Ventilatie in de kruipruimte

0 Comments
Ventilatie in de kruipruimte

Ventilatie in de kruipruimte is ook ontzettend belangrijk. U wilt natuurlijk niet dat hier schimmelvorming ontstaat en daarom is het belangrijk om hierover na te denken. Gelukkig is de kruipruimte van zichzelf al kouder en heeft u daar in verhouding daarom minder werk van.

Waarom ventileren in de kruipruimte?

Ventilatie in de kruipruimte is belangrijk. Deze ruimte is gelukkig kouder dan de rest van uw woning, maar toch kan het hier vochtig worden. Vocht kan zorgen voor schimmels en nare geurtjes. Bovendien kan het uw vloerbalken aantasten en dat wil niemand. Wilt u op korte termijn aan de slag met uw vloerisolatie? Dan is het raadzaam om de kruipruimte direct mee te nemen en te verbeteren.

Lees ook: ventileren is ontzettend belangrijk

Rooster aanbrengen

Gelukkig is ventilatie in de kruipruimte goed te doen. U kunt ieder geval een rooster aanbrengen. Heeft u die al? Dan kan het geen kwaad om deze eens te vervangen. Als u dit zelf wilt doen, kunt u het volgende stappenplan volgen:

  1. Zorg voor veiligheidskleding: draag werkhandschoenen, werkschoenen en een veiligheidsbril. Bescherm uw handen met een rubberen kapje.
  2. Haal het oude rooster weg met een beitel. De opening kunt u vervolgens iets verbreden op basis van het formaat van het nieuwe rooster.
  3. Maak een gat rondom de stenen en breng hier specie aan. Gebruik voldoende water, zodat er een massa ontstaat.
  4. Plaats het nieuwe rooster in de specie en laat het uitharden. De voeg kan een centimeter worden uitgekrabd. Vervolgens kan de specie weer verder uitharden.
  5. Vul de voeg tot slot met specie en gebruik een natte borstel om het netjes te maken.

Spouwmuurventilatie

Beschikt uw woning over een spouwmuur? Dan kunt u spouwmuurventilatie laten aanbrengen. Heeft uw woning dit niet? Dan kunt u kiezen voor een ventilatiekoker van pvc. Over het algemeen kunt u deze klus het beste uitbesteden aan een expert. Echter kunt u zelf ook gaten maken in de muren en hierin de ventilatieroosters plaatsen. Maak deze gaten net boven het maaiveld en zorg voor gaten op halve hoogte van de kruipruimte.

Ventilatiekoker

Beschikt uw woning niet over een spouwmuur? Dan is er gelukkig nog een goed alternatief. U kunt namelijk ook kiezen voor een ventilatiekoker. De koker kunt u vanaf buitenaf plaatsen. Plaats deze bij voorkeur op iedere hoek van uw woning.

Energie besparen?

Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening? Profiteer dan van onze energie aanbiedingen. U kunt gemakkelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt reuze-eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energietool welke aanbieder het voordeligste is. Vervolgens kunt u overstappen binnen slechts enkele minuten.