleverancier staat altijd bovenaan. Heeft u geen inzicht op uw verbruik? Dat is geen probleem, want op basis van uw adres en gezinssamenstelling kan er ook een schatting gemaakt worden.

Flink besparen op uw maandelijkse lasten

Als u zich aansluit bij de goedkoopste stroomleverancier, kunt u flink besparen op uw maandelijkse lasten. Op jaarbasis bespaart een gemiddeld gezin 285 euro. Echter zien grote gezinnen een nog grotere besparing: het voordeel kan wel oplopen tot 450 euro per jaar. Dat is ontzettend veel geld.

Huidige of nieuwe woning?

In de vergelijkingstool kunt u aangeven of het gaat om een nieuwe woning of de huidige woning. Indien u wilt vergelijken voor uw huidige woning, kunt u aangeven bij welke leverancier u nu zit. In het overzicht treft u dan ook eventuele verlengingscontracten. Kortingen en actietarieven zijn namelijk altijd alleen maar voor nieuwe klanten.

Duurzame of grijze stroom

Als u wilt kunt u ook nog gebruik maken van de verschillende handige filters. Daarbij kunt u andere filteren op duurzaamheid. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen duurzame leveranciers in het overzicht laten tonen. Over het algemeen is groene stroom vaak iets duurder, maar dat hoeft niet altijd. Grijze energie wordt namelijk steeds schaarser, waardoor het ook iets duurder wordt. Groene energie wordt daarentegen op een duurzame manier verwekt.

Een contractduur uitkiezen

Tijdens het vergelijken met de vergelijkingstool kunt u ook een contractduur selecteren. In principe kunt u het beste kiezen voor een eenjarig contract. Het voordeel daarvan is, is dat u ieder jaar weer kunt overstappen naar een nieuwe aanbieder. Ieder jaar kunt u dan ook weer profiteren van leuke welkomstacties en energie aanbiedingen. Als u niet ieder jaar weer wilt overstappen, kunt u ook kiezen voor een tweejarig of driejarig contract. Een vijfjarig contract is vaak niet raadzaam, omdat u dan gemiddeld gezien veel meer betaalt. Een eenjarig contract heeft dan ook de voorkeur. Na een jaar kunt u uiteraard onze handige vergelijkingstool weer raadplegen om zo weer op zoek te gaan naar de goedkoopste stroomleverancier.

goedkoopste stroomleverancier

Een vast of variabel tarief?

Standaard kunt u kiezen uit een vast of variabel energietarief. Bij een vast tarief staan de bedragen van het stroom vast, maar bij een variabel tarief kan dat nog wisselen. De tarieven kunnen in dat geval namelijk wijzigen. Als er tussendoor ook aanbiedingen zijn, profiteert u daar ook van. Dat is niet zo met een vast tarief. Echter is het wel zo: op het moment dat de tarieven omhoog gaan, betaalt u ook meer. Met vastzetten is er weinig risico en dan komt u niet voor verrassingen te staan. Over het algemeen is een vast tarief ook goedkoper.

Nieuwe klant? Welkomstcadeau!

Nieuwe klanten krijgen altijd extra veel. Diverse stroomleveranciers zijn er iedere dag mee bezig: nieuwe klanten binnenhalen. Echter wordt er over het algemeen weinig gedaan voor bestaande klanten. In sommige gevallen krijgt een klant eens een kleine ‘verlengingsbonus’ bij het verlengen van een contract, maar het verschil met nieuwe klanten is erg groot. Overstappen loont daarom ook altijd. Regelmatig kunt u profiteren van leuke welkomstacties. Zo krijgt u bijvoorbeeld een cashback of u krijgt een gratis tablet cadeau. Soms kunt u ook zelf kiezen wat u wilt: geld terug of een leuk cadeau.

Eenvoudig vergelijken

De goedkoopste stroomleverancier vinden was nog nooit zo gemakkelijk. De vergelijkingstool werkt namelijk erg eenvoudig. U voert uw gegevens in en op basis van de ingevoerde gegevens krijgt u een helder en persoonlijk overzicht. U kunt uw nieuwe contract vervolgens gemakkelijk afsluiten bij de website van onze partner.

Wanneer is het beste moment om over te stappen?

Als u nog nooit bent overgestapt van stroomleverancier, heeft u waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd. Dan kunt u direct overstappen naar een nieuwe leverancier. U dient nog wel rekening te houden met de opzegtermijn van dertig dagen. Als uw contract direct opzegbaar is, kunt u binnen ongeveer zes weken boetevrij overstappen. Indien u echter al eens bent overgestapt van stroomleverancier, is het raadzaam om het contract erbij te houden. Hier staat op wanneer uw contract afloopt. Als uw contract nog niet verlopen is, kan het zijn dat u een overstapboete moet betalen indien u te vroeg overstapt. In enkele gevallen vergoedt de nieuwe stroomleverancier dit, maar dat is niet altijd zo. In dat geval kan het dan ook raadzaam zijn om even te wachten met overstappen. Kijk daarom altijd goed naar de afloopdatum.

Hulp nodig bij uw keuze?

Wilt u graag een contract afsluiten bij de goedkoopste stroomleverancier, maar heeft u hier enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Doordeweeks, op werkdagen, zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We horen uiteraard graag van u: geen vraag is te gek!