Gasleveranciers

Bent u op zoek naar de voordeligste gasleverancier? Start vandaag nog met gasleveranciers vergelijken. U kunt gebruik maken onze handige vergelijkingstool. Door te vergelijken kunt u flink besparen op uw maandlasten. Overstappen is bovendien erg eenvoudig!

Waarom gasleveranciers vergelijken?

In Nederland mag u zelf kiezen wie uw leverancier van gas en stroom is. Omdat er een groot aanbod aan leveranciers is, probeert men ook flink met elkaar te concurreren. Dat gebeurt op verschillende elementen, waaronder prijs en duurzaamheid. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u gasleveranciers vergelijken. Door jaarlijks over te stappen kunt u ieder jaar weer profiteren van flinke welkomstkortingen en aanbiedingen. Daarmee bespaart u aardig op uw maandelijkse (en jaarlijkse) lasten. Van dat geld kunt u weer andere leuk dingen doen. Gasleveranciers vergelijken is ook nog eens helemaal gratis met behulp van onze handige vergelijkingstool. Het kan dus nooit kwijt én het loont alleen maar.

Grijs gas of groen gas?

Als u gasleveranciers vergelijken gaat, kunt u in principe kiezen tussen grijs en groen gas. Grijs gas is het ‘normale’ aardgas dat al sinds jaren wordt gebruikt om het huis te verwarmen. Daarnaast heeft u tegenwoordig ook keuze uit groen gas. De grijze gas is een fossiele brandstof dat steeds schaarser wordt. Groen gas wordt echter op een duurzame manier verwerkt. Dit wordt geproduceerd door middel van het zuiveren en drogen van biogas. De kwaliteit is hetzelfde, alleen wordt groen gas nog niet op grote schaal geproduceerd. De meeste huishoudens hebben om die reden ook nog de gewone aardgas. Deze voorraad is echter niet oneindig en daarom zijn energiemaatschappijen ook hard op zoek naar duurzame alternatieven.

Vast of variabel energiecontract

Als u gasleveranciers vergelijken gaat, kunt u altijd kiezen uit een vast of variabel contract. Over het algemeen is een vast gastarief het voordeligste. De prijs die u uiteindelijk betaalt hangt af van de energietarieven zoals die bekend zijn. De variabele tarieven wijzigen echter twee keer per jaar: op 1 juli en 1 januari. Het kan dan twee kanten op gaan. Het kan namelijk stijgen óf dalen. Als de tarieven stijgen, zit u dan ook vast aan dat tarief. Echter, als het tarief daalt profiteert u daar ook van. Een vast tarief geeft echter meer zekerheid. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Een contractduur uitkiezen

U kunt standaard kiezen uit een aantal contractperiodes. Zo kunt u kiezen voor een jaarcontract, een tweejarig contract, een driejarig contract of een vijfjarig contract. Na deze periode wordt het contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Het is echter raadzaam om te kiezen voor een eenjarig contract. Het voordeel daarvan is, is dat u ieder jaar weer kunt overstappen naar een nieuwe gasleverancier. Op die manier kunt u het jaar erop weer profiteren van welkomstacties en aanbiedingen.

Welkomstacties

Veel gasleveranciers bieden leuke welkomstacties aan. Dat kan bijvoorbeeld zijn een gratis tablet of een fikse korting. Enkele gasleveranciers bieden ook een ‘verlengingbonus’ aan bij het verlengen van een lopend contract, maar dat is vaak veel minder dan wanneer u nieuwe klant wordt bij een gasleverancier. Overstappen loont daarom vrijwel altijd.

gasleveranciers

Bespaar flink op uw maandelijkse lasten

Zoals gezegd kent gasleveranciers vergelijken vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is duidelijk: u bespaart flink op uw maandelijkse lasten. Een gemiddeld gezin bespaart circa 285 euro op hun energie- en gaslasten bij het overstappen van leverancier. Grote gezinnen besparen zelfs meer: dat kan wel oplopen tot circa 450 euro per jaar. Met dat geld kunt u weer andere leuke dingen doen, waaronder een dagje weg. Het geld is in ieder geval altijd beter besteed dan bij de gasleveranciers.

Eenvoudig vergelijken met de vergelijkingstool

De vergelijkingstool werkt ontzettend eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen, zijn de gegevens wijzigen. U kunt hier namelijk uw postcode invoeren en op basis van uw woonadres krijgt u dan direct een overzicht met de voordeligste gastarieven. Dit is ook het enige waar uw gegevens voor worden gebruikt: wij gebruiken uw gegevens verder niet. Bovendien worden deze gegevens verstuurd via een beveiligde verbinding, waardoor kwaadwilligen of derden niet kunnen meekijken. Verder kunt u uw huidige leverancier invoeren en uw meterstand invoeren. Tot slot kunt u nog het verbruik invullen, zodat de vergelijkingstool aan de slag kan. Op die manier krijgt u een gepersonaliseerde vergelijkingstool.

Verder kunt u nog gemakkelijk filteren op duurzaamheid. Indien u bijvoorbeeld CO2 gecompenseerd gas wilt aanvragen, kunt u dat selecteren in de rekentool. Dit type gas is gewoon aardgas, waarbij het gasverbruik wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen. Tevens wordt er geld gebruikt voor duurzame projecten. Daarmee draagt u dus een steentje bij aan een groenere wereld. Tot slot kunt u nog kiezen voor bepaalde gasleveranciers. Dat kan handig zijn als u zich bijvoorbeeld vertrouwd voelt bij een bepaalde aanbieder.

100% onafhankelijk vergelijken!

Met de handige rekentool kunt u gemakkelijk en snel onafhankelijk vergelijken. De vergelijkingstool is 100% onafhankelijk tot stand gekomen en wordt iedere dag ge-update door een derde partij. Wij hebben dus ook geen invloed op de prijzen en voor ons maakt het dan ook niet uit of u kiest voor gasleverancier A of B. Het gaat ons erom dat u de beste deal maakt! Daarom staat de goedkoopste gasleverancier ook altijd bovenaan. Wel zo handig én eerlijk.

Wanneer kan ik het beste overstappen?

Als u wilt overstappen naar een nieuwe gasleverancier, kunt u het beste eerst uw contract erbij pakken. Hierop kunt u bekijken wanneer uw huidige contract afloopt. Is uw contract bijna afgelopen? U kunt tot zes weken van te voren gasleveranciers vergelijken en alvast overstappen. Het nieuwe contract gaat pas in op het moment dat de oude afloopt. Indien u een contract heeft voor onbepaalde tijd, kunt u op ieder moment overstappen zonder een opzegvergoeding te betalen. Indien u nog een lopend contract heeft, kunt u daar het beste blijven. Opzeggen betekent in dat geval namelijk een opzegvergoeding en dat kan aardig prijzig worden.

Hulp nodig bij gasleveranciers vergelijken?

Wilt u graag gasleveranciers vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en dan helpen we u uiteraard graag. Stuur of vraag (of eventueel vragen) zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen.