Creditcard vergelijken

Wilt u graag een creditcard, maar weet u niet precies welke variant u wilt? Een creditcard vergelijken kan dan erg handig zijn. Op aanbiedingen.com vergelijkt u de diverse creditcardmaatschappijen op rente, kosten en voorwaarden. U kunt uw nieuwe creditcard bovendien direct online aanvragen.

world card business gold

World creditcard business

visa world gold card

visa world card business

visa wordcard

sns studenten creditcard

prepaid visa world blue

prepaid paysafe mastercard-blue

prepaid mastercard classic silver

money2go prepaid mastercard

mastercard classic

knab visa card

knab express business

ing studenten creditcard

flex visa credit card

anwb visa gold card

anwb visa card

anwb visa card jongeren

anwb prepaid visa

anwb mastercard

american express green card

american express flying blue-silver-card

american express flying blue gold creditcard

american express business

american express business gold

abn amro studenten creditcard

Wat zijn creditcards?

Creditcards zijn een universeel betaalmiddel, waarbij een kredietfaciliteit ervoor zorgt dat u direct aankopen kunt doen. Dit wordt later verrekend. In Nederland heeft u keuze uit diverse creditcardmaatschappijen, waaronder American Express, Visa en MasterCard. Over het algemeen worden al deze creditcards geaccepteerd bij de grotere winkels. Echter kunnen de tarieven flink uiteenlopen en daarom is een creditcard vergelijken dan ook raadzaam.

De voordelen

Het grote voordeel is, dat u achteraf internationaal kunt betalen. Creditcards worden dan ook veelal gebruikt in het buitenland. In enkele gevallen kunt u met een creditcard ook garant staan: denk hierbij aan het huren van huurauto. Zodoende weet de leasemaatschappij dat u de auto gegarandeerd terugbrengt, omdat u ook uw creditcard graag weer wilt ophalen. Het betalen is bovendien gemakkelijk, omdat het wereldwijd wordt geaccepteerd. In de meeste gevallen biedt de creditcardmaatschappij ook een verzekering in geval van schade, verlies of diefstal van aankopen. Dat is altijd een tijdelijke periode.

Tegenwoordig is het vaak ook mogelijk om de creditcardschuld gespreid te betalen. Het openstaande saldo kan dus in termijnen worden voldaan. Hierover betaalt u doorgaans wel rente: de rente is bovendien vaak hoger dan bij een persoonlijke lening. Houd daar dus wel rekening mee, indien u ervoor kiest om later pas af te lossen.

Waarom een creditcard?

Veel Nederlanders hebben geen creditcard. Het lijkt onnodig voor velen, maar het kan in sommige gevallen erg handig zijn. Denkt u maar eens aan vliegtickets boeken, overnachtingen uitkiezen of online de leukste producten inslaan. Het is dan toch best wel handige om een dergelijke kaart te hebben. In sommige gevallen dient u namelijk een borg te betalen, zoals bij de eerder genoemde huurauto. In diverse landen is het verplicht voor bepaalde aankopen, waaronder in Australië en de Verenigde Staten. Als u dus op reis gaat, kan het best wel handig zijn.

Creditcards klinken erg duur en het gevoel dat u geld uitgeeft dat u niet heeft, is voor veel mensen beangstend. Echter kunt u een bestedingslimiet uitkiezen, zodat u nooit te veel geld uitgeeft. Zodoende kunt u wel profiteren van de voordelen, zonder dat u teveel uitgeeft. Creditcards geven een stukje extra zekerheid. Als u uw pinpas kwijtraakt tijdens uw vakantie, heeft u altijd nog een creditcard achter de hand. Tevens zijn uw producten in de meeste gevallen verzekerd als u online producten bestelt. Als er dan onderweg iets gebeurt met uw pakketje, bent u ervan verzekerd dat u het bedrag terug ontvangt.

creditcard vergelijken

Een creditcard vergelijken

Een creditcard vergelijken is raadzaam, want de verschillende creditcardmaatschappijen rekenen uiteenlopende tarieven. De uitgevende instelling rekent namelijk altijd de jaarlijkse bijdrage als kosten. Dit kan uiteenlopen van enkele tientjes tot wel honderden euro’s per jaar. Bovendien kan het voorkomen dat u kosten betaalt voor bijkomende diensten, waaronder de aankoopverzekering. Ook wordt er rente gerekend over het openstaande saldo. Deze is doorgaans hoger dan een persoonlijke lening en daarom is het raadzaam om deze tijdig af te lossen. Als u een creditcard vergelijken gaat kunt u letten op zowel de rentetarieven als de jaarlijkse kosten.

Welke creditcardmaatschappij is de beste?

Er zijn ontzettend veel creditcardmaatschappijen waar u uit kunt kiezen. Het is in ieder geval raadzaam om iets te kiezen wat past bij uw behoeften. Daarbij kunt u letten op verscheidene elementen: wat zijn de kosten, wat is de rente, wat is het limiet en welke verzekeringen zitten er standaard bij in? Over het algemeen kan de rente oplopen tot wel 14%, maar als u niet rood staat betaalt u deze rente ook niet. Lost u direct af? Dan is het rentepercentage niet direct van belang. Wellicht kunt u dan beter kijken naar de kosten van de creditcards. Zo zijn er verscheidene creditcardmaatschappijen die geen kosten rekenen voor een creditcard, indien u er geen gebruik van maakt.

Naast deze elementen is het ook fijn om met kijken naar het limiet van de creditcards. Waarvoor wilt u uw creditcard gebruiken en hoeveel wilt u kunnen opnemen? Dat is natuurlijk afhankelijk van uw activiteiten, maar over het algemeen is een bedrag tot 2500 euro voldoende. Tot slot kunt u nog kijken naar de bijbehorende verzekering. Wilt u wel of geen verzekering voor uw aankopen? En wat zijn de voorwaarden van een dergelijke verzekering? Dat is handig om te bekijken als u een creditcard vergelijken gaat.

Benodigde informatie

Indien u online een creditcard wilt aanvragen, zal de partij in kwestie veel informatie aan u vragen. Het gaat om een vorm an lening en daarom wil de creditcardmaatschappij graag veel informatie. Er wordt onder andere gevraagd naar uw inkomen, de bestaande leningen en over u als persoon. Tevens wordt er een BKR toetsing gedaan. Een BKR toetsing kan worden ingezien door geldverstrekkers, om te bekijken of u netjes uw vorige leningen heeft voldaan. Geldverstrekkers zijn zelfs wettelijk verplicht om dit te raadplegen. Een creditcardmaatschappij mag u namelijk niet te veel geld lenen in sommige gevallen. Als u echter positief staat geregistreerd bij Stichting BKR, kunt u gemakkelijk een creditcard vergelijken en aanvragen. De BKR toetsing heeft dus twee werkingen: het zorgt ervoor dat u niet te veel leent en bovendien garandeert het min of meer de creditcardmaatschappij dat u eventuele leningen terugbetaalt.

creditcard vergelijken

De kosten van creditcards

Als u een creditcard vergelijken gaat, dient u altijd rekening te houden met de kosten. U betaalt zowel de jaarlijkse bijdrage als de rente over het openstaande saldo. Laatstgenoemde betaalt u dus alleen als u een creditcardschuld heeft. Houd tevens rekening met eventuele transactiekosten. In Nederland is dat gratis, maar in het buitenland kan het voorkomen dat u hierover kosten betaalt. Deze kunnen verschillen per aanbieder, maar lopen soms op tot € 4,50 per geldtransactie.

Eenvoudig en onafhankelijk een creditcard vergelijken

Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse creditcardmaatschappijen met elkaar vergelijken. Uiteraard werken wij volledig onafhankelijk en staan wij los van de verschillende partijen. Het maakt voor ons ook niet uit of u een creditcard aanvraagt bij partij A of bij partij B. Het gaat ons erom dat u de beste creditcarddeal afsluit.

Hulp nodig?

Wilt u een creditcard vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is doordeweeks bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. We helpen u graag met al uw vragen. Stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen.