Goedkoopste gasleverancier

Bent u op zoek naar de goedkoopste gasleverancier? Zoek niet verder, want met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse leveranciers met elkaar vergelijken. Daarmee bespaart u ontzettend veel geld en het overstappen is ook nog eens erg gemakkelijk. Maak direct gebruik van de onderstaande rekentool én bespaar.

Waarom de goedkoopste gasleverancier?

Veel mensen betalen veel te veel voor hun gas- en lichtkosten. In Nederland mag u gelukkig zelf kiezen waar u uw gas en licht afneemt en zodoende kunt u zich ook aansluiten bij de goedkoopste gasleverancier. Als u jaarlijks overstapt, kunt u jaarlijks weer profiteren van vele aanbiedingen en kortingen.

Hoeveel kan ik besparen?

U kunt ontzettend veel geld besparen door jaarlijks over te stappen. Gemiddeld gezien bespaart een gezin 285 euro per jaar op hun gas- en lichtlasten. Echter zien grotere gezinnen een nóg grotere besparing. Het voordeel kan wel oplopen tot circa 450 euro per jaar. Met dat geld kunt u weer verschillende andere leuke dingen doen, waaronder een dagje weg of een korte vakantie. Waar u het geld ook aan besteed, het is altijd beter besteed dan aan de gasmaatschappij.

Onafhankelijk vergelijken

De bovenstaande rekentool werkt 100% onafhankelijk. Een derde partij zorgt ervoor dat de resultaten worden ingeladen op onze website. Dat betekent ook dat wij geen invloed hebben op de tarieven en dat deze ook altijd actueel zijn. Voor ons maakt het dus ook niet uit of u kiest voor leverancier A of B: het gaat ons erom dat u de goedkoopste gasleverancier kiest. De goedkoopste gasleverancier staat daarom ook altijd bovenaan in de gepersonaliseerde vergelijkingstool.

Doe de postcodecheck

Als u gas vergelijken wilt, kunt u als eerste uw postcode invoeren. Op basis van uw postcode kunt u de vergelijkingstool personaliseren. Niet iedere gasleverancier is overal beschikbaar en daarom is het belangrijk dat u uw postcode goed invult. Verder kunt u ook nog aangeven wie uw huidige leverancier is, wat u meterstand is en hoeveel uw geschatte verbruik is. Weet u uw verbruik niet? Geen probleem, want op basis van uw gezinssamenstelling kunnen we een goede inschatting maken. De goedkoopste gasleverancier vinden was nog nooit zo gemakkelijk.

goedkoopste gasleverancier

Duurzame leverancier?

Als u vergelijken gaat met de vergelijkingstool, kunt u er ook voor kiezen om te filteren op duurzaamheid. Zo kunt u onder andere selecteren dat u alleen duurzame gasleveranciers in het overzicht wilt zien. Duurzame energie wordt op een duurzame manier geproduceerd. Deze manier is niet schadelijk voor het milieu en dat kent vele voordelen. Bovendien is het zo dat grijze energie wordt opgewekt door fossiele brandstoffen. Deze worden steeds schaarser, waardoor het ook duurder wordt. Gelukkig bestaan er steeds meer duurzame alternatieven die volop worden doorontwikkeld. Helaas is er nog geen groen gas op grote schaal, maar wel kunt u CO2-gecompenseerd gas aanvragen. Dat houdt in dat er bomen worden geplant uit de inkomsten die u betaalt aan de gasmaatschappij.

Vast of variabel energietarief?

In de vergelijkingstool kunt u ook aangeven of u wilt kiezen voor een vast of variabel energietarief. Een vast energietarief is over het algemeen het voordeligste. U komt niet voor verrassingen te staan, want u weet van te voren precies waar u aan toe bent. Een variabel energietarief kan echter wijzigen. Ieder half jaar, op 1 juli en 1 januari, kan de gasprijs stijgen of dalen. Mochten de tarieven op dat moment stijgen, zult u ook een hoger bedrag moeten betalen. Andersom geldt dat natuurlijk ook: als de tarieven dalen, profiteert u daar ook van. Wilt u echter voor zekerheid kiezen? Kies dan voor een vast tarief.

Kies een eenjarig contract

Als u de goedkoopste gasleverancier gevonden heeft, kunt u het beste kiezen voor een eenjarig contract. Op die manier kunt u na een jaar weer overstappen naar een nieuwe leverancier, waardoor u dan ook wederom kunt profiteren van diverse welkomstacties en kortingen. Als u kiest voor een korte periode, dient u er ook rekening mee te houden dat dit na een jaar wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Het is dan ook raadzaam om na een jaar direct weer te gaan vergelijken, omdat contracten met onbepaalde tijd vaak duurder zijn. Na een jaar kunt u uiteraard weer terugkomen naar onze website en kunt u wederom vergelijken.

Profiteer van welkomstacties en aanbiedingen

Diverse gasleveranciers bieden leuke welkomstacties en aanbiedingen aan. Nieuwe klanten krijgen namelijk altijd vele extra’s. Welkomstcadeaus kunnen bestaan uit onder andere gratis cadeau’s, waaronder tablets, of een flinke cashbackkorting. Overstappen naar de goedkoopste gasleverancier loont daarom ook altijd.

Op welk moment kan ik overstappen?

Als u wilt overstappen naar de goedkoopste gasleverancier, is het raadzaam om te kijken wanneer uw huidige contract afloopt. Mocht u nog nooit zijn overgestapt van leverancier, is de kans groot dat u al een contract voor onbepaalde tijd heeft. In dat geval kunt u direct overstappen. Bent u echter recent nog overgestapt van leverancier? Dan is het raadzaam om te kijken naar de afloopdatum. U kunt ongeveer zes weken van te voren beginnen met het vergelijken van leveranciers. Het nieuwe contract gaat dan pas in op het moment dat de oude verlopen is.

Mocht u toch eerder overstappen, kan het zijn dat u een overstapboete krijgt van uw huidige leverancier. In enkele gevallen betaalt uw nieuwe leverancier dit, maar dat is zeker niet altijd zo. Het is daarom raadzaam om pas over te stappen op het moment dat het kan, anders profiteert u niet meer van uw voordeel aangezien u de boete dient te betalen.

Hulp nodig?

Bent u op zoek naar de goedkoopste gasleverancier, maar wilt u graag nog een beetje hulp bij het vergelijken? Of heeft u andere vragen die u wilt stellen? Dat is geen probleem, want uiteraard kunt u ons altijd een berichtje sturen. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina en dan helpen we u graag. Wij zijn doordeweeks, op werkdagen, bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en dan helpen we u graag. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We horen graag van u.