Veilig wonen? Tips volgens de brandweer

0 Comments
Veilig wonen? Tips volgens de brandweer

Iedereen wilt natuurlijk veilig wonen. Daarmee wilt u brand natuurlijk al helemaal voorkomen. De brandweer kan de brand blussen, maar behulp van deze tips kunnen zij het ook voor u voorkomen. Veilig wonen? Pas deze handige tips toe.

Let op met elektrische apparaten

Vrijwel ieder elektrisch apparaat wordt warm, zodra deze gebruikt wordt. Dat is dus zeker een risico waar u rekening mee dient te houden. Indien de warmte niet goed weg kan, is er sprake van brandgevaar. Ook is het belangrijk dat er geen stof ophoopt in of om het apparaat. Ook dit kan namelijk vlamvatten met alle gevolgen van dien. Het schoonhouden van uw elektrische apparaten is dus erg belangrijk. Natuurlijk is het wel belangrijk om uit te kijken met het gebruik van water. Immers kunt u daarmee kortsluiting veroorzaken.

Zet uw elektronische apparaten bij voorkeur ook helemaal uit en niet op stand-by. Op de stand-by modus zijn de apparaten namelijk nog steeds aan. Bovendien verbruikt een apparaat op stand-by vooralsnog stroom. Zo kunt u niet alleen veilig wonen, maar ook energie besparen.

Tip: bekijk ook onze energie acties.

Andere veilig wonen tips

Uiteraard blijven onze veilig wonen tips niet alleen bij uw elektrische apparaten. Ook de volgende tips kunt u natuurlijk raadplegen:

  • Maak de filters van uw afzuigkap en wasdroger ook regelmatig schoon;
  • Sluit uw wasmachine aan op een geaard stopcontact;
  • Laat uw cv-ketel jaarlijks onderhouden door een expert;
  • Rol kabelhaspels altijd volledig af, om zodoende warmteophoping in het snoer te voorkomen;
  • Zorg voor voldoende ruimte voor de halogeenlampen, zodat er geen brand ontstaat door verhitting;
  • Kies ervoor om een oproepsysteem te installeren. Mocht er dan iets gebeuren, dan worden de juiste mensen ingeschakeld.

Besparen op uw energierekening?

Hierboven omschreven wij al dat apparaten op stand-by ook energie verbruiken. Wilt u echter nog meer geld besparen? Dan kunt u er ook simpelweg voor kiezen om over te stappen van energieleverancier. Daarmee kunt u namelijk erg veel geld besparen. De besparingen lopen uiteen tot wel 400 euro op jaarbasis. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen.