Traag internet: wat kan ik hiertegen doen?

0 Comments

Het is ontzettend vervelend als je lang moet wachten op een internetwebsite. Het kan natuurlijk aan die bewuste website liggen, maar misschien ligt het ook wel aan jouw internetverbinding. Zijn andere websites ook erg traag? Dan heb je waarschijnlijk te maken met traag internet. Gelukkig zijn er meerdere manieren hoe je dit kunt oplossen. Daarover lees je uiteraard meer in dit artikel.

Traag internet is een vervelend probleem

Traag internet een vervelend probleem. Hierbij kun je niet alleen denken aan een website die sloom laadt, maar ook je films via Netflix of Videoland kunnen zodoende langzaam laden. Het gaat dan wel erg lang duren voordat je je serie helemaal hebt uitgekeken. Natuurlijk kan het voorkomen dat je internetpakket niet erg snel is, maar misschien heb je bijvoorbeeld ook het internetkastje ook wel op een verkeerde plek staan. Hieronder volgt een overzicht van de oorzaken en oplossingen.

Traag internet? Voer eerst een snelheidstest uit

Meten is weten en daarom kan het dus ook lonen om een snelheidstest uit te voeren. Via het internet zijn er verscheidene tests beschikbaar. Je kunt zowel een snelheidstest uitvoeren via de kabel als via het Wi-Fi netwerk. Via de website van je provider kun je vaak ook een test uitvoeren. Komt de snelheid in de buurt van de beloofde snelheid? Dan is dit wat je ongeveer kunt verwachten. Indien je daar niet tevreden mee bent kun je natuurlijk internet vergelijken en kiezen voor een ander abonnement. Is de snelheid ondermaats ten opzichte van het abonnement? Dan zijn er verscheidene dingen die je kunt doen.

DSL-internet

Heb je gekozen voor een ADSL- of VDSL-internetverbinding? Dan wordt de snelheid van internet beïnvloed door de afstand van je woning en de telefooncentrale. Het kan dus lonen om in dit geval te kiezen voor glasvezelinternet of voor een kabelverbinding.

Oplossingen voor traag internet

Niet iedereen wil graag overstappen en soms hoeft dat ook helemaal niet. De meeste mensen maken gebruik van het Wi-Fi netwerk. Vaak kun je het signaal van het Wi-Fi netwerk nog wel verbeteren.

Kastje

Vaak staat het kastje niet op de juiste plek. Zo is het niet verstandig om een kastje in de meterkast te zetten. Je kunt het kastje beter in de woonkamer plaatsen bovenop een kast. Het signaal voor Wi-Fi zal vaak dan al flink verbeteren.

Wi-Fi versterker

Heb je nog steeds last van traag internet? Dan kun je ook kiezen voor een Wi-Fi versterker. Met behulp van dit handige apparaatje wordt het signaal op een extra punt opgevangen. Veel huishoudens plaatsen een Wi-Fi versterker in de slaapkamer. De snelheid van internet wordt hier echter niet altijd beter van, maar wel wordt het bereik verbeterd.

Access points

Als alternatief kun je ook nog kiezen voor access points. Dit zijn apparaatjes die goed werken tegen een langzaam of traag internet. Deze access points moet je verbinden met de router door middel van kabels. Je zult dat dus wel eerst moeten aanleggen in huis, maar later kun je hier flink profijt van hebben.

Controleer je router

Tot slot is het ook van belang dat je router goed ingesteld is. Vrijwel iedereen maakt gebruik van een router met een 5GHz-frequentie. Je kunt dus ook kiezen voor een andere frequentie waar minder mensen gebruik van maken. Dat kan weer zorgen voor een positieve boost in je internetsnelheid.

Nog steeds traag internet? Vergelijk alle internetproviders

Heb je nog steeds traag internet in huis? Misschien kan het dan ook lonen om de overstap te maken. Er zijn immers ontzettend veel providers waar je uit kunt kiezen. Dat kan niet alleen handig zijn voor sneller internet, maar ook kun je vaak geld besparen. Je kunt hier alles-in-1 vergelijken voor de beste deal. Eventueel kun je ook alleen kiezen voor internet en tv.