Storm op komst? Voorkom stormschade aan uw auto

0 Comments
Storm op komst? Voorkom stormschade aan uw auto

Het is natuurlijk nooit fijn om te rijden als er een storm op komst is. Het rijdt sowieso niet prettig in de auto en bovendien kan uw auto ook schade oplopen door een storm. Hoe kunt u stormschade voorkomen aan uw auto? U leest het in dit artikel.

Stel de autorit uit

Misschien kunt u de autorit nog eventjes uitstellen. Als dat mogelijk is, is dat zeker een aanrader. Wacht simpelweg tot de storm voorbij is en pak dan pas de auto naar uw bestemming. Zo kunt u stormschade aan uw auto eenvoudig voorkomen.

Andere route

Kunt u uw autoritje helaas niet uitstellen? Dan is het belangrijk dat u de kans op stormschade aan uw auto zoveel mogelijk verkleint. Daarvoor kunt u uw route mogelijk aanpassen. Kies bij voorkeur voor een weg waar u weinig bomen passeert. Dat zal stormschade aan uw auto zoveel mogelijk voorkomen.

Houd voldoende afstand

Het is ook belangrijk dat u genoeg afstand houdt op uw voorgangers. Dat geldt niet alleen voor andere auto’s, maar ook voor fietsers, motorrijders en bromfietsers. Een windstoot kan de tweewielers immers gemakkelijk opzij blazen. Dat kan weer voor aanrijdingen zorgen en kan daarmee resulteren tot schade aan uw auto. Als u dat wilt voorkomen bent u er dus aan gebaat om gepaste afstand te bewaren op uw voorganger.

Beide handen aan het stuur

Met stormachtig weer is het extra belangrijk dat u beide handen aan het stuur heeft. Daarmee bent u namelijk beter voorbereid op windstoten. Zo houdt u uw auto gemakkelijk in bedwang en kunt u stormschade aan uw auto dus zoveel mogelijk voorkomen.

Veilige parkeerplaats

Het is ook belangrijk dat u parkeert op een veilige parkeerplaats. Parkeren kan namelijk leiden tot stormschade aan uw auto: immers kan er bijvoorbeeld een boom omwaaien of kunnen er losse takken op uw auto terechtkomen. Parkeer de auto daarom bij voorkeur niet onder een boom of onder spullen die om kunnen vallen. Parkeren onder een bouwsteiger is bijvoorbeeld geen goed idee.

Veilig uitstappen

Veilig uitstappen is ook belangrijk: zorg er daarom voor dat u de autodeur goed vasthoudt, zodat de wind er geen vat op krijgt. Uw deur kan hierdoor ook losgetrokken worden.

Stormschade aan uw auto?

Heeft uw auto toch stormschade opgelopen? Dan bent u verzekerd wanneer u een WA+ beperkt cascoverzekering of allriskverzekering heeft. In dat geval is het dus raadzaam contact op te nemen met uw verzekeraar.

Zorg voor een goede autoverzekering

Het is altijd belangrijk dat u zorgt voor een goede autoverzekering. Gelukkig kunt u via onze website altijd gemakkelijk op zoek naar de beste autoverzekering. Via onze website kunt u profiteren van diverse scherpe aanbiedingen en deals. Daarmee betaalt u nooit meer te veel voor uw nieuwe autoverzekering.