Telefonie

0 Comments

Abonnement afsluiten voor toestel handig? 1Is een abonnement afsluiten voor toestel handig? Voor degenen die niet het geld hebben of over hebben voor een nieuwe telefoon kan het handig zijn. Maar u dient er wel rekening mee te houden dat u dan wel een krediet afsluit. U leent als het ware geld van de provider voor uw nieuwe smartphone. En het is ook wel begrijpelijk want een nieuwe telefoon kan aardig prijzig zijn. Als we kijken naar de gemiddelde aanschafprijs ligt deze tussen de €800 en €1200.

Abonnement afsluiten voor toestel handig?

Of een abonnement afsluiten voor toestel handig dat kunt u zelf het beste bepalen. Als u weet dat u de komende twee jaar vast zit aan een abonnement en dat geen probleem vind dan kunt u het overwegen. Het handige van het afsluiten van een dergelijk abonnement is dat u de gewilde telefoon niet ineens hoeft te betalen. Ook het merk en type telefoon hangt af van de hoogte van uw toestelkrediet. Als u zou kiezen voor de allernieuwste Apple telefoon dan wordt het maandbedrag ook hoger. Dit zijn nu eenmaal populaire telefoons en ze zijn duur in aanschaf.

De hoogte van de kosten van uw abonnement hangen samen met het toestel

Gaat u voor een ouder model dan betaalt u dus iets minder. U doet er altijd goed aan om de abonnementen met elkaar te vergelijken. Omdat providers nu eenmaal korting geven. En de ene geeft meer korting dan de andere. Het kan ook zo zijn dat u wel genoeg geld over heeft om het toestel los aan te schaffen. Dan is het even balen dat u zo’n groot bedrag moet neertellen maar dan hoeft u niet een tweejarig abonnement af te sluiten. U kunt wel kiezen voor een abonnement waarbij u een toestelkrediet aanvraagt voor een jaar. Maar dan moet u ook meer bijbetalen.

Dat zit zo, stel u sluit een abonnement af voor een jaar maar kiest óók voor een toestelkrediet. Dan moet u bijvoorbeeld als u de nieuwste iPhone kiest een paar honderd euro eenmalig betalen. En de rest van het bedrag betaalt u af via uw maandelijkse abonnementskosten. Het gaat er dus om wat u het liefste heeft. Gaat u wel voor een tweejarig abonnement mét toestelkrediet dan hoeft u vaak niet heel veel bij te betalen eenmalig. Vaak is het toestel dan zelfs gratis. In dit laatste geval kan een abonnement afsluiten voor toestel dus handig zijn voor u.

Alleen sim only kiezen als abonnement?

Wilt u enkel een abonnement afsluiten voor bellen, sms en data? Dan spreken we van een sim only abonnement. Deze kunt u afsluiten als u nog een goed werkend toestel heeft, of het nieuwe toestel los heeft aangeschaft. Sim only abonnementen zijn er in overvloed, en zelfs voor een tientje per maand kunt u dan al onbeperkt bellen en sms’en.

Wat kost een abonnement met toestelkrediet mij?

Als u dus wel kiest voor een abonnement afsluiten voor toestel dan moet u denken aan de kosten. Bij een dergelijk abonnement met bijvoorbeeld de iPhone kost het u ongeveer tussen de €50 en €65 per maand. Een dergelijke toestelbundel dus uw krediet kost u dan circa €20 tot €25 per maand. De overige kosten zijn die voor het bellen, sms en data. Dit ligt ook rond de €20 tot €25 per maand. Het is dus ook afhankelijk van wat u kiest. Gaat u voor onbeperkt bellen en sms? Of heeft u een grotere data bundel nodig? Hier kunt u dus allemaal op vergelijken. Hiervoor kunt u dus de telecomvergelijker van Aanbiedingen.com gebruiken.

0 Comments

Is je Android-smartphone allesbehalve snel en wil je je smartphone graag sneller maken? Dan kun je een aantal handige tips lezen in dit artikel. Met behulp van deze tips laden de apps (bijna) weer zo snel als je dat eerst gewend was!

Waarom worden smartphone minder snel?

Als je net een nieuw toestel hebt gekocht zal je merken dat de apps erg snel laden. Naar verloop van tijd gaat je telefoon echter langzamer reageren. De apps starten minder snel op en ook de batterij gaat misschien wel minder lang mee. Waarom wordt je smartphone nu eigenlijk minder snel? Dan heeft onder andere te maken met nieuwe updates. Nieuwe updates zorgen voor extra features, waardoor je telefoon meer rekenkracht nodig heeft. Als je telefoon over weinig vrij geheugen beschikt heeft het besturingssysteem meer tijd nodig om alles te lezen. Bovendien kan een verouderde accu er ook voor zorgen dat de CPU niet langer op zijn maximum werkt. Je kunt je smartphone dus sneller maken door deze oorzaken te ‘tackelen’.

Smartphone sneller maken? Maak geheugen vrij

Als je nog maar weinig geheugen vrij hebt op je telefoon zal dat er niet voor zorgen dat je smartphone sneller werkt. Daarom is het ook belangrijk om geheugen vrij te maken. Dat zorgt niet alleen voor een snellere smartphone, maar ook heb je altijd ruimte vrij voor nieuwe updates van het besturingssysteem.

Je kunt natuurlijk geheugen vrijmaken op meerdere manieren. Zo kan je bijvoorbeeld games verwijderen die je niet meer speelt. Ook kun je bijvoorbeeld foto’s verwijderen of verplaatsen naar Google Foto’s in een cloud. Bekijk sowieso even welke apps je niet meer gebruikt. Ongebruikte apps kun je namelijk snel verwijderen voor extra vrije ruimte.

Beschik je over een Android-smartphone? Dan kun je ook ruimte vrijmaken via de instellingen van je telefoon. Navigeer daarvoor naar Instellingen > Opslag > Ruimte vrijmaken.

Je kunt tot slot ook nog je cache legen. Dit is een map waar je telefoon allerlei gegevens in bewaart. Apps en webpagina’s starten hierdoor vlotter op, maar als je deze map nooit leegmaakt zal deze ook erg vol raken. Leeg deze daarom met enige regelmaat.

Kies voor Lite-apps

Heb je een vrij goedkoop Android-toestel? Dan is dit een handige tip voor jou om je smartphone sneller te maken. In de goedkopere toestellen wordt onder andere bespaard op rekenkracht en design. Omdat er ingeleverd is op rekenkracht kun je dus niet de grootste apps downloaden. Wel kun je kiezen voor Lite-apps. Dit zijn geoptimaliseerde apps voor je telefoon. Die nemen dus minder rekenkracht in gebruik en kunnen daardoor ook sneller laden.

Niet alleen Google heeft een Lite-versie van haar eigen apps gemaakt, ook verscheidene andere organisaties hebben dit ontwikkeld. Hierbij kun je onder andere denken aan Facebook, Twitter, Shazam en YouTube. De Lite-apps hebben kleinere installatiebestanden, laden sneller en het dataverbruik ligt bovendien ook lager. Je mist wel een aantal features, maar waarschijnlijk merk je dat niet eens.

Hogere animatiesnelheid

Voor veel acties heeft je toestel animaties. Je ziet bijvoorbeeld een animatie als je van scherm wisselt of wanneer je een nieuwe app downloadt. Het ziet er natuurlijk leuk uit, maar het kost ook weer rekenkracht van je telefoon. Wil je je smartphone graag sneller maken? Dan kun je deze instellingen ook wijzigingen. Daarvoor kun je navigeren naar Instellingen > Systeem > Over de telefoon. Tik vervolgens zevenmaal op het beeld en je krijgt dan de melding ‘Je bent nu ontwikkelaar’. Je kunt nu de ontwikkelaarsopties veranderen. Hier kun je de vensteranimatieschaal, overgangsanimatieschaal en duur van animatieschaal inzien. Als je deze opties instelt op 0,5x zal je al direct een verschil merken. Dit werkt alleen voor Android-telefoons.

Smartphone sneller maken? Vermijd wallpapers en widgets

Heb je momenteel allerlei wallpapers en widgets op je telefoon? Als je je smartphone sneller wilt maken is het raadzaam om wallpapers en widgets zoveel mogelijk te vermijden. Dat vraagt namelijk om heel veel resources en dat neemt dus rekenkracht in. Je kunt deze rekenkracht beter gebruiken voor het openen van apps of webpagina’s. Widgets bieden bovendien niet altijd meerwaarde, dus probeer hier daarom een goede keuze in te maken.

Nieuwe batterij

Indien je beschikt over een Android-telefoon kun je vaak een nieuwe batterij kopen. Batterijen zullen langzaam maar zeker capaciteit verliezen. Daarom kan het lonen om een nieuwe batterij te kopen. Indien je een zwakke batterij hebt kan je smartphone minder goed werken. De CPU wordt niet langer optimaal gebruikt.

Teruglopende prestaties vanwege een slechte batterij is in ieder geval gemakkelijk te verhelpen. Je kunt immers een batterij vervangen. Bij sommige smartphones wordt echter gewerkt met een vaste batterij, dus in dat geval is het vervangen niet zo eenvoudig. In dat geval kun je je batterij natuurlijk wel laten vervangen. Echter kost dat ook geld, dus kan een nieuwe smartphone misschien dan wel een betere keuze zijn. Daarvoor kun je uiteraard gebruikmaken van onze telecomvergelijker. Hier vind je talloze smartphones: van budgettelefoons tot high end smartphones.

Terug naar fabrieksinstellingen

Is je smartphone, ondanks de bovenstaande tips, vooralsnog niet sneller? Dan kun je eventueel nog kiezen voor de fabrieksinstellingen. Op die manier wis je alle data van je telefoon. Je telefoon is weer zo leeg als toen wanneer je je telefoon gekocht had. Er zijn dus geen apps meer, geen foto’s en video’s meer, geen muziek meer en alle andere bestanden zijn eveneens gewist. Je begint dus weer helemaal opnieuw.

Wil je niet alle data kwijtraken? Dan kun je eventueel een back-up maken. Hiervoor kun je diverse clouddiensten gebruiken, waaronder Google Drive (Android) of iCloud (iOS). Uiteraard kun je ook gebruikmaken van bijvoorbeeld Dropbox of STACK.

Hoe je je telefoon kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen verschilt per smartphone. Bij de meeste Android-telefoons kun je daarvoor navigeren naar Instellingen > Systeem > Opties voor resetten > Alle gegevens wissen. Tik vervolgens op de knop Telefoon resetten. Als je deze stappen correct doorloopt zal je telefoon zich helemaal wissen.

Toch liever een nieuwe telefoon?

Is je toestel simpelweg oud en beschikt ‘ie over een oud besturingssysteem? Dan kun je natuurlijk ook gewoonweg kiezen voor een nieuw toestel. Daarvoor kun je hier een abonnement GSM vergelijken. In het overzicht kun je talloze verschillende smartphones vinden: van budgetmodellen tot high end smartphones. Je kunt uiteraard verschillende providers vergelijken voor de beste deal. Wil je liever een los toestel kopen in combinatie met een sim only abonnement? Dan behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden.

0 Comments

Je smartphone opladen is iedere dag weer nodig. De accu van zo’n toestel gaat vaak niet langer dan 24 uur mee, maar je wilt je toestel ook niet voor een poosje missen. Kun je je smartphone dan maar beter opladen als je gaat slapen? Dan heb je je smartphone immers niet nodig. Of is dat eigenlijk niet het juiste moment? Wat is het juiste moment eigenlijk? Je leest het in dit artikel.

Tip: ben je wel toe aan nieuwe smartphone? Bekijk onze telecomvergelijker voor de laatste aanbiedingen.

Smartphone opladen en je accu

Volgens verscheidene mensen is het slecht voor je smartphone als je deze blijft opladen als ‘ie vol is. Het zou niet goed zijn voor de accu. Dat geldt echter alleen voor telefoons die al ouder zijn dan twee jaar. Je telefoon overladen kan sowieso al niet meer, want je smartphone stopt met opladen als ‘ie vol zit. De accu’s zijn in de loop der jaren ook steeds beter geworden, maar iedere accu wordt ouder en werkt daarmee dan ook minder goed.

In de nacht je smartphone opladen?

Goed, je weet nu dat je je smartphone kunt opladen voor een lange periode. De stekker hoeft er dus niet per se uit als ‘ie vol is. Is dat echter een verstandig idee? De accu blijft het langste leven als deze tussen de 50 en 80 procent vol is. De batterijen blijven zodoende actief en dat heeft een flinke invloed op de levensduur. Kies je ervoor om je smartphone ’s nachts op te laden? Dan blijft je telefoon dus voor een lange periode op 100 procent.

Oververhitting komt niet voor

Verscheidene mensen zijn ervan overtuigd dat oververhitting nog kan voorkomen. Gelukkig is dat niet het geval. Smartphones stoppen met opladen als deze helemaal vol zitten. Oudere accu’s konden nog weleens oververhit raken. Wel is het zo dat je smartphone iets warmer wordt als je deze oplaadt. Je kunt je telefoon daarom ook maar beter niet op je laken leggen als je slaapt.

Hoesje afdoen?

Als je je smartphone wilt opladen is het raadzaam om het hoesje af te doen. Je hoesje biedt natuurlijk goede bescherming, maar als je je toestel oplaadt is dat in principe niet nodig. Er ontstaat immers warmte en dat kan niet goed weg als de cover ervoor zit. Dat zorgt niet direct voor brandgevaar, maar wel gaat je accu hierdoor weer minder langer mee. Deze wordt immers warm.

Smartphone opladen als ‘ie uitstaat?

Wist je dat je je smartphone beter kunt opladen als deze helemaal uitstaat? Als je telefoon aanstaat verbruikt deze namelijk nog steeds energie. Bepaalde apps blijven namelijk actief en je mobiel blijft verbinding maken. Er wordt dus steeds stroom verbruikt omdat je telefoon wel een beetje leeg raakt. Natuurlijk gaat dit niet om veel geld, maar alle beetjes tegen sluipverbruik helpen natuurlijk. Wil je echt graag besparen op je energierekening? Stap dan over naar de goedkoopste energieleverancier. Je kunt hier energie vergelijken.

0 Comments

Niemand zit natuurlijk te wachten op een trage smartphone. Van de een op de andere dag kan je telefoon echter veel trager zijn. Toen je je telefoon kocht was ‘ie misschien wel veel sneller. Is dat de verbeelding of is dat echt zo? Waarom wordt je toestel trager? Je leest het in dit artikel.

Nieuwe smartphone

Als je net een nieuw toestel in huis hebt gehaald is deze altijd erg snel. Applicaties starten bijzonder snel op, websites laden erg snel en je kunt door menu’s bladeren zonder enige moeite. Na verloop van tijd merk je echter dat je telefoon steeds een beetje trager wordt. Een app opstarten kost meer moeite, websites laden duurt langer en ook schakelen tussen menu’s gaat nu niet meer zo soepel.

Misschien heb je al wel te maken met een trage smartphone. In de praktijk komt dit helaas veel voor. Als je een of twee jaar met een telefoon loopt wordt ‘ie dus echt langzamer. Waarom is dit eigenlijk zo? Dat is toch ook niet zo met een nieuwe auto na twee jaar? Er zijn verschillende redenen wat een trage smartphone veroorzaakt. Daarover vertellen we je hieronder meer.

Updates

Het besturingssysteem update zich steeds. Als je je telefoon weer voorziet van update worden software- en beveiligingsupdates geïnstalleerd. Dat heeft een impact op de prestaties van je smartphone. Sterker nog: dit kan ook zorgen voor een trage smartphone. Na verloop van tijd wordt je telefoon trager vanwege deze updates.

Dat heeft te maken met de aard van de app-updates. Sommige apps krijgen bijvoorbeeld een nieuwe uitstraling door middel van een nieuwe interface. Er komen ook weer nieuwe features bij waardoor een app zwaarder wordt. Dit vraagt dus ook weer meer van je telefoon. Je telefoon heeft bijvoorbeeld meer rekenkracht nodig. De updates worden namelijk gebaseerd op de nieuwe smartphones en de rekenkracht daarvan. Nieuwere toestellen kunnen dat dus ook nog prima trekken, maar dat de oudere modellen hebben hier meer moeite mee.

Ook software-updates kunnen bijdragen een trage smartphone. In feite werkt dat hetzelfde als met de apps. Updates in het besturingssysteem zorgen voor ook voor nieuwe features. Dit vraagt ook weer wat van de rekenkracht van je processor. Ook hiervoor geldt: voor nieuwe smartphones is dat geen probleem, maar voor de oudere modellen wordt dit lastiger. Je telefoon houdt minder rekenkracht over voor andere taken, waardoor ‘ie iets trager wordt.

Natuurlijk is het wel van belang dat je alle updates installeert. Je wilt natuurlijk genieten van nieuwe features, maar je wilt ook een veilig toestel hebben. Ook bugs worden verholpen door middel van updates. Zorg er daarom wel altijd voor dat je je smartphone update naar de meest recente versie.

Verminder het aantal apps

Je mag dan misschien geen invloed hebben op het aantal updates: je hebt wel invloed op het aantal apps op je telefoon. Als je ervoor kiest om minder apps te installeren hou je meer opslagruimte over. Je telefoon heeft dus minder moeite om te zoeken naar vrije opslagruimte voor updates. De nieuwste smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met UFS-geheugen, waardoor lezen en schrijven vlotter gaat.

Accu

De accu van je telefoon gaat ook steeds iets minder goed werken. Dat merk je natuurlijk vooral aan de batterijduur van je telefoon. Een oude accu gaat vanzelfsprekend minder lang mee dan een gloednieuwe accu. Zo’n accu raakt namelijk steeds iets meer kwijt van zijn oorspronkelijke accucapaciteit. De prestaties van je telefoon worden hier ook door beïnvloed. De processor wordt namelijk warmer en vraagt daardoor meer van je telefoon. Gelukkig zorgen smartphone-fabrikanten wel voor beveiligingsmaatregelen zodat een trage smartphone zoveel mogelijk wordt voorkomen. Toch heeft dat vooralsnog altijd nog wel een beetje invloed.

Onder andere Apple heeft weleens een update doorgevoerd in hun iPhones. Deze update zorgde er in 2017 voor dat de batterij minder lang mee ging, maar dat de processor nog wel snel bleef werken. Gebruikers waren het hier echter niet mee eens. De Amerikaanse fabrikant gaf toen aan dat de accu kon worden vervangen tegen een scherpe prijs. Zo wilde CEO Tim Cook het weer rechtzetten.

Toch liever een nieuwe smartphone?

Een trage smartphone is natuurlijk niet altijd te voorkomen. Als je inmiddels een oud toestel hebt kan het natuurlijk zijn dat deze aan vervanging toe is. Misschien ziet je telefoon vanbuiten er nog goed uit maar werkt je toestel vanbinnen niet meer zo goed. Je kunt hier een abonnement gsm vergelijken. Je kunt daarmee flink besparen op je nieuwe toestel + abonnement. Via onze website kun je profiteren van exclusieve telecom acties en aanbiedingen.

0 Comments

Er zijn ontzettend veel mensen met een smartphoneverslaving. Soms wil je gewoon even weten wat er allemaal verstuurd is op de app. Heeft iemand nog iets leuks op Facebook geschreven? In dit artikel vertellen we hoe je van je smartphoneverslaving af kunt komen. Dat is gemakkelijker dan je denkt.

Smartphone en smartphoneverslaving

Toen de smartphones eenmaal geïntroduceerd werden werd de wereld op de kop gezet voor velen. Daar bedoelen we overigens niets negatiefs mee: de smartphone brengt namelijk ontzettend veel handige functies met zich mee. Als je je portemonnee bent vergeten kun je nog gewoon betalen met je telefoon. Je nieuwe truitje kan je ook gemakkelijk via je telefoon bestellen. Smartphones zijn echt alleskunners en dat maakt het wellicht ook een tikkeltje verslavend. Hoe kun je nou van zo’n smartphoneverslaving afkomen? Je leest het in dit artikel.

Onderzoek naar smartphoneverslaving

Er is natuurlijk veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de smartphoneverslaving. Inmiddels is er zelfs een term voor bedacht: nomofobie. Bij deze stoornis willen mensen graag naar hun smartphone grijpen. Als zij hun smartphone vasthouden wordt er een soort beloningssysteem aangezet. Sommige mensen kunnen zelfs angstig worden als zij hun smartphone niet dichtbij zich hebben. Het is natuurlijk niet erg om met je smartphone te zitten zolang je dit maar met mate doet. In dit artikel lees je handige tips hoe je van je smartphoneverslaving afkomt.

Zo kom je van je smartphoneverslaving af

Ben je een beetje verslaafd aan je smartphone? Zo kom je van je smartphoneverslaving af. Lees onze handige tips.

1. Bekijk hoeveel je je smartphone gebruikt

Meten is weten en daarom is het wel zo fijn als je weet hoe vaak je je smartphone nu echt gebruikt. Kun je al wel spreken over een smartphoneverslaving of heb je je telefoon helemaal niet zo vaak in de handen? Voor zowel Android-toestellen als iOS-toestellen zijn hier handige features voor. Vanaf Android P en iOS 12 is dit automatisch ingebouwd in je smartphone. Heb je een ouder Android-toestel? Dan kun je in Play Store zoeken naar Checky en Space of Break Phone Addiction. Je iPhone kun je natuurlijk gewoon updaten naar de meest recente versie.

2. Vermijd games of verslavende apps

Het is natuurlijk erg leuk om spelletjes te spelen. Echter kan dat ook zorgen voor een flinke smartphoneverslaving. Je wilt net weer een level hoger komen of je wilt alle mogelijke Pokémons vangen die er zijn. Ook de game Candy Crush kan erg verslavend zijn. Het kan dus ook lonen om dit gewoonweg niet te downloaden. Daarmee bespaar je veel uurtjes op je smartphone die je dan iets productiever kunt inzetten.

3. Schakel notificaties uit en leg je telefoon weg

Je kunt je smartphoneverslaving ook flink verminderen door je telefoon simpelweg weg te leggen. Voordat je dat doet is het belangrijk dat je de notificaties uitzet. Je moet natuurlijk niet tussendoor geluiden horen. Bij Android-telefoons kun je dit uitzetten via de prioriteitsmodus bij Quick Settings. Hier kun je kiezen voor Totale Stilte. Bij iOS kan je navigeren naar Instellingen > Apps > Meldingen uitschakelen. Om notificaties op je iPhone uit te schakelen ga je naar Instellingen > Berichtgeving > Berichten en kun je schuifknop van ‘Sta berichtgeving toe’ wijzigen.

Wil je niet met de instellingen rotzooien? Leg je smartphone dan op zolder neer en ga beneden zitten! Dan zal je je telefoon gegarandeerd ook niet horen.

4. Schermtijd en schermlimiet

Je kunt je smartphoneverslaving ook indampen door een schermtijd en schermlimiet in te stellen. Hoeveel uren per dag wil jij maximaal op je telefoon besteden? Je kunt bijvoorbeeld maximaal een half uurtje op Facebook zitten per dag. Ook kun je een tijdslimiet voor jezelf instellen voor bepaalde games.

In plaats van spelen met je smartphone kun je natuurlijk ook lekker aan tafel zitten met het hele gezin. Hoe was je dag? Hoe was het op school of werk? Dat zijn leuke gespreksonderwerpen waarbij je je telefoon helemaal niet nodig hebt.

5. Sporten

Wil je van je smartphoneverslaving af? Ga dan lekker sporten en laat je telefoon thuis. Sporten is erg ontspannend en je hebt je telefoon hier ook helemaal niet nodig. Je kunt gaan hardlopen, fitnessen of gewoonweg een andere leuke sport. Ook hier beleef je veel plezier aan en het is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Toe aan een nieuwe smartphone?

Ben je inmiddels wel toe aan een nieuwe smartphone? Maak dan gebruik van onze telecomvergelijker. Op basis van jouw voorkeuren kun je gemakkelijk en snel nagaan welk abonnement het beste bij jou past. Een abonnement gsm afsluiten is erg eenvoudig. Beschik je momenteel nog over een prima toestel? Dan kun je hier ook sim only vergelijken. Daarmee kies je voor een abonnement zonder toestel.

0 Comments

Nederlanders vinden het over het algemeen erg prettig om in het buitenland ook lekker te kunnen internetten (en bellen). Je kunt dan gewoon je foto’s en video’s plaatsen op je Instagram-verhaallijn of op je Snapchat-story. Ook kun je berichtjes via WhatsApp delen met je vrienden en familie. Hoe zit het nu precies met internet en bellen in het buitenland? Daarover lees je meer in dit artikel.

Internet en bellen in het buitenland: roaming

Als je gebruik wilt maken van het internet en als je wilt bellen in het buitenland wordt er gebruikgemaakt van roaming. Speciaal voor internet spreekt men ook wel over dataroaming. Dat houdt in dat je provider gebruikmaakt van het netwerk van een andere provider. Indien er sprake is van roaming zullen er andere ‘regels’ gelden dan zoals we in Nederland gewend zijn.

Internet en bellen in het buitenland: binnen de Europese Unie

Binnen de Europese Unie is het gebruik van je smartphone gelukkig gereguleerd. Het Europese Parlement heeft hiervoor afspraken gemaakt. Je kunt daardoor veel goedkoper gebruikmaken van het internet in het buitenland. Ook kun je veel goedkoper bellen binnen de Europese Unie. Een MB is tot wel 1.000 keer goedkoper geworden en dat is natuurlijk waanzinnig. Sinds 15 juni 2017 zijn de roamingkosten verleden tijd geworden. Met je Nederlandse bundel kun je dus in heel Europa gebruikmaken van internet en bellen in het buitenland.

Landen binnen Europa

De Europese Unie is iets anders dan Europa. Niet elk Europees land is lid van de Europese Unie. Hier kunnen dus ook andere regels gelden. Ben je op vakantie in Turkije? Dan biedt alleen Vodafone de mogelijkheid om hier ook te bellen en te internetten volgens je normale Nederlandse bundel. Zwitserland is ook geen onderdeel van de Europese Unie. Onder andere KPN en Vodafone bieden hier wel hun diensten aan. T-Mobile bijvoorbeeld niet. Noorwegen hoort eveneens niet bij de Europese Unie, maar ligt wel binnen Europa. Daarom is het ook raadzaam om van tevoren na te gaan welke regels er gelden om hoge kosten voor internet en bellen in het buitenland te voorkomen.

Onbeperkte abonnementen

Tegenwoordig zijn er steeds meer providers die onbeperkte abonnementen aanbieden. Daarvoor is een zogeheten Fair Use Policy samengesteld. Zo mag je bij T-Mobile wel onbeperkt internetten in Nederland, maar is dit gelimiteerd tot 14GB internetdata in een ander land uit de Europese Unie. Bij Tele2 en Vodafone is dat 12GB internetdata. Dat is natuurlijk nog steeds erg veel, maar het in ieder geval belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent.

KPN heeft geen limiet ingesteld bij hun grote datapakketten. Je kunt hier ook kiezen voor internetpakketten van 50GB of 100GB. Dit mag je ook volledig in het buitenland gebruiken als je dat graag wilt.

Sommige providers gaan wel na hoeveel je je abonnement gebruikt in het buitenland. Gebruik je je abonnement alleen maar in Spanje bijvoorbeeld? Dan kunnen zij hier extra kosten voor in rekening brengen. Als je echter een goede reden hebt kun je deze kosten weer laten vallen.

Internet en bellen buiten de Europese Unie

Binnen de Europese Unie hoef je gelukkig niet meer bang te zijn voor hoge telefoonrekeningen. Ga je echter iets verder van huis? Dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk om goed op te letten. Hier kan het immers nog steeds erg prijzig worden. De kosten kunnen flink variëren per bestemming. Als je in een land aankomt krijg je direct een sms’je van je provider met daarin de huidige kosten. Je kunt lokaal natuurlijk een nieuw simkaartje ophalen zodat je hier goedkoper gebruik kunt maken van het internet en kunt bellen in het buitenland. Eventueel kun je ook een datapakket kopen van je Nederlandse provider. Dat is echter wel gelimiteerd tot een aantal MB en dat kan dus ook snel opraken.

Internet en bellen in het buitenland: voorkom hoge kosten

Wil je graag gebruikmaken van het internet en wil je bellen in het buitenland? Dan is het natuurlijk van groot belang dat je hoge kosten voorkomt. Zo kun je flink besparen op belkosten.

Besparen op belkosten

 • Probeer zoveel mogelijk te bellen via Messenger, WhatsApp of Skype via een Wi-Fi netwerk. Op die manier hoef je geen kosten te betalen voor het aantal minuten dat je belt;
 • Wil je toch liever bellen via de telefoonlijn? Controleer dan in welke zone je zit en wat het zonetarief is. Daarmee ben je op de hoogte van de kosten waar je mee te maken krijgt;
 • Check alle voorwaarden voor eventuele bundels in het buitenland.

Besparen op datakosten

Datakosten kunnen onopgemerkt ook ineens erg hoog zijn. De meeste providers stellen gelukkig een limiet van 50 euro (exclusief btw) in. Toch wil je dat bedrag liever niet ‘verliezen’ voor een beetje internetgebruik. Zo kun je besparen op dataverbruik in het buitenland:

 • Maak gebruik van gratis Wi-Fi, zodat je geen gebruik hoeft te maken van je mobiele data via je abonnement;
 • Zet de functie dataroaming uit als je geen gebruikmaakt van het internet;
 • Zorg ervoor dat bepaalde apps geen internetdata verbruiken. Wil je bijvoorbeeld alleen gebruikmaken van WhatsApp? Zorg ervoor dat dit dan de enige app is die toegang heeft tot je internetdata;
 • Met behulp van een datateller kun je nagaan hoeveel MB’s je al verbruikt hebt;
 • Bekijk geen video’s op Facebook als je gebruikmaakt van je reguliere internetbundel. Ook story’s op Instagram en Snapchat kun je beter niet kijken. Dat kost veel data. Maak liever gebruik van een Wi-Fi netwerk;
 • Zet automatisch updaten voor apps uit, maar sta dit alleen toe in verbinding met een Wi-Fi netwerk.

Een nieuw smartphone-abonnement uitkiezen?

Wil je graag gebruikmaken van het internet en wil je graag bellen in het buitenland? Kies dan een abonnement die bij je past. Als je op reis gaat naar Zwitserland of Turkije kan het bijvoorbeeld lonen om te kiezen voor een Vodafone-abonnement. Wil je graag onbeperkt kunnen internetten in het buitenland? Dan kan een KPN-abonnement ook erg geschikt zijn. Je kunt hier een sim only abonnement vergelijken en hier kun je kiezen voor een gsm-abonnement.

0 Comments

Heb je je smartphone ergens neergelegd, maar zou je niet meer weten waar precies? Dan kun je je smartphone hopelijk nog weer terugvinden. In dit artikel lees je een aantal praktische tips als je je smartphone kwijt bent.

Smartphone kwijt

Het overkomt iedereen natuurlijk weleens: je bent je smartphone kwijt. Soms ben je je smartphone ‘gewoon’ thuis kwijt en zal je het toestel waarschijnlijk wel weer snel terugvinden. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je je telefoon op het terras bent vergeten. Dat is al iets vervelender, omdat je telefoon nu ook echt spoorloos kan zijn.

Het is in ieder geval belangrijk dat je niet in paniek raakt. Je kunt dan namelijk het beste blijven nadenken. Voor zowel iOS als Android zijn er gelukkig handige apps waarmee je je telefoon weer terug kunt vinden. Dit zijn erg moderne technieken die je smartphone op enkele centimeters nauwkeurigheid kunnen traceren. Wat kun je nu precies doen als je je smartphone kwijtgeraakt bent? In dit artikel lees je daar meer over.

Tip: ben je op zoek naar een nieuw abonnement? Je kunt hier een nieuw abonnement gsm vergelijken.

Houd hier rekening mee

Hieronder zullen we beschrijven welke stappen je kunt ondernemen om je Android- of iOS-toestel weer terug te vinden. Toch is het ook belangrijk om te weten dat deze bedrijven je ook te allen tijde kunnen volgen als je de functie aan hebt. Er wordt gebruikgemaakt van real-time tracking op je telefoon. Je kunt dit dus ervaren als een inbreuk voor je privacy, maar dat laten we natuurlijk graag aan jou over.

Overigens werken deze diensten alleen in combinatie met het internet. Je hebt dus mobiele data of een Wi-Fi netwerk nodig als je dit wilt laten werken. Als je smartphone leeg is wordt het ook erg lastig om deze weer terug te vinden.

Wel kun je je telefoon op afstand laten wissen, ook wanneer deze helemaal leeg is. Je smartphone wordt dan namelijk gewist zodra deze weer aangaat.

iOS smartphone kwijt (iPhone)? Zo vind je je telefoon weer terug

Ben je je iPhone smartphone kwijt? Dan kun je bekijken waar je telefoon zich bevindt door middel van het onderstaande stappenplan.

 • Als je gebruik wilt maken van deze optie is het belangrijk dat de functie ‘Zoek mijn iPhone’ is ingeschakeld. Daarvoor ga je naar Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone. Via de schuifknop kun je je laatste locatie bekijken. Als je batterij bijna leeg is maakt je smartphone zijn laatste locatie bekend via de app. Het is ook belangrijk dat je de functie locatievoorzieningen aanzet. Daarvoor kun je navigeren naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen.
 • Je kunt vanaf nu de app ‘Zoek mijn iPhone’ gebruiken om je smartphone terug te vinden. Automatisch kijkt Apple nu naar de locatie van je telefoon. Er verschijnt een kleine map waarbij je kunt inzien waar je telefoon zich bevindt. Dat is natuurlijk ideaal als je je smartphone kwijt bent.
 • Je kunt je smartphone nu op verschillende manieren terugvinden. Je kunt namelijk een geluidje afspelen. Daarmee kun je nagaan of je telefoon nog bij jou in de buurt is. Eventueel kun je ook gebruikmaken van de zogeheten Verloren-modus. Daarmee kun je je telefoon op afstand vergrendelen. Ook kun je een persoonlijke boodschap sturen naar de vinder. Creditcards of andere betaalpassen worden (tijdelijk) geblokkeerd. Als je wilt kun je alle content ook op afstand van je telefoon wissen.

Android smartphone kwijt

Heb je geen iPhone, maar een Android smartphone? Dan kun je deze uiteraard ook terugvinden als je deze kwijt bent. Daarvoor kun je het onderstaande stappenplan bekijken.

 • Het is belangrijk dat je de app inschakelt waarmee je je smartphone kunt terugvinden indien je deze kwijt raakt. Daarvoor kun je ‘Vind mijn apparaat’ inschakelen. Standaard staat dit op iedere Android-smartphone. Heb je dit per abuis een keer verwijderd? Dan kun je de app gelukkig weer downloaden vanuit de Play Store. Je kunt de functies inschakelen via Instellingen > Beveiliging en locatie > Vind mijn apparaat. Per Android-toestel kan de locatie overigens wel een beetje verschillen, dus mogelijk dat dit onder een andere instellingen-tab staat.
 • Via het tabblad Beveiliging en locatie kun je ook het kopje Privacy Daar kun je je locatie inschakelen zodat je nauwkeurig kunt nagaan waar je telefoon zich bevindt. Aan de hand van gps, Wi-Fi en mobiele netwerken verzamelt Google waar je telefoon zich bevindt.
 • Je kunt Google ook nog toegang geven tot jouw locatiegeschiedenis. Je smartphone kan ook daardoor weer gemakkelijker worden teruggevonden indien je je smartphone kwijtraakt. Dat kun je inschakelen via Instellingen > Beveiliging en locatie > Locatiegeschiedenis van Google.
 • Alle instellingen zijn nu keurig ingesteld. Via de app ‘Vind mijn apparaat’ kun je nu gemakkelijk terugvinden waar je telefoon zich bevindt. Overigens kun je ook je andere Android-toestellen op terugvinden. Je kunt daarmee dus ook andere apparaten hierop aansluiten;
 • Google zal verbinding proberen te maken met je telefoon. Je kunt je locatie vervolgens terugzien op een kaartje dat wordt getoond. Hier vind je bovendien nog andere informatie, waaronder het accupercentage en of je telefoon is verbonden met het netwerk of Wi-Fi;

Je Android-telefoon terugvinden

Ben je je smartphone kwijt? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een geluid afspelen. Dat werkt ook wanneer je smartphone in stille modus staat. Als alternatief kun je ook je smartphone vergrendelen en je uitloggen op je Google-account. Dat is een handige stap als je je smartphone echt kwijt bent. Is je smartphone helemaal kwijt? Dan kun je je data op afstand wissen, ook wanneer je telefoon al uitgevallen is. De data wordt verwijderd zodra je telefoon weer opgestart wordt.

Gevolgen smartphone kwijt

Als je je smartphone kwijt bent brengt dat meerdere gevolgen met zich mee. Je zult niet alleen een nieuwe smartphone moeten uitzoeken, maar ook kan je persoonlijke data mogelijk gebruikt worden door derden. Je wilt natuurlijk niet dat iemand anders inzage heeft op je creditcardgegevens of bijvoorbeeld je persoonlijke foto’s en video’s. Zorg er daarom voor dat je de functie wel inschakelt voor het geval je smartphone wel kwijtraakt. Ben je je telefoon helemaal kwijtgeraakt en wil je wel weer zo snel mogelijk een nieuwe? Maak dan gebruik van onze telecomvergelijker voor de beste deal.

0 Comments

Als je wilt kun je nu een iPhone 11 abonnement vergelijken. Deze nieuwe smartphone van Apple beschikt over een extra camera ten opzichte van haar voorganger (de XR) en ook is de hardware flink verbeterd. Er zijn echter nog veel meer wijzigingen doorgevoerd en daarover vertellen we uiteraard meer in dit artikel. Wil je liever direct de prijzen vergelijken bij de verschillende providers? Dan kun je hier gebruikmaken van onze telecomvergelijker.

iPhone 11 abonnement vergelijken: kies je kleur en opslaggeheugen

Wil je graag een iPhone 11 abonnement vergelijken? Dan heb je meerdere keuzemogelijkheden. Zo kun je namelijk niet alleen kiezen voor verschillende kleuren, maar ook kun je een keuze maken in het opslaggeheugen. Daar vertellen we je daar graag meer over.

Verschillende kleuren

Als je graag een nieuwe smartphone in huis wilt halen kan een iPhone 11 abonnement vergelijken een goede keuze zijn. Je hebt in ieder geval keuze uit talloze kleuren. Apple heeft namelijk gekozen voor zes verschillende kleuren: wit, zwart, groen, geel, paars en rood. Het zijn vrijwel allemaal vrij lichte kleuren en dat ziet er bijzonder goed uit. Ten opzichte van de XR zijn de kleuren in ieder geval aangepast. Zo is de witte kleur veel zachter gemaakt en doet dit eerder denken aan spierwit. Het maakt niet uit welke kleur je kiest: de prijzen zijn in dit geval helemaal gelijk. Het prijsverschil zit namelijk in de hoeveelheid opslaggeheugen die je kiest.

Opslaggeheugen

Wil je graag een iPhone 11 abonnement vergelijken? Dan heb je keuze uit meerdere formaten qua opslaggeheugen. Het instapmodel beschikt over 64GB opslaggeheugen, de tweede versie heeft 128GB opslaggeheugen en de derde versie heeft 256GB opslaggeheugen. Je kunt het geheugen van een Apple smartphone nadien niet uitbreiden, dus het is belangrijk dat je hier een goede keuze in maakt. Een gedeelte van het opslaggeheugen wordt al ingenomen door het besturingssysteem. Zorg er daarom voor dat je kiest voor een formaat dat bij jou past. Maak jij bijvoorbeeld graag veel foto’s en wil je deze op je smartphone bewaren? Dan kan iets meer geheugen wellicht een goede keuze zijn.

iPhone 11 abonnement vergelijken bij verschillende providers

Als je een iPhone 11 abonnement wilt vergelijken heb je keuze uit verschillende providers. Je kunt onder andere kiezen voor Vodafone, KPN, T-Mobile en meer. Bij T-Mobile kun je ook kiezen voor een e-sim. In dat geval krijg je geen los simkaartje meer en wordt je smartphone daarmee op afstand geactiveerd. Met behulp van ons vergelijkingssysteem kun je uiteraard gemakkelijk en snel berekenen welke provider het beste bij jou past.

Tijdens het vergelijken kun je gebruikmaken van verscheidene filters. Zo kun je onder andere aangeven hoeveel belminuten je graag wilt, hoeveel internetdata je nodig hebt en welke contractduur je graag wilt. Op basis van jouw invoer staat de goedkoopste aanbieder bovenaan.

Verbeteringen iPhone 11 t.o.v. iPhone XR

Ben je benieuwd naar de verbeteringen van de iPhone 11 ten opzichte van haar voorganger, de XR? Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verbeteringen. Er is onder andere gewerkt aan de hardware, de accucapaciteit, een extra camera en de smartphone is veiliger dan ooit tevoren.

Betere hardware en prestaties

Ten opzichte van haar voorganger is de hardware flink verbeterd. Het nieuwe toestel beschikt namelijk over een A13 Bionic chip. Dit is de snelste chip die nu beschikbaar is voor een smartphone. Overigens zit dezelfde chip in de Pro-variant. Deze chip is maar liefst 20 procent krachtiger dan haar voorganger, dus dat is een flinke vooruitgang.

Extra camera

Dit is wellicht wel de grootste verbetering ten opzichte van de XR: er is een extra camera toegevoegd. Er zijn nu dus twee camera’s aanwezig. De extra 12-megapixelcamera is ideaal voor het maken van panoramafoto’s en groepsfoto’s. Daarnaast komen portretfoto’s ook beter uit de verf. Het is dus zeker een verbetering ten opzichte van haar voorganger.

Naast een extra camera is er ook een nachtmodus aanwezig. Daarmee kun je betere foto’s maken gedurende de avonduren. Een flitser is daardoor niet meer nodig en ook dat is natuurlijk een welkome vooruitgang.

Betere accu

De accu is ook flink verbeterd. Niet alleen de accucapaciteit is verbeterd, maar ook de eerdergenoemde hardware is verbeterd. Dat zorgt gezamenlijk voor een verbeterde accucapaciteit. Bovendien kun je nu ook snelladen met je smartphone. Binnen een half uur zit je smartphone vol met deze snellader. Houd er rekening mee dat deze niet standaard inbegrepen is al je deze smartphone gaat bestellen. Als je een iPhone 11 abonnement wilt vergelijken zal je deze er dus los moeten bijbestellen indien je de snellader graag wilt. Uiteraard wordt de standaardoplader er wel standaard bij geleverd.

Veiliger dan ooit tevoren

Er is ook hard gewerkt aan de veiligheid van de smartphone. Veiligheid en privacy zijn belangrijke thema’s en niet voor niets heeft Apple hier dan ook aan gewerkt. De precieze locatie van je smartphone kun je nu nog beter doorsturen naar je andere Apple-apparaten. Face ID is bovendien ook verbeterd en je kunt je smartphone daardoor sneller ontgrendelen. Dat is natuurlijk ook altijd wel prettig, want het kan natuurlijk nooit snel genoeg.

Vernieuwde kleuren

We hebben het al eventjes besproken, maar je hebt nu ook keuze uit andere kleuren. Zo kun je kiezen voor wit, zwart, groen, geel, paars en rood. Natuurlijk is dat geen verbetering waar je een iPhone 11 abonnement voor gaat vergelijken, maar het is toch weer even anders dan de voorganger. Je kunt natuurlijk zelf je favoriete kleur uitkiezen en er worden geen andere tarieven gerekend per kleur.

Vergelijk alle aanbieders met elkaar

Wil je graag een iPhone 11 abonnement vergelijken? Op onze website ben je aan het juiste adres. Je kunt gemakkelijk en snel op zoek naar de beste deal. Je kunt hier namelijk een GSM abonnement vergelijken. Geef gerust aan wat je voorkeuren zijn. Zo kun je aangeven welke contractduur je wilt, hoeveel internetdata je nodig hebt en hoeveel belminuten je nodig hebt. Op basis van deze gegevens staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

PS: kies je liever voor de iPhone Pro? Je kunt hier een iPhone 11 Pro abonnement vergelijken.

0 Comments

Wil je graag een innoverende smartphone kopen? Apple heeft zojuist weer een nieuwe smartphone op de markt gebracht. Je kunt nu online een iPhone 11 Pro abonnement vergelijken. Deze nieuwe smartphone, van het Amerikaanse merk Apple, beschikt over nieuwe functies en heeft een derde cameralens. Ook een nachtmodus en een verbeterde processor is aanwezig op de nieuwe smartphone van de Amerikaanse elektronicafabrikant. Wil je graag prijzen vergelijken? Raadpleeg dan onze telecomvergelijker en ga snel op zoek naar de beste deal.

iPhone 11 Pro abonnement: meerdere keuzemogelijkheden

Wil je graag een iPhone 11 Pro abonnement vergelijken? Dan heb je meerdere keuzemogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen voor zowel de normale Pro-editie als de Pro Max editie. Er is ook een gewone iPhone 11 beschikbaar, maar dat is een andere prijsklasse en daarom zullen wij daarvoor een apart artikel aanmaken.

Reguliere iPhone 11 Pro

De reguliere iPhone 11 Pro is de smartphone die doet denken aan de eerder uitgebrachte iPhone XS. Qua formaat zijn de smartphones gelijk aan elkaar, maar uiteraard heeft deze nieuwe Pro-editie weer wat nieuwe features. Zo kun je nu gebruikmaken van een derde cameralens, is er een nachtmodus aanwezig op de camera, kun je genieten van een betere processor en is de accuduur flink verbeterd. Ditmaal kun je kiezen uit vier verschillende kleuren, namelijk: middernachtgroen, spacegrijs, zilver en goud.

iPhone 11 Pro Max

Wil je liever kiezen voor een groter toestel? Dan kun je een iPhone 11 Pro Max abonnement vergelijken. Dit model is de opvolger van de XS Max. Alhoewel de formaten gelijk aan elkaar zijn beschikt ook dit toestel natuurlijk over nieuwe features. Deze zijn gelijk aan de reguliere Pro-versie, maar de accu gaat wel een uurtje langer mee. Verder heb je dus ook de nachtmodus, een extra lens en de krachtige processor. Ook hiervoor geldt dat je keuze hebt uit de vier kleuren middernachtgroen, spacegrijs, zilver en goud.

iPhone 11 Pro abonnement vergelijken

Een iPhone 11 Pro abonnement vergelijken is natuurlijk een verstandige keuze. Er zijn uiteraard meerdere providers die deze nieuwe smartphone van Apple aanbieden. Je kunt dus terecht bij de grotere providers, zoals Vodafone, T-Mobile en KPN, maar ook kleinere aanbieders bieden de smartphone aan. Met behulp van ons vergelijkingssysteem kun je gemakkelijk en snel online nagaan welke aanbieder het voordeligste is.

Indien je graag wilt kiezen voor e-sim is het belangrijk dat je kiest voor T-Mobile. Op moment van schrijven is dit namelijk de enige aanbieder die deze simkaart aanbiedt. In het vergelijkingssysteem kun je uiteraard je voorkeuren aangeven. Op basis van het aantal minuten, de hoeveelheid internetdata, de contractduur en het bedrag dat je zelf wilt inleggen kun je gemakkelijk nagaan welke deal het beste bij jou past.

Wat zijn de verbeteringen op de iPhone 11 Pro (Max)?

Als je een iPhone 11 Pro abonnement wilt vergelijken is het natuurlijk wel zo prettig als je weet welke verbeteringen er zijn doorgevoerd ten opzichte van het vorige model. Hieronder lees je over een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Hardware en snel opladen

Op het gebied van hardware is er een forse verbetering doorgevoerd. Deze nieuwe smartphones beschikken namelijk allebei over de A13 Bionic chip. Dit is de snelste smartphonechip die nu op de markt is en is exclusief verkrijgbaar voor de smartphones van Apple. Sterker nog: deze chip is zelfs door Apple ontwikkeld!

Deze snellere chip zorgt niet alleen voor een snellere smartphone, maar ook gaat de accu hierdoor langer mee. Ter vergelijking: de Pro gaat 4 uur langer mee dan de XS, terwijl de Pro Max maar liefst 5 uur langer meegaat dan de XS Max. Bij de vorige uitgave was de batterijduur al een knappe prestatie, maar dat is het nu al helemaal!

Een extra camera

Maak jij maar al te graag kiekjes met je smartphone? Dan is een iPhone 11 Pro abonnement vergelijken zonder twijfel een goede keuze. Je kunt nu namelijk genieten van een derde cameralens. Daarmee kun je prachtige brede foto’s maken. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld landschappen, maar ook voor grote groepsfoto’s. Ook kun je veel mooiere panoramafoto’s maken en dat is ook zeker een voordeel. Wellicht is dit dan ook wel de beste verbetering op deze smartphones ten opzichte van de XS en de XS Max.

Verbeterde frontcamera

Niet alleen is er een camera aan de achterzijde bijgekomen, maar ook de frontcamera is flink verbeterd. Zo is het aantal megapixels verhoogd, maar ook kun je nu gebruikmaken van een handige nachtmodus. Je kunt hierdoor veel betere foto’s maken in het donker zonder dat je daarvoor je flitser hoeft te gebruiken. Op het gebied van de camera aan zowel de voor- als achterzijde is het toestel dus flink verbeterd.

Waterdichter

Deze nieuwe smartphones zijn bovendien ook nog eens waterdichter dan haar voorgangers, de XS en XS Max. Laatstgenoemde toestellen kunnen namelijk tot twee meter onderwater, terwijl de nieuwe Pro-modellen tot vier meter onderwater kunnen. Dat is dus twee keer zo diep en dat is wel zo prettig op je volgende vakantie. De behuizing is verbeterd waardoor het toestel meer druk aankan.

Je kunt hier je iPhone 11 Pro abonnement vergelijken

Ben je overtuigd en wil je graag een iPhone 11 Pro abonnement vergelijken? Dan ben je op onze website aan het juiste adres. Je kunt namelijk hier abonnement gsm vergelijken. In het vergelijkingssysteem kun je gemakkelijk en snel je wensen aangeven. Zo kan je deze nieuwe iPhones vergelijken met andere telefoons, maar ook kun je vergelijken op providers. Je kunt zelf aangeven welk budget je hebt, hoeveel belminuten je nodig hebt en hoeveel internetdata je nodig hebt. Op basis daarvan kun je gemakkelijk en snel de beste deal uitzoeken. Goed vergelijken is erg verstandig, want zo betaal je nooit meer te veel voor je aankomende toestel.

Als je wilt kun je natuurlijk ook een los toestel kopen. De instapprijs voor de iPhone 11 Pro is 1.159 euro, terwijl je voor de Pro Max 1.259 euro betaalt. Heb je meer geheugen nodig in je smartphone? Dan kan dat ook, maar daar betaal je ook meer voor. Bekijk daarvoor gerust de aanbiedingen op onze website.

0 Comments

Eens in de zoveel tijd kies je natuurlijk graag voor een nieuwe telefoon. Je oude smartphone komt dan maar in de lade te liggen en je doet er vaak niets meer mee. Toch kun je nog voldoende dingen doen met jouw oude telefoon. In dit artikel vertellen we je over zeven ideeën die je zou kunnen toepassen.

Gebruik je oude smartphone als afstandsbediening

Heb je reeds een nieuwe telefoon gekocht? Je kunt je oude smartphone gebruiken als afstandsbediening. Als je een Chromecast, Apple tv of een ander apparaatje hebt kun je je telefoon exclusief gebruiken als afstandsbediening. Je kunt dan gemakkelijk wisselen van zender en het kan fungeren als Netflix-afstandsbediening. Een all-in afstandsbediening dus!

Gebruik je oude smartphone als fotolijstje

Heb je altijd al graag een digitaal fotolijstje willen hebben? Dit is je kans! Je kunt je oude smartphone namelijk ook gewoon gebruiken als digitaal fotolijstje. Misschien staat deze telefoon ook nog wel boordevol leuke foto’s en anders kun je het er vooralsnog gemakkelijk opzetten. Google Foto’s is overigens ook een handige app voor het bewaren van je foto’s op meerdere apparaten.

Gebruik je oude smartphone als beveiligingscamera

Als je niet thuis bent is het natuurlijk wel zo fijn als je wel in je huis kunt kijken. Daarvoor kun je een IP-camera kopen, maar je kunt natuurlijk ook je oude smartphone gebruiken. Hier zijn handige apps voor, zoals bijvoorbeeld Alfred Home Security Surveillance. Je downloadt de app, je hangt de smartphone op een goede plek neer en je kunt je telefoon gebruiken als camera. Eventueel kun je de telefoon ook op de babykamer plaatsen. Dat is handig als je kindje ligt te slapen en je wilt graag een oogje in het zeil houden.

De eerdergenoemde app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-toestellen. Je kunt inloggen op je Google-account en je verbindt de app vervolgens met het Wi-Fi netwerk. Als er beweging is krijg je een melding op je huidige telefoon.

Gebruik je oude smartphone als keukenscherm

Vind je het ook zo leuk om te koken, maar vind je receptenboeken een beetje ouderwets? Dan kun je je oude smartphone natuurlijk gebruiken als keukenscherm en receptenboek. Online kun je natuurlijk talloze recepten vinden en er zijn natuurlijk ook meer dan genoeg apps beschikbaar waar je recepten in kunt vinden.

Gebruik je oude smartphone als EarthCam

Je kunt je oude smartphone ook omtoveren tot een live webcam. Dat kan met de app EarthCam. Je kunt ook andere camera’s bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen in de natuur, maar je kunt ook een specifieke camera op de wereldkaart selecteren. Er valt in ieder geval meer dan genoeg te zien en dat kan natuurlijk reuze-interessant zijn.

Steun de wetenschap

Heb je een oude Android-smartphone die je niet meer gebruik en wil je de wetenschap graag steunen? Dan kun je de app BOINC downloaden. Onderzoekers kunnen gebruikmaken van de rekenkracht van jouw telefoon voor hun projecten. Je hoeft verder zelf niets te doen, maar met je oude smartphone kun je zodoende dus wel een steentje bijdragen. De app is alleen beschikbaar voor Android.

Geef hem weg aan goed doel

Je hoeft je oude smartphone natuurlijk niet te houden. Je kunt het toestel natuurlijk ook gewoon weggeven als je deze toch niet meer gebruikt. Er zijn verscheidene goede doelen waaraan je je telefoon kunt weggeven. Iemand ermee blij maken kan natuurlijk geen kwaad.

Nieuwe smartphone uitkiezen?

Wil je graag een nieuwe smartphone uitkiezen? Er zijn verscheidene smartphones en providers waar je uit kunt kiezen. Met behulp van onze telecomvergelijker kun je gemakkelijk en snel een nieuwe smartphone vergelijken en uitkiezen. Hierbij kun je ook filteren op verschillende zaken. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven hoeveel belminuten en data je nodig hebt. Op basis van jouw invoer staat de beste deal bovenaan.