Stroomverbruik verlagen? Een aantal handige tips!

0 Comments
stroomverbruik verlagen

Wilt u graag minder geld uitgeven aan uw vaste lasten? Dan is het natuurlijk raadzaam om uw abonnementen na te gaan. Heeft u nog steeds de geschikte verzekeringen? En geeft u niet te veel geld uit aan de wekelijkse boodschappen? Ook kunt u natuurlijk uw stroomverbruik verlagen. Daarover leest u een aantal handige tips in dit artikel.

Kies voor energiezuinige apparaten

In ons huis staan talloze apparaten: een aantal oudere apparaten, maar ongetwijfeld ook een aantal nieuwe apparaten. De oudere apparaten zullen over het algemeen meer energie verbruiken dan de nieuwe modellen. Als u kiest voor een nieuw apparaat is het belangrijk dat u kiest voor energiezuinig model. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een koel-vriescombinatie met energielabel A+++. Daarmee kunt u uw stroomverbruik aanzienlijk verlagen. U kunt uw stroomverbruik ook verlagen wanneer u kiest voor een zuinige wasmachine en wasdroger.

Vermijd de energieslurpers

Ook is het belangrijk dat u de energieslurpers uit huis haalt. Een waterbed is bijvoorbeeld een flinke energieslurper en daarom ook geen goede investering op het gebied van energiezuinigheid. Een biertap is leuk, maar ook zo’n biertap verbruikt ontzettend veel energie. Wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan is het raadzaam dat u afscheid neemt van deze elektronica.

Hang de was buiten

Als de zon schijnt kunt u uw was natuurlijk prima buiten hangen. Dat is veel goedkoper dan wanneer u uw natte was in de wasdroger stopt. De zon droogt het immers voor u en dat is helemaal gratis. Uw stroomverbruik verlagen is zo wel erg gemakkelijk. Voordat u uw was in de zon laat hangen is het belangrijk dat u heeft gekozen voor een energiezuinig wasprogramma. Beschikt u wasmachine over een eco-functie? Dan is dat een goede keuze. U kunt ook kiezen voor het 20 of 30 graden Celsius programma. Zet de wasmachine alleen aan als deze helemaal vol is.

Kies voor ledlampen

Gloeilampen zijn in principe niet meer verkrijgbaar in Nederland en dat is ook niet voor niets. Deze lampen zijn namelijk allesbehalve energiezuinig en kunnen bovendien ook brandgevaar opleveren. Om die reden is het belangrijk dat u uw gloeilampen vervangt door ledlampen. In tegenstelling tot gloeilampen zijn deze namelijk wel erg zuinig en gaan deze lampen ook nog eens langer mee. Op die manier kunt u uw stroomverbruik flink verlagen.

Voorkom sluipverbruik

Er zijn ontzettend veel elektronische apparaten die wel stroom verbruiken, maar niet actief zijn. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan uw magnetron waar een display op staat. Ook uw televisie die op stand-by staat verbruikt gewoon stroom. Daarom is het raadzaam dat u uw elektronische apparaten helemaal uitzet. U kunt sluipverbruik voorkomen door te kiezen voor een stand-by killer. Uiteraard kunt u ook gewoonweg de stekkers eruit halen. Ook op deze manier kunt u uw stroomverbruik verlagen.

Slimme thermostaat

Als u inzicht krijgt in uw verbruik kunt u uw stroomverbruik ook gemakkelijker verlagen. Dat kan met behulp van een slimme thermostaat. Welk apparaat verbruikt veel energie? U kunt hierachter komen met behulp van een slimme thermostaat. Bovendien kunt u ook programma’s instellen op een slimme thermostaat: wanneer u niet thuis bent gaat de temperatuur in huis automatisch omlaag. Ook kunt u de warmte in huis op afstand bedienen. Wel zo handig. Er zijn talloze slimme thermostaten waar u uit kunt kiezen. Enkele modellen kunt u al kopen vanaf slechts enkele tientjes.

Bespaar nog meer op uw energierekening

Met behulp van de bovenstaande tips kunt u uw stroomverbruik eenvoudig verlagen. Er zijn echter nog meer manieren hoe u kunt besparen op uw energierekening. U kunt namelijk ook energie vergelijken en overstappen. Bekijk onze verschillende energie acties en scherpe aanbiedingen. Overstappen van energieleverancier kost nooit meer dan vijf minuten van uw tijd en u kunt er ontzettend veel geld mee besparen. U kunt hiermee wel tot 500 euro op jaarbasis besparen!