Ventileren in de badkamer

0 Comments
Ventileren in de badkamer

Mogelijk is de badkamer wel de meest natte ruimte in uw huis. Ventileren in de badkamer is daarom ook bijzonder belangrijk. Er komt hier namelijk veel vocht vrij. Als u aan het douchen bent, of u neemt een lekker bad, zal dat zorgen voor veel vocht. Door warme vocht kunnen schimmels ontstaan en daardoor kunnen er ook voegen in uw badkamertegeltjes ontstaan. Het is dus duidelijk: ventileren in de badkamer is belangrijk. Hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Waarom is ventileren in de badkamer zo belangrijk?

Ventileren in de badkamer is ontzettend belangrijk. Als u voldoende ventileert, kunt u schimmels en bacteriën buiten de deur houden. Schimmel groeit maar al te graag op vochtige plekken en daarom is het bijzonder belangrijk om goed te luchten.

Hoe herken ik vocht?

Vocht is gelukkig erg eenvoudig te herkennen. Houd rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Condens;
  • Schimmelvorming;
  • Vochtplekken;
  • Nare, muffe lucht;
  • Aangetaste radiator(s);
  • Verf- of stucwerk dat loslaat.

Zet een raam open

Stapt u onder de douche of zet u de kraan van het bad open? Dan is het raadzaam om een raam open te zetten. Veel warm vocht kan dan direct verdwijnen. Zo is ventileren in de badkamer natuurlijk erg eenvoudig. Zorg er ook voor dat u het raam nog eventjes openhoudt als u al onder de douche vandaan bent gestapt.

Ventileren in de badkamer zonder raam

Maar wat nu als u geen raam in uw badkamer heeft? Hoe kunt u dan vooralsnog ventileren in de badkamer? Geen nood, uiteraard is dat nog steeds mogelijk. Ventileren in de badkamer zonder raam is echter nog belangrijker. Zorg ervoor dat u een ventilatierooster in uw badkamer laat installeren. Daarmee kunt u vooralsnog erg eenvoudig ventileren in de badkamer.

Een ventilatierooster

Een ventilatierooster zal ervoor zorgen dat de badkamer gemakkelijk kan doorluchten. U kunt dit rooster gemakkelijker verder openzetten na het douchen, baden of wanneer u gebruikmaakt van de wasdroger. Vochtige lucht kan zodoende worden afgevoerd. Is uw badkamer weer in originele, droge staat? Zorg er dan wel voor dat u uw ventilatierooster weer dichtschuift. Zo houdt u te allen tijde een gezonde badkamer. Een ventilatierooster kan in iedere willekeurige badkamer worden geïnstalleerd: ook wanneer u wel over een raam beschikt in uw badkamer.

Wat kan ik nog meer doen?

Ventileren in de badkamer is ontzettend belangrijk. Er zijn echter nog meer aandachtspunten waar u om kunt denken. Zo kunt u er onder andere voor zorgen dat u geen natte handdoeken laat liggen. Hang deze, na uw douchebeurt, direct op.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u ook graag minder besteden aan uw energierekening? Dat snappen wij maar al te goed. Gelukkig kunt u eenvoudig energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt bijzonder eenvoudig. U kunt namelijk simpelweg profiteren van onze energie aanbiedingen door uw postcode + huisnummer en verbruik in te voeren. Op basis daarvan kan de energievergelijker eenvoudig berekenen welke energiemaatschappij in uw geval het voordeligste is. U hoeft zelf niet meer te filteren, want de goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.