Ventileren is ontzettend belangrijk

0 Comments

Ventileren is ontzettend belangrijk. Toch ventileren veel huishoudens onvoldoende in hun woning. In een op de tien woningen is zelfs schimmel aanwezig. In veel woningen wordt bovendien ook nog eens gerookt en dat is geen goede zaak. Ventileren is daarmee ontzettend belangrijk. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? U leest het in dit artikel.

Continu verse lucht is belangrijk

Het is belangrijk dat u continu zorgt voor frisse lucht in huis. Daarvoor kunt u onder andere de klepraampjes of ventilatieroosters openzetten. Daarmee zorgt u ervoor dat de frisse lucht naar binnen kan. In oude woningen wordt er automatisch geventileerd door de kieren in de woning. Voor nieuwe woningen geldt dat echter niet. Het voordeel daarvan is natuurlijk ook dat er geen kou verloren gaat. Echter zult u wel goed moeten ventileren. Daarvoor kunt u de die klepraampjes of ventilatieroosters dus openzetten.

Niet roken

Het zal voor sommigen erg lastig zijn, maar het is wel ontzettend belangrijk: rook niet in huis. Dat is een ontzettend belangrijke regel die u uzelf moet aanleren! Frisse lucht is sowieso niet verkeerd, dus stap gerust eens naar buiten en rook uw sigaretje daar.

Extra ventileren

In sommige gevallen is het verstandig om extra te ventileren. Gaat u koken of douchen? Zorg er dan voor dat u een raam openzet. Ook als u aan het klussen bent, is het niet verkeerd om een extra raam open te zetten. Geeft u een feestje? Ook in dat geval kunt u een extra ventileren.

Droog de was buiten

Als het even kan, is het verstandig om de was buiten te drogen. Daarmee voorkomt u dat er onnodig veel vocht in huis komt. Laat u de was toch binnen drogen? Zorg er dan voor dat u een extra raampje openzet.

Onderhoud aan mechanische ventilatie

Beschikt u thuis over mechanische ventilatie? Dan is het raadzaam dat u deze iedere twee jaar laat onderhouden. Bovendien is het belangrijk om uw ventilatiesysteem regelmatig te reinigen.

Kamers afsluiten

Het is belangrijk dat u de verschillende kamers in huis kunt afsluiten. Daarmee voorkomt u tocht tijdens het luchten. Dat is vooral belangrijk voor zowel de keuken als de badkamer.

Goed isoleren

Uiteraard is het ook ontzettend belangrijk dat u uw woning goed isoleert. Daarmee voorkomt u dat er onnodige warmte verloren gaat. Bovendien zorgt het er ook voor dat vocht zich niet kan condenseren.

Reparaties

Heeft u ergens last van flinke vochtinslag in huis? Dan is het ontzettend belangrijk dat u dit op korte termijn laat repareren. Daarmee voorkomt u niet alleen schimmels, maar daarmee gaat het materiaal ook niet of minder snel rotten.

Profiteren van energie aanbiedingen?

Ventileren zal altijd energie kosten. Immers gaat er warme lucht naar buiten en komt daar koude lucht voor in de plaats. Ook mechanische ventilatie kost natuurlijk energie. Gelukkig hoeft u niet te veel betalen voor uw energierekening. U kunt namelijk profiteren van onze scherpe energie aanbiedingen. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen!

Energie vergelijken is erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de rekentool welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan. Vervolgens is overstappen een fluitje van een cent. U klikt op de oranje knop en u hoeft alleen nog maar uw gegevens in te voeren. De energiemaatschappij stuurt u een bevestiging en binnen slechts enkele weken bent u overgestapt. Daarmee bespaart u al gauw 400 euro op jaarbasis. Bedenkt u zich toch nog? Dan heeft u altijd nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn!