Energie vergelijken

Vul uw gegevens in en bereken uw voordeel!

flink besparen op uw maandelijkse lasten

Wilt u graag flink besparen op uw maandelijkse lasten? Start dan vandaag nog met energie vergelijken. Met behulp van onze handige rekentool kunt u snel en simpel verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. U hoeft uw postcode en huisnummer in te voeren en de rest gaat vanzelf! Het overzicht wordt iedere dag ge-update en is daarmee altijd actueel. Aanbiedingen.com heeft voor u de beste energie aanbiedingen. U hoeft ook geen andere energie vergelijkingssites te raadplegen want dat zal u alleen maar extra tijd kosten.

Vergelijk energie online met meerdere energievergelijkers

Wij verzamelen niet alleen de aanbiedingen van alle energieleveranciers, maar ook die van vergelijkingssites, energieveilingen en collectieve inkoop acties. U krijgt bij ons dus altijd de beste energiedeals! Start snel met energie aanbiedingen vergelijken en vind de aller goedkoopste energieleveranciers die het beste aansluiten op uw eigen verbruik en voorkeuren.

Energie aanbiedingen vergelijken

Het is altijd goed om eerst goed te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Bij het kiezen van een energieleverancier is dat niet anders. Het loont namelijk de moeite een online energievergelijking te maken. Maar al te vaak gebeurt het dat mensen overstappen naar een energieleverancier die eigenlijk helemaal niet zo voordelig is. Het lijkt dan misschien wel heel mooi allemaal, lage tarieven, hoge kortingen, alles geregeld etc. Maar uiteindelijk moet u dan gewoon wel meer betalen voor dezelfde energie als anders. Gebruik daarom altijd de mogelijkheid om online de verschillende vergelijkingssites te raadplegen. U krijgt dan al snel een goed idee van hoe de energiemarkt werkt en hoe u het beste kunt profiteren.

Overzicht energie aanbiedingen

Hieronder hebben wij alvast een paar mooie aanbiedingen die interessant kunnen zijn. Nogmaals, als u echt de beste deal wilt hebben, dan is het zaak om de tarieven, kosten en kortingen te vergelijken met onze energievergelijker. Alleen dan weet u zeker wat de werkelijke energieprijzen zijn van de op uw adres beschikbare energiecontracten.

Bekijk hier alle energie aanbiedingen en acties

Over onze energievergelijking

Allereerst is het goed om te weten dat online energie vergelijken mogelijk word gemaakt door de alom bekende energie vergelijkingssite Energievergelijking.nl. U ziet daarom op Aanbiedingen.com dezelfde resultaten als op Energievergelijking.nl. Wij hebben voor deze samenwerking gekozen omdat Energievergelijking.nl 100% onafhankelijk is. Zij zijn dus geen onderdeel of eigendom van een energieleverancier.

Er zijn veel verschillende vergelijkingssites die u willen helpen met energie vergelijken en overstappen. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar er zijn ook vergelijkingssites die puur en alleen energie vergelijken om u te laten kiezen voor de aanbieder/energieleverancier die hun de meeste commissie geeft. Zijn werken dus niet in uw voordeel! Vergelijkingssites die niet onafhankelijk zijn kunt u daarom beter mijden.

Goede vergelijkingssite

Tip voor een goede vergelijkingssite? Vergelijk.com is een goede algemene vergelijkingssite die bovendien onafhankelijk is. U kunt daar niet alleen aanbieders van energie vergelijken, maar ook aanbieders van andere vaste lasten zoals internet, tv, telefoonabonnementen, verzekeringen en zelfs hypotheken.

Waarom energie vergelijken?

Indien u al jarenlang bij dezelfde energie aanbieder zit, is de kans groot dat u veel te veel betaald voor uw energielasten. Het is namelijk zo dat nieuwe klanten kunnen profiteren van diverse energie aanbiedingen. Echter geldt dat niet voor bestaande klanten. Zij betalen het gewone tarief. Het is daarom ook raadzaam om jaarlijks over te stappen van energieaanbieder. Met behulp van onze handige vergelijkingstool is het bovendien ook nog eens erg gemakkelijk om over te stappen. Het overzicht is altijd actueel en wordt iedere dag ge-update.

Wat voor energie kiest u?

Energie komt altijd uit hetzelfde stroomnet. In feite merkt u dus geen verschil als u groene of grijze energie heeft. Echter is de productie natuurlijk wel verschillend tussen de twee varianten. Zo wordt groene energie op een duurzame manier verwerkt. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld zonne-energie of windenergie. Deze varianten zijn niet schadelijk voor het milieu. Dat geldt wel voor grijze energie. Dit wordt opgewekt uit niet-duurzame bronnen, zoals kerncentrales. In sommige gevallen is grijze energie voordeliger, maar dat hoeft niet altijd.

Tegenwoordig zijn er steeds meer groene alternatieven die net zo duur zijn. Grijze energie komt voort uit fossiele brandstoffen en deze raken op den duur op. Daarom zijn energiemaatschappijen steeds meer op zoek naar een groen alternatief. Welke u kiest, kunt u zelf bepalen. U kunt natuurlijk filteren op prijs en de goedkoopste kiezen, maar u kunt ook alleen duurzame energie vergelijken. Dan draagt u bij aan een beter milieu.

Vast of variabel contract?

Tijdens het energie vergelijken kunt u kiezen tussen een vast en variabel contract. Bij vaste energiecontracten staat het tarief vast gedurende de looptijd van het contract. Bij een variabel is dat niet het geval: de tarieven dalen, maar ook stijgen. Als u voor zekerheid wilt kiezen, kiest u voor een vast contract. Echter, als de energietarieven dalen profiteert u daar niet van. Vastzetten kan gunstig zijn, maar dat hoeft niet natuurlijk niet.

In de regel veranderen de tarieven van energie halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. De vaste tarieven liggen over het algemeen iets hoger dan de variabele tarieven, maar als uw contract afloopt verandert uw vaste leveringstarief doorgaans in een hoger, variabel leveringstarief. Daarom is het altijd raadzaam om uw contract in de gaten te houden. Sinds 1 januari 2015 moeten alle energiemaatschappijen tijdig aangeven als het energietarief wijzigt: dit kan dus niet stilzwijgend. U zult dus altijd op de hoogte blijven van de nieuwe energietarieven.

Een contractduur uitkiezen

Als u energie vergelijken gaat, kunt u tijdens het vergelijken en afsluiten kiezen voor een contractduur. Het is raadzaam om te kiezen voor een eenjarig contract. Dan kunt u namelijk ieder jaar weer overstappen en dan kunt u tevens ieder jaar weer genieten van extra veel voordeel. Op termijn is dat het goedkoopste, alhoewel de nieuwe energieaanbieder waarschijnlijk aangeeft dat u voordelig een tweejarig contract kan afsluiten. Als u volgend jaar niet direct weer wilt overstappen, kunt u echter ook kiezen voor een tweejarig contract.

energie vergelijken

Hoeveel bespaart u op uw lasten?

Gemiddeld gezien besparen overstappers 285 euro per jaar. Hierbij gaat het om doorsnee gezinnen. Echter zien we bij grote gezinnen een nog groter bedrag. Dat bedrag kan wel oplopen tot circa 450 euro. Dat is bijna 40 euro per maand en dat is veel geld! Daarmee kunt u veel leuke dingen doen met het gezin. Het is in ieder geval altijd beter besteed dan bij de energiemaatschappij. Overstappen loont dus zeker.

100% onafhankelijk vergelijken

Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Onze handige rekentool werkt 100% onafhankelijk. Voor ons maakt het dan ook niet uit of u overstapt naar energieaanbieder A of B, maar voor ons is het belangrijk dat u de beste deal afsluit. Iedere dag kunt u weer profiteren van onze diverse energie-acties.

Welkomstcadeaus

Met enige regelmaat geven energiemaatschappijen een leuk welkomstcadeau. Zo krijgt u bijvoorbeeld een welkomstpremie of een gratis tablet cadeau. Deze welkomstcadeaus zijn natuurlijk alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. Enkele energieleveranciers geven bij verlenging ook een kleine bonus. Echter is het verschil met overstappen met minimaal. Overstappen loont dus altijd.

Op welke moment kan ik het beste overstappen?

U kunt het beste overstappen op het moment dat uw contract bijna afloopt. Indien u voor een lange periode geen nieuw contract heeft afgesloten, zult u waarschijnlijk een contract hebben voor onbepaalde duur. In dat geval is het raadzaam om direct energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Weet u niet precies of dat bij u het geval is? Bekijk dan uw huidige contract bij uw huidige energieleverancier. Hier staat op hoe lang u nog een contract heeft. Het is niet raadzaam om over te stappen, indien u nog een lopend contract heeft. In dat geval kan uw huidige energieleverancier u namelijk een overstapboete opleggen. Dan loont het vaak niet om over te stappen, omdat zo’n boete erg hoog kan zijn. U bent het voordeel dan direct weer kwijt. Hou uw huidige contract er daarom altijd naast tijdens het energie vergelijken.

Hulp nodig bij energie vergelijken?

Wilt u energie vergelijken, maar heeft u nog enkele vragen? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op de contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en dan helpen wij u graag met al uw vragen. Wij werken onafhankelijk van de verschillende energiemaatschappijen, dus wij kunnen u ook onafhankelijk advies geven. Wij horen graag van u: stuur uw vraag zo specifiek mogelijk door, voor een uitgebreid antwoord.