Stroomleveranciers

Bent u op zoek naar de goedkoopste stroomleverancier? Start vandaag nog met stroomleveranciers vergelijken! Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Besparen op uw maandelijkse lasten is op deze manier eenvoudiger dan ooit.

Stroomleveranciers vergelijken: waarom moet ik dat doen?

In Nederland kunnen we gelukkig zelf kiezen voor een bepaalde energieleverancier. Iedere nieuwe klant kan weer genieten van nieuwe energie aanbiedingen. Helaas is dat niet vanzelfsprekend voor bestaande klanten. Zij betalen gewoon het ‘normale’ tarief. Stroomleveranciers vergelijken is om die reden raadzaam. Met behulp van de vergelijkingstool kunt u namelijk gemakkelijk overstappen. Het overzicht is bovendien actueel en altijd up-to-date.

Groene of grijze stroomleveranciers?

Als u energie vergelijken gaat, kunt u in principe kiezen voor tussen groene of grijze stroomleveranciers. Energie komt, vanzelfsprekend, uit hetzelfde stroomnet. U merkt dus niet of u groene of grijze energie in huis heeft. Echter is er tijdens de productie wel een groot verschil. Groene energie wordt namelijk op een duurzame manier verwekt, terwijl grijze energie wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Groene energie is niet schadelijk voor het milieu, terwijl grijze energie dat wel is. Grijze energie kan voordeliger zijn, maar dat is niet altijd zo. Er zijn steeds meer duurzame alternatieven en de grijze variant wordt steeds schaarser. Door te vergelijken in de vergelijkingstool krijgt u direct een handig overzicht met de verschillende mogelijkheden. De rekentool omschrijft of het gaat om de groene of grijze variant.

Kiezen voor de juiste contractduur

Als u stroomleveranciers vergelijken gaat, kunt u kiezen uit verschillende contractperiodes. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een eenjarig contract. Dan kunt u namelijk ieder jaar weer overstappen naar een nieuwe energieleverancier. In sommige gevallen geven energieleveranciers aan dat het voordeliger is om een driejarig contract te kiezen. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, want volgend jaar kunt u wellicht weer profiteren van een welkomstactie.

Vast of variabel contract?

Stroomleveranciers bieden standaard een vast of variabel contract. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de energietarieven in dat geval vast of variabel. Bij het vaste energiecontract heeft u veel zekerheid: u betaalt een bepaalde prijs in de periode. Met een variabel energiecontract kunnen deze tarieven tussentijds wijzigen. Als er tussendoor aanbiedingen zijn, kunt u daarvan profiteren. Echter is het ook zo: op het moment dat het energietarief stijgt, betaalt u ook meer. Vastzetten kan dus gunstig zijn, maar dat hoeft niet per se. Als u voor zekerheid kiest, kiest u voor een vast energietarief.

De tarieven veranderen halfjaarlijks: op 1 januari en 1 juli. Over het algemeen liggen de vaste tarieven iets hoger dan de variabele tarieven. Als uw contract met vast tarief afloopt, betaalt u echter daarna doorgaans een variabel tarief. Dat ligt dan ineens vaak iets hoger. Daarom is het ook raadzaam om stroomleveranciers te vergelijken als uw contract bijna afloopt. Sinds 1 januari 2015 dienen energiemaatschappijen echter wel aan te geven als het tarief stijgt. Eerder mocht dat stilzwijgend, maar dat mag dus niet meer. Op die manier blijft u toch altijd op de hoogte van de tarieven.

stroomleveranciers

Kostenbesparend

Als u stroomleveranciers vergelijken gaat, kunt u flink besparen op uw maandelijkse lasten. Gemiddeld gezien betreft het een besparing van 285 euro per jaar. Echter zien we bij grote gezinnen een hogere besparing. Het voordeel kan wel oplopen tot 450 euro op jaarbasis. Dat is veel geld en van dat geld kunt u weer andere leuke dingen doen. Een dagje weg met het gezin of uitgebreid eten: dat is natuurlijk veel leuker dan het geld aan uw energiemaatschappij betalen.

Hoe werkt de vergelijkingstool?

De vergelijkingstool werkt ontzettend gemakkelijk. Als eerste kunt u uw gegevens invullen. Zo kunt u uw postcode en huisnummer invoeren, uw huidige leverancier selecteren en het type meter selecteren. Ook kunt u uw verbruik invoeren in de vergelijkingstool. Deze gegevens zijn nodig, omdat bijvoorbeeld niet iedere stroomleverancier beschikbaar is in elke regio. Als u uw gegevens heeft ingevuld, krijgt u direct een helder en persoonlijk overzicht. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan. Verder kunt u uw de stroomleveranciers ook nog verder filteren. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen duurzame leveranciers tonen of alle groene leveranciers uit Nederland. Als u duurzaamheid belangrijk vindt, kunt u dat gemakkelijk aangeven. Ook de eerder genoemde contractduur kunt u selecteren in de rekentool. Indien gewenst kunt u tot slot nog filteren op bepaalde stroomleveranciers.

100% onafhankelijk stroomleveranciers vergelijken

De handige vergelijkingstool om stroomleveranciers te vergelijken werkt 100% onafhankelijk. Ook wordt de rekentool iedere dag ge-update door een derde partij. De goedkoopste energieleverancier komt altijd bovenaan te staan op basis van uw ingevoerde gegevens. Wel zo eerlijk en daarmee bespaart u het meeste!

Profiteren van welkomstcadeaus

Als u stroomleveranciers vergelijken gaat, kunt u ook kijken naar de verschillende welkomstcadeaus. Regelmatig geven diverse energiemaatschappijen een leuk welkomstcadeau weg. Welkomstcadeaus zijn alleen beschikbaar voor nieuwe klanten én dus niet voor bestaande. Enkele energieleveranciers geven wel een kleine ‘verlengingsbonus’, indien u uw contract verlengt bij de huidige maatschappij. Echter is dat niet altijd zo. Overstappen is daarom raadzaam en het loont ook altijd, als uw huidige contract bijna afloopt.

Wanneer kan ik overstappen?

Overstappen kan helaas niet op ieder moment. Het is daarom raadzaam om uw huidige contract ernaast te houden. Indien u al voor een langere periode bent aangesloten bij dezelfde stroomleverancier, is de kans groot dat u een contract heeft voor onbepaalde tijd. Dan kunt u direct stroomleveranciers vergelijken. Het is wel raadzaam om uw contract erbij te pakken, want als u nog een lopend contract heeft kunt u niet overstappen zonder overstapboete. In dat geval kan het juist wel duurder zijn om over te stappen. Houd dit daarom goed in de gaten.

Hulp nodig?

Wilt u graag stroomleveranciers vergelijken, maar heeft u hier toch nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We horen graag van u.