Energie vergelijken zonder korting

Wilt u graag profiteren van een scherpe energiedeal? Start direct met energie vergelijken zonder korting én kies voor een scherp leveringstarief. Een welkomstbonus hoeft niet altijd de beste optie te zijn: soms kunt u ook gewoonweg kiezen voor een laag leveringstarief. Via de onderstaande vergelijkingstool kunt u verschillende stroomleveranciers vergelijken. Per aanbieder kunt u het leveringstarief inzien én kunt u eventuele kortingen vergelijken.

Waarom energie vergelijken zonder korting?

Er zijn veel energieleveranciers die een hoge welkomstaanbieding bieden. Waarom dan energie vergelijken zonder korting? Simpel, niet iedere aanbieder geeft een hoge welkomstaanbieding. Echter kan het wel zijn dat zij wel een scherp leveringstarief bieden. Dat is vooral plezierig voor gezinnen die veel energie en gas verbruiken. De welkomstkorting wordt zodoende al snel weer ‘ingehaald’ door een scherper leveringstarief.

Hoe kan ik energie vergelijken vergelijken zonder korting?

Energie vergelijken zonder korting is ontzettend eenvoudig. Daar kunt u simpelweg onze energievergelijker voor raadplegen. Deze handige en complete tool biedt alle energieleveranciers met hun actuele tarieven in een overzicht. Energie vergelijken zonder korting was daarom ook nooit zo gemakkelijk. Voer simpelweg uw postcode en huisnummer in én begin direct met vergelijken.

Gebruikmaken van de filters

Wilt u graag energie vergelijken zonder korting? Dan heeft u ook de mogelijkheid om te filteren op bepaalde energiezaken. Zo kunt u onder andere filteren op duurzaamheid, soort contract, energietarief en aanbieders.

Filteren op duurzaamheid

Als consument heeft u de mogelijkheid om energie af te nemen dat op een duurzame manier is opgewekt. Zo kunt u onder andere aangeven dat u alleen duurzame energieleveranciers wilt vergelijken. Tevens kunt u het nog verder specificeren: alleen stroom van zonnepanelen of windmolens. Ook kunt u gewoonweg kiezen voor ‘groene stroom uit Nederland’. Dit staat ook wel bekend als ‘oranje stroom’ en daarmee weet u zeker dat uw geleverde energie van Nederlandse bodem komt.

CO2-gecompenseerd gas

Daarnaast heeft u ook nog de mogelijk om te filteren op CO2-gecompenseerd gas. Veel energieleveranciers duiden het aan als ‘groen gas’. Helaas is het niet helemaal groen, omdat het nog wel gewoon aardgas betreft. Echter is dit momenteel het beste duurzame alternatief. Er worden namelijk bomen en planten aangeplant om de CO2-uitstoot te compenseren. Hopelijk komt er in de aankomende jaren een nóg beter alternatief, bijvoorbeeld het echte groen gas wat wordt gemaakt uit herbruikbare energiebronnen.

Kies uw contractperiode

Wilt u graag energie vergelijken zonder korting? Dan kunt u naar wens ook alvast filteren op een bepaalde contractduur. Zo heeft u onder andere de mogelijkheid om te filteren op een jaarcontract, driejarig contract of een direct opzegbaar contract. Bij een direct opzegbaar contract heeft u de mogelijkheid om uw contract op ieder moment weer in te zeggen. U hoeft alleen nog maar rekening te houden met een maand opzegtermijn. Zolang u maar voor een scherp leveringstarief kiest, kan dit best een fijne optie zijn. Immers zit u nergens aan vast. Dat maakt energie vergelijken zonder korting ook een erg fijne optie.

Een vast of variabel energietarief?

Ook kunt u binnen het contractaanbod nog kiezen tussen een vast of variabel energietarief. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u gemakkelijk een keuze maken. Wilt u vooral zekerheid gedurende uw contractperiode? Kies dan voor een vast energietarief. Wilt u daarentegen ook profiteren van een lager energietarief, zodra deze beschikbaar is? Dan kan een variabel tarief aantrekkelijk zijn. Variabele energietarieven wijzigen namelijk halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. Afhankelijk van de olieprijzen zal het tarief omlaag- of omhooggaan.

Kiest u voor een bepaalde aanbieder?

Als u energie vergelijken zonder korting vergelijken gaat, heeft u ook nog de mogelijkheid om te filteren op bepaalde aanbieders. Zo zijn er ook bepaalde energiemaatschappijen die nooit een welkomstaanbieding bieden. Zij verleggen hun USP’s vooral op andere zaken: klantenservice, een scherp leveringstarief en no nonsense. FENOR is een van de energiebedrijven die er erg bewust voor kiest om in te zetten op klantenservice. Zij bieden geen hoge welkomstkortingen aan nieuwe klanten. Voor zowel de bestaande als de nieuwe klant is het tarief gelijk. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

energie vergelijken zonder korting

Wanneer kan ik overstappen?

Het is belangrijk om te kijken wanneer u precies kunt overstappen. Indien u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd, heeft u direct de mogelijkheid om over te stappen. Ook indien uw contract binnen zes weken afloopt, heeft u de mogelijkheid om over te stappen. Loopt uw contract nog langer door? In dat geval is het erg belangrijk dat u de contractperiode eerst uit zit (eventueel tot zes weken van tevoren). De meeste energieleveranciers brengen namelijk een overstapboete in rekening, indien u het contract voortijdig verbreekt.

Hoe werkt het energie vergelijken zonder korting?

Wilt u graag energie vergelijken zonder korting én overstappen? Met behulp van de energievergelijker kunt u gemakkelijk en laagdrempelig alle energieleveranciers vergelijken. Geef, zoals hierboven beschreven, simpelweg uw voorkeuren aan en vergelijk direct de beste deal. Zodra u de juiste deal hebt gevonden, hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. Vanaf dat punt hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te voeren. Daarvan ontvangt u vervolgens een bevestiging van de energieleverancier naar keuze.

14 dagen bedenktijd

Als consument krijgt u standaard nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Deze start zodra u de bevestiging heeft ontvangen. Dit is wettelijk zo bepaald: iedere energieleverancier dient zich hier dan ook aan te houden. Wilt u vooralsnog af van de energiedeal? Dan kunt u simpelweg uw aanvraag annuleren. Dat is volledig kosteloos.

Overstappen na de bedenktijd

Zodra de 14 dagen bedenktijd verstreken zijn, begint het overstappen pas echt. Gelukkig hoeft u zelf maar weinig te doen gedurende het overstapproces. Veel wordt voor u geregeld. Zo hoeft u uw oude contract niet op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Zij stellen u er bovendien van op de hoogte wanneer het nieuwe contract ingaat.

Het kan zijn dat de energieleveranciers nog vragen naar de meterstanden. Deze zijn nodig voor de eindafrekening en voor het vaststellen van de termijnbedragen.

Onafhankelijk energie vergelijken zonder korting

Via onze website kunt u altijd onafhankelijk energie vergelijken zonder korting. Wij zijn niet gebonden aan welke energieleverancier dan ook: dat heeft als voordeel dat u altijd onafhankelijk vergelijkt. De goedkoopste aanbieder, op basis van uw invoer, staat dan ook altijd bovenaan. Zodra u begint met filteren, zal de energietool ook wijzigingen op volgorde. Uw goedkoopste keuze staat immers altijd bovenaan. Ook zodra u uw verbruiksgegevens invoert, kan het zijn dat geheel andere aanbieders bovenaan staan. Soms kan het voordeliger zijn om te kiezen voor energiemaatschappij B zonder korting, terwijl anderen juist kunnen kiezen voor energiemaatschappij A met een welkomstkorting. De energietarieven kunnen immers nog van elkaar afwijken.

Hulp nodig bij energie vergelijken zonder korting?

Wilt u graag energie vergelijken zonder korting, maar heeft u toch nog enkele vragen over onze vergelijker? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Gedurende deze uren kunt u laagdrempelig contact met ons opnemen via het contactformulier. Uiteraard helpen wij u graag met vragen gerelateerd aan onze website. Houd er echter rekening mee dat wij niet adviseren in welke energiemaatschappij het beste is. Wij hebben immers een onafhankelijke rol! U kunt daarvoor simpelweg onze energievergelijker raadplegen. Tevens kunt u aan de hand van de sterren beoordeling ook de ervaringen van anderen inzien. Zo simpel is energie vergelijken zonder korting!