Veilig met uw smartphone de weg op

0 Comments
veilig met uw smartphone de weg op

Wilt u graag veilig met uw smartphone de weg op? Dan kunt u gelukkig ongestoord autorijden als u de onderstaande tips leest. Want eerlijk is eerlijk: rijden met uw smartphone in de hand kan echt niet meer. Dit veroorzaakt veel ongelukken en daarom moet het smartphonegebruik ook drastisch verminderd worden.

Schaf een telefoonhouder aan

Veilig met uw smartphone de weg op? Zorg ervoor dat u een telefoonhouder aanschaft. Als u uw smartphone dan toch wilt gebruiken, staat deze op een vaste plek waar dit ook echt mag. U kunt dan gemakkelijk wisselen van muziekzender en ook kunt u gemakkelijk navigeren. Uw smartphone werkt dan in feite als uw TomTom.

Google Maps

Uw smartphone kan natuurlijk dienen als uw navigatiesysteem. Google Maps is ook nog eens erg actueel en laat eveneens alle huidige files zien. Automatisch berekent het systeem de beste route op basis van uw huidige locatie. De app kunt u bovendien met uw stem besturen en daarom hoeft u uw smartphone dus niet in de handen te houden. Wilt u toch liever uw eigen route intoetsen? Doe dit dan bij voorkeur als u stilstaat. Als u het scherm graag wilt zien, kunt u de telefoon in uw telefoonhouder plaatsen.

Automodus

Wilt u graag alle afleiding van apps en inkomende oproepen vermijden? Dan kunt u een automodus inschakelen. Dit is zowel beschikbaar voor de iPhones van Apple als de Android-toestellen. Als u harder rijdt dan een bepaald aantal kilometer per uur, start deze functie automatisch op. Op die manier hoeft u hier zelf ook niet meer aan te denken. Er bestaan zelfs apps die automatisch een berichtje sturen als u aan het rijden bent. Loop de instellingen op uw smartphone daarom gerust eens na.

Apple: Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ > ‘Pas regelaars aan’. Tik op ‘Voeg regelaar toe aan het bedieningspaneel’ naast ‘Niet storen tijdens autorijden’.

Android: Als u ‘Niet storen’ wilt in- of uitschakelen, veegt u omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. Tik vervolgens op ‘Niet storen’ om dit in te schakelen. Dit kan overigens verschillen per smartphone. Raadpleeg daarom de handleiding van uw eigen Android-smartphone.

In-Traffic reply app

Met de In-Traffic reply app kunt u automatisch reageren op oproepen en berichten wanneer u aan het rijden bent. De app werkt met diverse apps. Deze app meet simpelweg uw snelheid en op basis daarvan wordt het systeem automatisch ingeschakeld. Zo eenvoudig werkt het. Deze app is momenteel alleen beschikbaar voor Android. Mogelijk komt er nog een iOS-versie, maar daarover is tot dusver niets bekend.

SafeDrive

Gelukkig hebben iPhone-gebruikers wel een app die speciaal voor hen ontwikkeld is: SafeDrive. Deze app werkt nagenoeg hetzelfde als bovenstaande app, maar wel biedt het nog een extraatje. Als u rijdt en geen berichten verstuurd, krijgt u punten. Dat is natuurlijk leuk: wie rijdt het veiligst op de weg zonder op hun smartphone te kijken? Veilig met uw smartphone de weg op? Houd een wedstrijdje met uw vrienden!

Een goede autoverzekering

Ondanks alle maatregelen kan een ongeluk natuurlijk altijd voorkomen. Immers: een ongeluk zit in een klein hoekje. Heeft u al een goede autoverzekering of kunt u misschien nog besparen? U kunt hier direct autoverzekeringen vergelijken en overstappen. En als u dan toch aan het vergelijken bent, kunt u misschien ook nog een kijkje nemen in onze telecomvergelijker. Daarmee kunt u eenvoudig en snel verschillende smartphones met elkaar vergelijken.